Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 1 december 2014

Välkomna gäster och andraDet blir allt mer ogästvänligt ute. Min tvekan i dörröppningen blir längre och längre. Sniffar in den kalla luften, och känner kylan, när jag på prov sätter ner tassen på utsidan.  Nä, utelivet är högst överskattat just nu, anser jag!

Ändå har helgen varit rätt trevlig. Fick gäster både i lördags och söndags. En fördel med den här årstiden är att jag har massor av tid att ta tass om gäster. På sommaren kan det hända att jag helt missar besökare. Litet pinsamt, för alla frågar ju efter mig? Men så kan det bli när luften är varm och naturen full av äventyr.

Gästen som kom i söndags bor i huset bredvid mitt, men inte alltid. Nu fick vi veta, att det varit några dumma människor där. I stället för att ringa på dörren och vänta på att någon skulle öppna, hade de brutit sönder ett fönster, och bara gått in? Såna gäster vill då inte jag ha! Absolut inte! 

14 kommentarer:

 1. Bbrrr... nu börjar det bli kallt ute precis som du jamar.
  Men jag tar fortfarande en promenad på stranden på morgonen och sen sitter jag på den innätade altanen o studerar gästerna som kommer flygande till restaurangen bredvid.
  Hu så hemskt med gäster som inte väntar på att någon öppnar.
  Sådana besökare vill vi verkligen inte ha.
  Vilken tur att dom inte besökte ditt hus, men dom såg nog att du var hemma så dom ansåg att det inte var lönt att försöka, för då hade du klöst till dom, även om du är en fredlig katt i vanliga fall.
  Matte o husse jamar att dom läst i tidningen att det förekommer sådana besökare även i vår närhet, men jag vaktar mitt hem så gott jag kan.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju också ute några gånger om dagen, men bara precis så länge som nöden kräver. Altanen får också vara. Nä, fönsterspaning får det bli ett tag som det verkar.
   Skulle nog bli litet undrande om nån försökte bryta sig in här. Jag har ju aldrig träffat någon elak människa, så jag vet inte riktigt hur jag skulle tänka? Det har varit några såna här, men det var innan jag kom hit, och jag hoppas att det aldrig händer igen.

   Radera
 2. Fy för såna dumma besök som du beskriver. Det får inte hända!! Du kan ju be Sippo om några tips hur du ska handskas(tassas) med det hela om olyckan skulle vara framme, Sippo är ju utbildad säkerhetskatt och det vill inte säga lite! Du lär väl inte få någon hjälp av Puff!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt, ett jam med Sippo är nog på sin plats! Hjälp av Puff? Ha-ha, jag skrattar på mig nästan...hon skulle springa och gömma sig innan jag hann blinka!

   Radera
 3. Fy för ovälkomna gäster. Såna skulle man vässa klorna på minsann!
  Men de andra gästerna, dina gäster, borde faktiskt planera besöken lite bättre så att de inte kommer på sommaren när du är som mest upptagen utomhus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag komma ihåg, OM någon dumming kommer, att de ska användas som klösbrädor! Utmärkt idé!
   Sommargästerna påstår att det är mysigast här när det är varmt, och det kan jag förstås injama med. Men nog skulle att komma nu och få träffa mig uppväga den lilla nackdelen med kylan?

   Radera
 4. Vilka trista människor som brutit sig in hos din granne. De har väl märkt att du är inne ganska ofta och då passar de fegisarna på. Fy för såna människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt, jag är ju aldrig ute och vaktar på nätterna nu, och inte blir det just nåt på dagarna heller. Men man tror ju inte att det ska få såna konsekvenser? Får vara extra vaksam här hemma hädanefter.

   Radera
 5. Gäster är ju alltid trevligt, särskilt såna som kan klappa ordentligt! Vad trist med inbrott hos grannen..Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, både de som kan klappa och knacka på är så välkomna! Men de andra....morrrr...

   Radera
 6. Tänk om de där som gick in hos grannen hade kattnappat dig?! Nä, jag tror att det var bra att du var inne då.

  Jam undrar, hur står det till med favoritgrannen?

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattnappa mig? De skulle bara VÅGA?! Men det var nog bra att jag var inne ändå, för säkerhets skull...
   Favoritgrannen ser jag nästan aldrig nu. Han mår inte så bra, och är mest inne. Varje dag kom en massa människor och går in i hans hus, det har jag sett, men de hälsar aldrig på mig, de verkar ha så bråttom.

   Radera
 7. Fy jam vilka otrevliga 2-benta som "hälsat" på hos er granne !
  Tur att det var lite kyligt i helgen så att du inte missade gästerna :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det dumma var ju att jag missade dig!!! :-(

   Radera