Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 24 februari 2014

Det börjar likna nåt!


Nu börjar det faktiskt likna nåt! Dörren till mitt växthus står öppen på dagarna. Min grop under hasselbusken är solvarm och inbjudande igen. Variationen av maträtter på restaurangen under fågelbordet börjar bli allt större. Livet håller med andra jam på att bli mer och mer njutbart!

Att kunna tassa in i växthuset som jag vill, rankar jag nog högst. Särskilt som det är rena sommaren där inne på dagarna. Idag, när matte öppnade dörren, var det nästan trettio grader där! Det, ni! Gissa vem som med välbehag lade sig tillrätta på stolen där inne för en stunds avkoppling i den muskelavslappnande temperaturen?

Enda minuset den här helgen inträffade i söndags morse, när jag blev överfallen med nacksprut. Fast det bara är februari, är visst de där hemska f-insekterna på gång. Väldigt dumt att de också gillar sol och värme. Väldigt dumt att de finns överhuvudtaget.

14 kommentarer:

 1. Jaaa, äntligen har det blivit bättre utomhus, idag var det över + 10 grader i skuggan.
  Lyckans dig som har ett växthus att ligga o lapa sol o värme i.
  Du har ju tassavstånd till din "charterort".
  Själv är jag inte så mycket för solen, ligger hellre i skuggan på sommaren.
  Jag har en jamars tjock o lång päls nämligen.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är verkligen lycklig över mitt växthus, kan du tro! Synd att matte i vanlig ordning har belamrat det med bråte, men en egen stol med dyna har jag i alla fall.
   Och jag kan också föredra skuggan på sommaren, men då ska det vara varmt! Så här års håller jag mig definitivt i solen!

   Radera
 2. Åhhh, trettio grader.. *drömmer* Du skulle absolut kunna hyra ut växthuset till kringresande katter för en rejäl summa dentisar.
  Jag skulle bli den störste kund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan ju tänka dig hur jag njöt där inne! Unnade mig faktiskt en rätt rejäl paus från patrulleringen. Det var ju så längesen man kunde känna sån värme runt kroppen!

   Radera
 3. Vi håller tummarnaatt vintern har gett sig av för gott :)

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som det känns nu kan den omöjligen återvända. Fast det är bäst att hålla tassarna ett tag till. Och hoppas ni snart får njuta av den härliga våren också!

   Radera
 4. Vad skönt att matte öppnat dörrarna till ditt växthus. Du behöver ju komma in där för att planera vårens och sommarens arbete, kan jag tänka. Och då får man väl stå ut med nacksprutet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, du har förstås rätt i det, men just när sprutet kommer är det så jamarns ÄCKLIGT! Vill bara ut och skaka av mig det. Men att få komma in i växthuset är en fin kompensation!

   Radera
 5. Vad härligt att växthussäsongen redan har börjat! Nu gäller det bara att få matte att hålla det öppet och att rensa bort lite prylar som är i vägen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Låter ju alldeles förträffligt, nu märks det verkligen att våren är på intass! Nacksprutet är ju mindre kul men ibland får man ta det onda med det goda :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det är förstås lika mycket vår där nere där ni bor! Nu dröjer det nog inte så länge innan ni får tassa ut? Och nacksprutet, man har ju inte så mycket att välja på när matte överfaller en bakifrån.

   Radera
 7. Låter alldeles ljuvligt med 30 grader i DITT växthus !
  Kanske man skulle ta och hälsa på dig nån dag ;-)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är SÅÅÅÅ välkommen! Jag tar emot dig med varm tass!

   Radera