Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 3 april 2014

Värsta jätteormen, del 2


Det knackade på dörren i morse, nästan innan det blivit ljust. Husse har rest till norra landet igen, och matte hade ingen lust att öppna. Hon var inte presentabel, påstod hon? Jag lyfte på huvudet och lyssnade, men inget mer hände, och då vilade jag också en stund till.

När vi klivit upp förstod vi varför det knackat. Jätteormen låg kvar. Och tvärs över min utfart hade den placerat ett hus! Matte var inte så glad, för hon hade en tid att passa på förmiddagen. Fast det som var dåligt för henne, var ju bra för mig! Nu slapp hon lämna mig i flera timmar! Och nog gick det bra att stanna hemma, när man måste? Ett bevis på att man ofta lämnas helt i onödan, tycker jag.

Tydligen hade ormen ätit litet för dåligt dagen innan, så den fick fortsätta käka hela natten och nästan hela den här dagen också. Nu har den äntligen försvunnit. Bara vattenpölar längs gatan finns kvar efter dess framfart. Den blev väl nödig av allt drickande? 
 

16 kommentarer:

 1. Usch o fy för sådana bestar.
  Men att ställa ett hus framför ens utfart, det kan jag jama att det hade inte husse eller matte accepterat.
  Vi hade dom problemen i somras med fibern, då dom grävde upp djupa diken framför vår utfart.
  Här tog husse tag i dom så dom fick säga ifrån en dag innan dom skulle gräva framför oss.
  Tänk om jag blivit sjuk o dom behövt åka till vettis med mig o vi inte kunnat få ut bilen.
  Hemska tanke jamade matte.
  Tur för dig att ormen försvunnit nu o du kan återfå lugnet, men du, akta dig för pölarna den lämnade efter sig.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. De skulle nog ha sagt till då jamartidigt i morse, om matte masat sig upp. Egentligen skulle ju ormen gett sig iväg redan igår, men de måste tydligen göra om allt från ett annat håll, och det var förstås oväntat.
   Och pölarna, de har blivit badkar till fjäderkotletterna! Alldeles fullt av dem är det där. Men jag tar nog en lugn innekväll, det börjar bli kyligt ute.

   Radera
 2. Nä ä, vilket drama! Skönt att den äntligen hade vett att dra sig tillbaka! Tur att den INTE knackade på och bad att få använda lådan! när den blev nödig, hihi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. He-he, vad rolig du är! I så fall hade vi nog fått skaffa rejält större lådor! :-D

   Radera
 3. Men det var jamarns till en glupsk och framförallt FRÄCK orm som bygger bo utanför din tomt!
  Skönt att den är borta nu iallafall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har aldrig varit med om något så självsvåldigt förut! Gjorde att jag missade inspektionerna åt det hållet idag, jag hade ingen lust att vara nära den väsande saken. Härligt ska det bli att kunna tassa ut i morgon utan begränsningar!

   Radera
 4. Oj! Skönt att ha matte hemma men riktigt besvärligt när man inte kommer dit man vill.NOsbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med! Riktigt störande har den varit.

   Radera
 5. Vilka friheter den tagit sig, den där ormen! Sätta upp ett hus på din toms utan din tillåtelse - man häpnar. Hoppas den aldrig hittar tillbaka till ditt omårde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fräckare kan man väl knappt bli? Dessbättre tror jag den har försvunnit för gott!

   Radera
 6. Vilken otäcking som slurpade i sig av allt som fanns där nere i hålet och sedan skvätte runt och lämnade en massa pölar efter sig. Är man nödig ska man "gå på huset" säger matte och är man en kissemiss ska man "gå på lådan" och göra det man ska göra. Det var väl därför de ställde ett hus där. Ett "hemlighus". Men ormen var ju varken människa eller katt så den ville varken gå på huset eller lådan, så den föredrog att "bralla på sig" och smet fort som attan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara att konstatera att dylika ormar är totalt utan hyfs och ordning! Förutom då att den till slut hade vett att försvinna från min gata! *pustar ut*

   Radera
 7. Vilken konstig orm som knackar på dörrar och bygger hus! Tur att han har gett sig av, men fräckt att kissa och lämna pölar efter sig. Hoppas ni slipper honom nu.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såna ormar vet inte hur man beter sig i ett civiliserat samhälle! Men jag tror att det var både första och sista besöket han gjorde här, som tur är!

   Radera
 8. Håller med Alice att det var en konstig orm det där som både kunde knacka på dörrar och bygga hus :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uschjam, ja, det finns verkligen mycket konstigt här i världen!

   Radera