Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 22 mars 2017

Funderingar om arbetstider


Husse ligger i soffan och kollar teven så hans säng är ledig. Skönt, det också!

Jag försöker idogt synkronisera människornas och mina arbetstider. Det är inte lätt. Nattarbete, vilket jag tycker är att föredra, verkar uteslutet? Nu har jag provat gryningsjobb ett tag. Det går något lättare. Kanske har det inte hunnit bli riktigt ljust när jag börjar mitt arbete, men några större invändningar har inte funnits. Visserligen har husse ännu inte insett fördelarna med att börja arbeta så tidigt, men jag är nöjd med att få bli utsläppt. Snart kommer han nog på hur skönt det är att komma igång så dags? Matte har jag helt slutat med att försöka påverka till det bättre. Hon är väldigt konservativ när det gäller arbetstider.

Sen är det självklart att morgonarbete kräver en stunds avkoppling på eftermiddagen. Och om det är husse och jag helt överens!


 

12 kommentarer:

 1. Förstår ditt dilemma.
  Men så länge du får husse att öppna dörren i någorlunda tid på morgonen så kanske du ska vara nöjd.
  Hos mig är det så att jag vill ha husse med mig ut på altanen o prata lite med honom om vad jag ser.
  Så det är lite av ett bekymmer om jag vaknar för tidigt och vill ut.
  Fast jag ska erkänna att han är rätt lätt att manipulera så jag brukar få som jag vill.
  Du ser ut att ha det jätteskönt i husses säng.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir förstås litet annorlunda när man, som jag, har ett stort Område att jobba på. Skulle bara vara en belastning att släpa på husse, det kan jag jama! Han skulle säkert vara urkass på att smyga under rhododendronbuskarna!
   Jag beundrar vilken pli du fått på din husse! Förstår att det krävt en del tålamod och idoghet?!

   Radera
 2. Hm, vår husse går nästan upp innan oss. Lite skrämmande nästan.

  SvaraRadera
 3. Vår matte är bra på att gå upp tidigt, hon säger att det hör åldern till?.... Dock är vår matte inte superjamargammal, kan undra hur tidigt hon tänker gå upp när hon blir jättegammal??hihihi....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husse tycker i alla fall halv fem är för tidigt, trots att han nog är jättegammal? Kanske blir bättre när han blir superjamargammal?

   Radera
 4. Bra att du har pli på husse! Här jobbar vi hårt med matte för hon är den som går upp och gör oss sällskap till matskålen när vi vill det. Den där eftermiddagsvilan är riktigt härlig med ett bra sällskap! Fin bild på dig! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudsaken är väl att man får pli på någon av dem! Och ni har ju fördelen att vara två, det underlättar säkert? Eftermiddagsvilan är absolut nödvändig, man måste ju orka med kvällsgoset också!

   Radera
 5. Det är ofta svårt att få tvåbeningar att tänka om, särskilt när det är till det bättre konstigt nog. Bra att i alla fall husse verkar mer formbar. Undrar om han vet att det kan straffa sig att låta bli att släppa ut dig när du vill börja jobba. Han kanske anar att det kan bli restriktioner när det gäller tassmassagen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror han har sina misstankar om att det kan straffa sig, fast jag är osäker på om det gäller tassmassagen? Har faktiskt inte tänkt på det. Kanske ska ge honom några extra omgångar för att visa min goda vilja?

   Radera
 6. Tycker att du har en mycket förnuftig och klok kattityd till dina arbetstider. Sedan är det en helt annan sak med tvåbeningarna, de har ju inte samma smarta, flexibla sätt att se på saker och ting som vi katter. Men de gör så gott de kan och det får vi nog vara nöjda med :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad snälla ni är som tittar in hos mig! :-)
   Och ni har så rätt, visst får vi vara nöjda, och eftersom vi är så toleranta finner vi oss också i det mesta!

   Radera