Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 6 mars 2017

Helt ovetandeRegn och regn...men trots allt har jag passat på med litet uteliv när det varit uppehåll. Är väldigt tacksam för bilen som står parkerad precis bredvid trappan. Så fort det börjar droppa skyndar jag mig dit och får tak över huvudet. Och jag har full koll på när dörren öppnas. Jag kan lova att ingen som ser mig spurta in i huset på tre sekunder blankt kan tro att jag snart fyller arton år!

Matte sköter sig väl någorlunda, men inte är det samma service som när husse är hemma! Får vänta längre på att blötmaten serveras på morgnarna. Men jag har varit hänsynsfull och nöjt mig med torrfodret. 

Idag har jag sett illavarslande vita flingor flyga omkring. Blåsigt och kallt är det också. Det enda positiva med det är att Restaurang Pipiga Pilfinken har varit ovanligt välbesökt. Att då sitta inne i rhododendronbusken och titta på gästerna är ett trevligt eftermiddagsnöje. Matte upptäckte att en av gästerna tagit av sig fjädrarna och lagt i en hög. Men om det vet jag inget, jag har inte sett nåt?


  

6 kommentarer:

 1. Så bra du har ordnat det med bil och rhododendronbuske. Märklig gäst den där, som tar av sig fjädrarna när det är så kallt. Men man kan inte engagera sig i alla tokigheter. Eftersom du inte sett nåt kan du ju inte veta varför den gjorde så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju min lilla koja på andra sidan huset också, men då ska det vara riktigt illa. Att ligga under bilen är så perfekt!
   Visst var det en tokig gäst, nu behövs minsann all värme man kan få?!

   Radera
 2. Usch jam, vilken blåst det är och här har också lite vitt flugit i luften.
  Tassade ändå lite i strandskogen för att få lite motion.
  Vilken märklig fågel som tagit av sig pälsen i denna kylan.
  Klart att du inte vet något om det, trodde matte att du skulle kunna ha något att göra med att fågeln var varm i pälsen?
  Tänk att du blir 18 år i sommar.
  Jag kommer ihåg din jättestora fest när du var 15 år.
  Vilket jamar party du hade då.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte tänker ibland illasinnade tankar om mitt fågelintresse? De är givetvis av HELT vetenskaplig natur!
   Jo, det är inte klokt vad fort tiden går! HUR kan det ha gått snart tre år? Nåjam, det är ju några månader kvar. I år tror jag att jag åker ifrån all uppvaktning och firar födelsedagen på annan ort.

   Radera
 3. Men vad kan det vara för märklig pippi som bara kastar av sig fjädrarna utan vidare? Låter som att det behövs en nosologisk undersökning.
  Fy för otäckt vitt som kommer från himlen. *ryser*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den måste varit totalt förvirrad? Jag skulle ALDRIG ta av mig pälsen! Har förstås redan gjort en nosologisk undersökning, men den gav just ingenting. Ja, fyjam för vitt!

   Radera