Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 19 april 2011

Mitt nya kvällshus

Här står jag på vakt utanför mitt nya hus. Mitt kvällshus. På dagarna är det mattes och husses bil. Jag har upptäckt, att det fungerar alldeles utmärkt att använda den som kvällshärbärge. Den är strategiskt placerad nära både ytterdörren och området utanför växthuset, där jag knipit en och annan mus. 

Nu, när jag inte längre kan använda altanen när jag vill in, måste jag ju klura ut någon ny lösning. Först provade jag att sitta på bron utanför dörren. Fördelen med det, var att jag snabbt kom in, men nackdelen att jaktavståndet blev väl långt. Även för en driven och erfaren jägare. Nu har jag testat att ligga under bilen ett tag. Mycket bättre!

För att slippa eventuella förmaningar, ska jag nu påjama, att jag aldrig använder det här huset på dagen! Mest för att jag i princip aldrig vill in då, och skulle jag vilja det, så passar jag på när husse eller matte ändå går i dörren. Det är ofta. På dagarna. Konstigt nog är de mest inne på kvällarna, trots att det är då som det är mest intressant ute? Därför är det bra att jag mitt kvällshus. Där ligger jag gott, tills de öppnar dörren. 

16 kommentarer:

 1. Bara du är försiktig och inte är i närheten när den låter. Hur går det med jakten? Nosbuff

  SvaraRadera
 2. DUI och DECO: Nädå, jag lovar! Aldrig på dagarna! Jakten har börjat komma igång. Snart är det högsäsong!

  SvaraRadera
 3. Gammal är äldst! (Och smartast!)
  Jamars filurigt att anpassa sig efter möjligheterna. :-)

  SvaraRadera
 4. Bra att du är försiktig nära brummisen, såna kan vara jättefarliga ju.
  Hm, jag tycker nog att dina människor kunde bygga en liten koja åt dig på gräsmattan, med utkikstorn och sånt så du kan övervaka ditt revir.
  Det tycker jag en säkerhetskatt av din kaliber har rätt att kräva.

  SvaraRadera
 5. Som Dui och Deco så riktigt påjamar är det ju förenat med vissa risker att bo under en brummare. Men det är ju inget hemlighus, både husse och matte verkar väl medvetna om att du flyttar in där ibland, så då ska det väl tassa bra!
  Kul att jaktsäsongen börjar komma igång på allvar.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 6. MAX och MÅNS: Ja, vad ska en stackars katt göra som blivit av med sitt jama-till-ställe? Tur man har något att tänka med!

  SvaraRadera
 7. SIPPO: Det tycker jag var ett alldeles utmärkt förslag av dig! Med utsiktstorn och allt...så stiligt det ska bli! Ska GENAST tala med husse om detta!

  SvaraRadera
 8. FRASSE: Turligt nog är de nästan aldrig ute och åker sent på kvällarna. Och förresten kommer jag ju fram direkt de öppnar dörren. Jag är väl inte dum!

  SvaraRadera
 9. Sippos förslag tycker jag är oslagbart. Klart att du ska ha ett utsiktstorn. Borde väl finnas nåt med inbyggd signal när nån maträtt närmar sig?

  SvaraRadera
 10. KATTSON: Oj, det blir bara bättre och bättre! Med inbyggd signal dessutom! Jag blir rena lyxliraren! Det här blir något att se fram emot!

  SvaraRadera
 11. Bra att du bara ligger under brumisen när den är tyst !
  Himlans bra idé från Sippo med utsiktstorn :)
  Lycka till med mususlingsjakten !
  Det enda jag lyckats fånga idag är en fluga = den var god men mättade inte speciellt bra ;-)
  Jovisst bor jag himlans bra här ute på landet , även om det luktar höneskit mest varenda dag :)

  SvaraRadera
 12. KJELLE BUS: Jag gillar Sippos idé skarpt.
  En fluga blir man förstås inte mätt på, men det är ju bra jaktträning i alla fall!
  Det luktar det här också sedan igår när matte strödde ut nåt i alla rabatter!

  SvaraRadera
 13. Vilket listigt gömställe, för fjäderkotletterna och kaninstekarna kan nog aldrig tro att den där brummisen är farlig, åtminstone inte stillastående. Men den erbjuder ett fint gömställe. Sippos förslag var verkligen smart! Skulle husse inte gå med på detta högst rimliga krav, kan han väl åtminstone måla bilden rödstrimmig? Allt för ett bättre kattmoflage. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 14. FINDUS, ISAK och RASMUS: Mmmm, ganska smart gömställe, eller hur? Men smartast av allt var Sippos förslag. Husse är inte alldeles övertygad än, men jag ska bearbeta honom. Matte är inte odelat positiv till att färga bilen heller. Får jobba vidare på det.

  SvaraRadera
 15. hmmm, mja, eftersom jag är en försiktig själ så tycker jag naturligttass inte om det jag ser eller läser. Det måste finnas bättre hus...? såna som inte står på såna där runda hjul....??

  SvaraRadera
 16. Håller emd övriga missevänner
  Passar på att önska er alla en riktig GLAD PÅSK
  med alla tillbehör!


  Tassetass
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera