Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 22 april 2014

Mycket bättre än jul!


Påsk tycker jag är en prima högtid! Mycket bättre än julen, faktiskt. Då är det eländigt kallt, och matte och husse brukar överge oss en hel dag, och försvinna nästan en hel dag till. Nä, fram för mer påsk! Nu var mina människor hemma hela helgen (även husse!), och inte nog med det, de flesta av mina favoritbesökare kom också! Inte var det otäckt kallt heller, nä, riktigt sommarvarm päls fick jag. Mina besökare var också ute och fick sol på sina små pälsar.

Jag blir alltid lika glad när jag upptäcker någon av mina vänner på min tomt. Ofta gör vi gemensamma inspektionsturer, och kollar att buskar och annat är ägandemärkta. Just den detaljen ombesörjer förstås jag, men det är så trivsamt att tillsammans vandra runt.

Glömde förresten berätta att jag och husse jobbade hårt på Blåkulladagen. De hemska stormarna hade skräpat ner ordentligt utanför min tomt, men det är ändå Mitt Område. Där rensade vi bort grenar och kvistar, och snyggade till. Husse körde skottkärran, och jag agerade lots till stället där allt skulle tippas.  Ska visst bli en sån där jättebrasa i år igen? Det gillar jag inte, men visst är det skönt att lättare kunna tassa ner på stranden nu!
14 kommentarer:

 1. Bra att du hjälpte husse med rensningsarbetet. Undrar vart han tagit vägen med skottkärran om inte du varit med? Antar att han fick ordentlig magmassage sedan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husse får sin magmassage VARENDA kväll! I flera omgångar! Jag är generös med detta oavsett vad han presterat under dagen. Han måste få känna sig uppskattad!

   Radera
 2. Du verkar ha haft en jamars fin helg.
  Håller med om att det bästa är när matte o husse är hemma.
  Tyvärr rymde mina på påskafton, det var inte alls kul.
  Men som tur var så höll dom sig hemma resten av helgen.
  Precis som du fick jag också sommarvarm päls, men i motsats till dig gillar jag det inte så mycket.
  Jag har lite för mycket o för lång päls för det.
  Vilken tur att du tog dig tid att hjälpa husse med arbetet.
  Gjorde ju att det säkert gick mycket fortare när du var med o tog befälet.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter jobbigt att ha tjockpälsen på sig alltid. Förstår att jag kan bli svettigt ibland på somrarna, det kan ju även jag tycka fast min är ganska tunn.
   Jag tror faktiskt att husse uppskattade min guidning. Den stackaren gick där alldeles ensam annars, fast det var meningen att alla grannarna också skulle hjälpa till.   Radera
 3. Vi tycker också att påsken e en jamarbra helg! Så mycket spänning, lukter och surr i luften så här års. Det känns från nos till svanstipp att nu stundar härliga tider! Fast i dag var inte Räkan glad - en insekt bet honom i rumpan :-o!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vilken ohyfsad typ som bet Räkan! Inte lätt att vara glad under såna omständigheter! Hoppas det var den typen av bett som går över snabbt i alla fall.

   Radera
 4. Vi tre katter håller fullständigt med dig. På påsken slipper vi i alla fall bli utspökade med fåniga mössor och annat dumt.
  Du verkar ju ha haft rena drömtillvaron, så borde det vara oftare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckligtvis slipper jag utspökning även på julen, men ändå är påsken så mycket bättre på alla sätt och vis. Jag jamar bara: VÄDRET ! Kan det bli bättre?

   Radera
 5. Vi gillar också påsken, lugnt och skönt , prommenader och massor med gos.Nosbuffar

  SvaraRadera
 6. Vi jamar med dig av hela våra hjärtan - påsk är MYCKET bättre än jul! Främst för vädret förstås, men som Sippo jamar slipper man ju också krånglet med luvor och blixtrande. För att inte jama om all paketinslagning man måste tassistera med!
  Kul att din påsk blev så lyckad, med trevliga gäster och mysiga promenader!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 7. Verkar finns stor enighet om detta! Fast jag tror det kan bli svårt att övertyga människorna om att skippa julen och förlänga påsken i stället?

  SvaraRadera
 8. Jag gillar också Påsken bättre för då får man Påskägg :)
  Min matte jobbade ju som "vanligt" hela Påsken så det var ingen skillnad mot i Julas *suck*
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och äggula som är så GOTT!
   Det där som människorna kallar jobb är en dålig uppfinning tycker jag. Fast jag ska väl inte klaga som åtminstone har matte hemma när hon "jobbar".

   Radera