Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 15 mars 2017

Att bli äldre


Jag tvättar mig. Inte så märkvärdigt, kan man tycka? Men på senare tid har jag noterat, om inte beröm, så ändå en viss uppskattning att jag utför denna syssla. Detsamma gäller mitt utearbete. Tidigare har jag inte fått så många kommentarer om detta. Numera kan jag märka ett stänk av förvåning när de pratar om att jag varit ute en stor del av dagen? Har också noterat en ökad servicenivå när det gäller påfyllningen i mina matskålar. Det är faktiskt väldigt sällan jag numera behöver påminna om att miniminivån där är underskriden! 

Att bli äldre är förstås tråkigt på många sätt, men det finns ljuspunkter!


10 kommentarer:

 1. Lucia, Svens stora syster15 mars 2017 kl. 18:13

  Jag vet hur det känns, matte blir överlycklig när jag ibland busar till det lite grann och ojar sig väldeliga att jag är sååååå duktig. Jaja dessa människor. Buff Svens storasyster Lucia med ålder okänd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här! Inte för att jag busar så ofta numera, men när det händer uppmärksammas det minsann! Men det är bättre att få beröm än bannor!

   Radera
 2. Härligt att få uppskattning!Njut av den och den extra maten också! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag gillar när människorna pratar lent och snällt, det är trevligt! Men mest gillar jag förstås att alltid ha mat i skålen!

   Radera
 3. Det finns ju fördelar med alla åldrar om man ser positivt på det hela.
  När man blir äldre uppskattar man saker i livet som man inte gjorde när man var ung.
  Tror att du uppskattar att ligga under hasselbusken och i växthuset mer nu än vad du gjorde när du var yngre o sprang ute o jagade allt som fanns att jaga o lite till.
  Klart att dom uppskattar allt du gör om det så är tvagning eller annat.
  Bra att du får rejält med mat i skålen, ät nu så mycket du orkar.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, du har rätt i att jag uppskattar särskilt växthuset mer nu. Hasselbusken har ju inte fått så många besök än, väntar på att solen ska värma upp jorden ordentligt. Ja, tänk vad jag jagade förut, många möss har det blivit. Men jag ser inte just några möss längre?
   Jag försöker nog äta, vissa dagar går det riktigt bra. Då blir matte och husse SÅ glada? Så var det minsann inte på den tiden jag fick kalorisnål mat!

   Radera
 4. Visst är det tråkigt på vissa sätt att bli äldre, men eftersom man ju inte kan stoppa åldrandet är det lika bra att njuta av de delar man kan. Som att man får bättre service, mer uppmuntran etc. Det är du värd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt! Och det är precis vad jag gör också. Är glad att jag lyckats så väl med min uppfostran av människorna!
   Och tack!

   Radera
 5. Bra att de förstår att hedra dig, käre nestor! <3 Dina människor är uppenbarligen väldigt stolta över sin stiliga katt, som bara blir allt klokare och vackrare med åren. Och det med rätta!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar ödmjukast för de snälla jamen! Man får förstås med åren en viss erfarenhet som får uppväga eventuella nedgångar i reaktionsförmåga, hörsel och syn. Tycker nog jag klarar mig lika bra nu som förr? I alla fall nästan.

   Radera