Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 1 mars 2017

Inget hej då från migI morse hade husse det dåliga omdömet att försvinna igen.
Tomt på min gamla matplats. Idag också.
Förut brukade jag oftast följa med ut och tassa av honom, men jag tyckte det var i kyligaste laget. Förresten regnade det också. Han fick ge sig iväg utan min närvaro. Nu får jag åtta nätter att ladda upp för ett ordentligt mottagande. Då brukar jag bjuda på 'Massage Speciale', och varför frångå sina principer?


Något annat som jag saknar numera är maten i köket. Nu för tiden serveras den alltid i sängkammaren? Rätt praktiskt på nätterna, men på dagarna? Allting ändrades när Lisa kom in i mitt hus. De säger att maten flyttades för att inte hon skulle komma åt den så lätt? Men det har jag minsann sett att hon gör ändå! Finns minsta chans att smita in till mig är hon som en blixt till matskålarna! Inte för att jag bryr mig, är tacksam om jag får vara ifred. Men jag gissar att jag bara kan drömma om att få tillbaka min gamla matplats?

 

12 kommentarer:

 1. Näh jamars, har husse gett sig iväg igen?
  När ska han förstå att hans plats är hos dig?
  Sen kan jag inte förstå hur han överhuvud taget klarar sig utan din massage så länge.
  Du jamar helt rätt, inget vidare väder idag men jag tassade i strandskogen ändå, där blåste det inte så farligt.
  Men det var skönt att hoppa in i bilen igen o åka hem till värmen inomhus.
  Tror heller inte att du får tillbaks din vanliga matplats men huvudsaken är ju att du får mat, sen kvittar det ju egentligen var den ställs.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen, så här kommer det hålla på ända till sommaren. Förut var han borta mycket längre varje gång, så något bättre har jag fått till det i alla fall.
   Här blev det riktigt fint mitt på dagen, så soligt att växthuset öppnades. Gissa vem som var där direkt?
   Nja, klart det är viktigast att få mat, men jag kan inte låta bli att bevaka min gamla matplats. Ifall att...

   Radera
 2. När han är så fräck att han ger sig iväg till norra landet kan han gott klara sig utan att jamar farväl tycker jag. Han får ju 'Massage Speciale' när han kommer hem, så det borde han vara mer än nöjd med.
  Här hemma har Bosses matplats ändrats också sen Hasse flyttade hit. Innan fick han sim mjukmat på golvet i köket men nu får han äta på köksbänken och Hasse på golvet. Matte påstår att de stressar varandra när de äter. Själv håller jag mig till torrisarna som alltid står framme, det är lugnast så
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, han kan vara glad att jag inte är ett enda dugg sur när han kommer tillbaka, utan tvärtom tar emot honom med öppna tassar!
   Jaså, ni har också fått omändrat? Jag kan bara jama att jag är tacksam att jag slipper äta på köksbänken, för då skulle jag nog svälta ihjäl? Såvida jag inte fick en trappa dit förstås! Men Bosse är ju ung och rask ännu, som tur är!

   Radera
 3. Det kan väl inte vara så att husse åker iväg just för att han ska få 'Massage Speciale' när han kommer hem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, har jag inte tänkt på? Måste jama till honom att jag kan tilltassahålla den tjänsten även om han varit borta bara en timme, eller så. Få se om det hjälper?

   Radera
 4. Det är ju roligare när han kommer hem! Bra att du sparar "massage speciale" till dess så kan han längta lite. Det är ju rätt skönt att få maten för sig själv ändå så den inte bara är slut helt plötsligt! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, ni vet ju hur det är! Och jag vet att han längtar jamarmycket att få komma hem igen, särskilt på slutet.
   Visst är jag glad att det alltid finns mat, men den kunde ju varit både här och där?

   Radera
 5. Du får förklara för Lisa att du behöver egentid så du är på topp när husse kommer hem igen. Du ansvarar ju trots allt för hans välmående.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra förslag, ska jag GENAST framföra! Eller, rättare jamat, matte får vidarebefordra det, för jag vill helst slippa träffa slagskämpen!

   Radera
 6. Fräckt av husse att bara rymma så där. Fast det kan ju vara lite mysigt att längta också <3 Vi håller tassarna att du får tillbaka din matplats - vi katter ÄR ju vanedjur, det borde dina människor ta hänsyn till!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helst vill jag ju ha matplatser litet varstans, det vore det optimala! Till deras fördel måste jag jama att jag aldrig fått så mycket god mat som nu! Blötmat hur mycket jag vill! Förut var det mest torrfoder, och litet extra blötmat. Så allt är inte sämre!

   Radera