Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 8 februari 2011

Jag bara undrar?

Jag har börjat få konkurrens om min fåtölj. Av fler än matte, alltså. Henne räknar jag inte. Men nu har både Piff och Puff helt plötsligt börjat ockupera min älsklingsplats. Särskilt Piff är het på gröten. Nu skulle man kunna tycka, att eftersom jag är ute så mycket på dagarna, så vore det helt okej om hon låg där då. Men se, det duger inte! Det är på kvällarna, som det ska ockuperas. När jag tänkt mig att titta litet på teve tillsammans med matte. 

Om jag har tur, så har inte matte hunnit sätta sig än, för då säger hon åt Piff att flytta på sig, och då passar jag förstås på att genast hoppa upp i hennes knä. Är jag litet sen, och matte redan sitter i min stol, kan jag ge mig den på att Piff redan lagt sig tillrätta i hennes knä. Och skulle inte matte sitta där alls, så nog ligger Piff eller Puff där och jäser.

Det är så klart inte ett jätteproblem. Mest irriterande, som när man fastnar med klon i något, och har svårt att komma loss. Men i alla fall.

Och vems plats e' de' där, då???
 

20 kommentarer:

 1. Var har de hållt till innan?
  De kan väl fortsätta att vara där!

  SvaraRadera
 2. MAX och MÅNS: Just precis! Piff har fixat sig en jätteskön grop i ena soffkudden, där kan hon gott ligga. Förresten går det inte att kommentera hos dig just nu. Har försökt jättemånga gånger!

  SvaraRadera
 3. Vad fräckt att sno DIN plats. Jag tyckte annars att ni verkade nå en viss maktbalans i hemmet, men nu vet jag inte riktigt. *uppmuntrartass*

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Maktbalans och maktbalans...för övrigt funkar det väl någorlunda. Detta med fåtöljen är ett relativt nytt påfund, som hållit på några dagar. Hoppas hon tar sitt förnuft till fånga snart...

  SvaraRadera
 5. Jaha, inte ens det fick du ha ifred.. Du får vara på hugget och ta platsen varje gång så kanske Piff förstår vinken. Eller så kanske ni får plats båda två, men det kan ju bli lite svårt med tanke på hur Piff uppför sig mot dig. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. mja, du får nog ta och sätta ner tassen igen och jama om vem som bestämmer. Självklart är det DIN fåtölj och ingen annans. Det är ju ditt hus och du som BESTÄMMER vem som ska få använda vad...*svansvift*

  SvaraRadera
 7. Tror att det fungerar nu.
  Det har varit lite problem tror jag på sistone.
  För sista dagarna har vi haft som en ketchupeffekt. Alla kommentarar har kommit på samma gång. Men kollar man tiderna har de varierat.

  SvaraRadera
 8. Men hallå! Sicken taskig brud!!! Sno din stol, sådär!! Man FÅR inte sno andras stolar! Det står i kattlagen!!!

  Tassen!!
  Maurice

  SvaraRadera
 9. Håller med föregående jamare = FRÄCKT så det förslår att knycka DIN plats !!!

  SvaraRadera
 10. DUI och DECO: I kväll höll jag noga koll på matte när hon skulle sätta sig. Det är nog enda chansen. Samsas = omöjligt!

  SvaraRadera
 11. MAYA: Jag vet, jag vet! Att jag ska ha så svårt för det där tassnedsättandet...*suckjam*

  SvaraRadera
 12. MAX och MÅNS: Nu gick det iväg. Förut stod det bara att det var fel hos dig, och man kom inte vidare.

  SvaraRadera
 13. MAURICE: Står det i Kattlagen? Det ska jag minsann jama till vissa uppnosiga damer! Tack för upplysningen!

  SvaraRadera
 14. KJELLE BUS: Jag tycker också att det gått aningen för långt nu. Jag gillar verkligen min stol. MÅSTE bli tuffare...

  SvaraRadera
 15. Gustav, jag tror att det är dags att föra upp det här på en högre nivå. Det är uppenbart att du behöver stöd av ett gäng katter som vet hur busar ska tas. Synd att du bor så långt gort, annars hade jag kunnat ta lite permis från katthemmet och komma och hjälpa dig. Nikita

  SvaraRadera
 16. Mjausingen också, har Piff och Puff hittat din favoritplats nu också? Tjejerna behöver nog lite undervisning i territoriegränser. Och du som redan har fullt upp med mattes jamiskakurs. Hur ska detta avlöpa? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 17. Tror att det är priset du får betala för att vara idol. Tjejerna vill göra allt du gör, inklusive ligga i din favoritfåtölj.
  Matte tipsar om att vara psykologisk i stället för att visa klorna. Jama lite extra med dem, låt dem känna sig viktiga och led dem sedan mot andra mål än fåtöljen.
  Mitt eget listiga tips är att låtsas att du har hittat en ny favoritplats och riktigt gosa i den. När de övertar den låter du dem tro att de har vunnit. Och återtar med en falsk suck din fåtölj!
  Håller tassarna att du lyckas, hur du än gör.
  Tassklappar
  PS Både matte och jag är bättre nu, rapport finns här:
  http://gunillaofrasse.allas.se/jag-mar-battre-nu-matte/

  SvaraRadera
 18. KATTSON: Tänk om du ändå kunde komma hit och hjälpa mig! Suckjam att vi ska bo så långt ifrån varann...

  SvaraRadera
 19. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det är som ni jamar, jag måste koncentrera mig på en undervisning i taget, så nu får det bli matte. Måste ju hinna med det där ute också...

  SvaraRadera
 20. GUNILLA och FRASSE: Vilka toppentips ni kommer med!!! Låter riktigt, riktigt bra. Har redan börjat litet med ditt tips, och låtsas trivas i soffan i stället. Ska bli spännande att se om det går som du tipsar!

  SvaraRadera