Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 16 april 2014

Vattenfunderingar
Det står alltid en skål med vatten på min trappa. Varför har jag aldrig begripit mig på? Inte kan den vara avsedd för mig, för jag har ju mycket godare vatten på annat håll?

Det absolut godaste vattnet finns i hinkarna nedanför stuprören. Alltid välfyllda, bekväm drickhöjd och med en utsökt bouquet ger jag detta vatten fem tassar på min femgradiga skala.

Annars brukar jag passa på att ta mig en slurk där inne, efter maten. Särskilt efter frukosten är det skönt att skölja strupen ordentligt. Men, som jamat, det gör jag i fontänen inne, eller någon av inne-skålarna.

Så, vad skålen på trappan har för funktion, kan man ju undra?

10 kommentarer:

 1. Förstår att du undrar, för är den inte till för dig kan man ju fundera över vem din matte o husse sätter ut den till?
  Kan det vara till en sådan där med en massa piggar på?
  För en sådan har jag sprungit på i min trädgård.
  O dom vill ha vatten hörde jag matte o husse säga.
  Så du har en fontän, tycker du om den?
  Själv har jag fått upp ögonen på friskt vatten från kranen, så nu hoppar jag upp på diskbänken, jamar o ställer mig redo för att matte eller husse ska öppna kranen (jag kan tyvärr inte öppna den själv, jamars osså) .
  Supergott!!

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, det är nog meningen att jag ska kunna dricka där, såna där piggisar tar sig nog inte upp för trappan?
   Fontänen är det bara jag som använder, varken Piff eller Puff bryr sig om den. Fast helt ärligt vet jag inte om den är bättre än vattenskålarna?
   Jag är inte riktigt som många andra katter, tror jag, för jag hoppar aldrig upp på diskbänken. Men det låter som en smart idé att dricka där, du får åtminstone helt färskt vatten!

   Radera
 2. Det finns ju vissa katter som dricker vatten ur skålar ute. Såna som t ex inte har tillgång till femtassiga vattenoaser i hinkar. Matte kanske har ställt skålen där så alla ska förstå att det bor en katt där? För det kan väl aldrig vara avsett för gäster/inkräktare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag verkligen att den inte är avsedd för inkräktare! Inte precis utanför min dörr, nån måtta får det vara!
   Om jag fick bestämma skulle vara fylld med god mat i stället, det finns inte i hinkar i trädgården!

   Radera
 3. Så där håller tvåbeningarna på! Vi är ju innekatter men matte höll på så där hela tiden till Loranga (en ute katt), han har nu gått över regnbågsbron. Hon SÅG att han som du drack ur vattenhinkarna men ändå höll hon på å fjantade med den där skålen på trappan!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man, det är tydligen ett allmänt drag hos vissa mattar? Rätt oförargligt, frånsett att jag ibland får falska förhoppningar när jag ser matte komma med skålen. Min matskål ser nämligen likadan ut.

   Radera
 4. Förstår precis hur du menar. Brukar själv undvika fontänen hemma ibland för att dricka det lite mer delikata vattnet i husses glas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där är du och Piff lika, för hon är en mästare på att hitta vatten på udda ställen. Själv har jag aldrig testat, men jag är säker på att dina smaklökar har rätt!

   Radera
 5. Hmm matte kanske tänker att fall om att vattnet i hinkarna tar slut så behöver du en reserv.. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, DET är något att drömma om, för då skulle man slippa det hemska blöta nedfallet under låång tid. Men vem vet??

   Radera