Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 16 mars 2017

Nattpatrullering
Här sitter jag och har det skönt i vårsolen. Det är nu den har börjat lysa in genom södra dörren. Hela vintern har det varit mörkt där jag sitter, men nu, äntligen, är solen tillbaka.

Tycker ni jag ser trött ut? Jag ska erkänna något. Har varit ute och slarvat i natt. Nä, inte slarvat förstås, jobbat! När jag blev utsläppt vid elvatiden kände jag mig på riktigt arbetshumör. Vid ett var husse ute och letade efter mig, men jag var fortfarande på patrull. Strax efter sex i morse var jag klar. Och hungrig, efter en hel natts jobb! Sen har jag tagit det litet lugnt idag. Måste vila om jag ska orka med flera nätter. Om jag nu blir utsläppt i kväll? Husse verkar inte lika sugen på nattpatrullering som jag?


 

10 kommentarer:

 1. Ojdå, har du varit ute hela natten.
  Det är ju som i fornstora dagar då du var yngre.
  Var det inte kallt ute då?
  Förstår att du kände dig hungrig efteråt, bra, ät nu så mycket du orkar.
  Ser skönt ut där du sitter i all din glans i solskenet.
  Själv har jag hjälpt matte att sprida ut kogödsel i rabatterna på fm.
  Jamartråkigt jobb tyckte jag.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte sommarvarmt, precis, men har man mycket att göra, så har man! Somligt bara måste ju följas upp! Åt riktigt mycket i morse, men jag hade gjort av med en del också.
   Sprida kogödsel låter verkligen trist, det tror jag att jag avstår!

   Radera
 2. Men oj, kan tänka mig att dina människor sov jamardåligt och oroligt i natt? Hihi.... Tror inte du blir utsläppt ikväll....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag tror du har rätt. Tyvärr uppskattas inte mitt nattarbete efter förtjänst. :-(

   Radera
 3. Visst är det härligt att känna hur det värmer i solen!Tror nog husse blev lite orolig och helst vill ha dig inne under natten. Spinnande med nattpatrullering! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ett väldigt tjat om att jag ska vara inne på nätterna? Men som katt måste man ibland få sin frihet! Och visst är det spinnande, det är ju det det är!

   Radera
 4. Visst är det sorgligt att tvåbeningar sällan har den kapacitet vi har när det gäller arbete. Men man får försöka se det positiva i det hela. Tänk om du varit ute hela natten och ingen saknat dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det har du förstås rätt i, att det skulle vara konstigt om ingen saknade mig? Jag tar naturligtvis för givet att de ska notera att jag kommit hem, och vara glada för det! Allra bäst hade varit om människorna också varit uppe hela natten, men man kan inte få allt!

   Radera
 5. Ibland krävs det att man arbetar på vad tvåbeningarna kallar obekväm arbetstid.
  Undrar om inte husse mest saknade sin magvärmare under natten, det kanske är därför han är ovillig att släppa ut dig ikväll också? De har en förmåga att sova dåligt utan vårt sällskap
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis saknar husse sin magvärmare, men det kan jag inte ta hänsyn till. Plikten framför allt, vet du? Ibland bara måste vissa arbetsuppgifter gå före andra!

   Radera