Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 27 mars 2017

Gav mitt samtycke direktDen här helgen fick jag välja. Skulle jag vara social, eller vila i växthuset? Vad gissar ni? Om ni tror på växthuset, var det rätt svar! Trots att i princip alla mina favoritmänniskor var här, tillbringade jag hela eftermiddagen i mitt kära växthus. Men efter vad jag hört saknades inte kattsällskap där inne ändå, även om Lisa var selektiv i sitt umgänge. Hon har en väldigt märklig dragning till den allra minsta minisen? Totalt obegripligt för mig. Om det är någon jag undviker, så är det honom! Men de två har väl förkärleken för bus gemensamt? Det är ju för mig ett sedan länge passerat stadium.

Nu när våren börjar komma på allvar, känner jag mig nästan som en ungkatt på nytt. Matte och husse säger att jag är som på yngre dagar! Maten smakar gott igen, så jag äter och äter. Trots att favoritgrannen flyttat, inspekterar jag hans tomt. Då ska ni veta att vi har ett högt staket emellan oss. Även om jag inte hoppar över det som i fornstora dagar, tar jag mig dock över på ett snyggt sätt. Eftersom jag mår så bra just nu, har vi efter samråd beslutat att skjuta upp min vägning hos vettisen. Den får anstå tills husse kommer tillbaka efter nästa vända till norra landet, en liten bit in i april. Jag kan jama att jag inte hade några som helst invändningar till det beslutet!


10 kommentarer:

 1. Så underbart att du verkar må så jamarbra och njuter i fulla drag av livet och våren. Bra att du och busLisa har så olika preferenser, ni kompletterar varandra bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att må bra är bäst!
   Lille busminisen tycker det är jamarkul att busa tillsammans med Lisa. Så mycket, att till och med Lisa springer och gömmer sig ibland! Jag är ju kompis med den större minisen, har alltid varit, så på så vis har vi ju varsin minis-vän.

   Radera
 2. Låter som du både har blivit yngre och tyngre den senaste tiden.
  Du är på rätt spår helt klart.
  Jag blir jamarglad när jag läser att du mår bättre och att du äter rejält igen.
  Det klart att du måste inspektera grannens tomt även om han inte finns kvar där.
  Det ingår ju i ditt uppdrag.
  Skönt att du slipper vettisen en stund till.
  Själv bara skakar jag på mitt huvud idag.
  Matte o husse hämtade ett nytt träd som dom planterade när dom kom hem.
  I o med att jag låg o sov min skönhetssömn då var jag ju inte med när dom gjorde det.
  Givetvis så såg dom efter en stund att dom borde vänt på trädet.
  Jaha, så nu ska det göras imorgon, men då ska jag vara med o jama så det blir rätt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudsaken är väl att man känner sig pigg och alert, sen kan jag ju hoppas att vettisen blir nöjd med mig också. Och jo, grannens tomt och min är samma Område, det vill jama mitt, nåt annat kan jag inte tycka. Men jag har trappat ner litet på inspektionerna där, från flera gånger om dagen till 3-4 i veckan.
   Tänk att de inte kan utföra de enklaste uppgifter utan vår närvaro?! Så tokigt att vända trädet fel! I morgon måste du vara med och peka med tassen!

   Radera
 3. Det låter superskönt med växthuset! Och vi blir så glada när maten smakar och du äter ordentligt. Man blir glad av våren helt enkelt!Det är ju bra att du har nytta av Lisa och att hon tar hand om minisen så du slipper!
  Nooosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så här års är växthuset helt perfekt med sin sommarvärme! Jag tror också att våren piggar upp, eller kanske rättare jamat att vintern är ett elände som man blir låg av?
   Jo, NÅGON nytta ska hon väl göra, Rackarkatten?

   Radera
 4. Antar att Lisa känner nån speciell samhörighet med minsta minisen? Det passar ju bra, eftersom du har andra favoriter. Skönt att det kan vänta med vägningen. Det verkar ju inte vara nåt akut behov av den. Tror att våren kommit lite längre hos dig än den har här hos oss. Här uppe tror jag inte de som har lyckan att ha ett växthus har börjat använda det så mycket. Men snart är nog våren här också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag tror det, en busig känner väl igen en annan busig?
   Det är absolut inget akut vägningsbehov! Skulle väl gå an om man slapp åka till det där hemska stället med alla otäcka dofter! Man kan bli deppig för mindre!
   Det enda vettiga användningsområdet för ett växthus är väl att vila i det? Och ett växthus blir sommarvarmt så fort solen är framme, så jag hoppas att alla kattägda växthus där uppe används!

   Radera
 5. Visst spritter det lite extra i kroppen så här på våren? Man blir alldeles pirrig och glad å sånt..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig som kung av Området! Och det är jag ju också!

   Radera