Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 24 mars 2017

Sommartid?

Så var det dags igen, för det människorna kallar sommartid? Det konstiga är att det inte betyder att det på söndag är varmt och skönt, med alla träd och buskar utslagna när man vaknar. Nä, de har mixtrat med klockan, och plockat bort en timme? En försvunnen timme är lika med sommartid? Det enda positiva med det är väl att jag får komma ut en timme tidigare på morgonen? Om man alls ska bry sig om några klockor? Jag tycker de är totalt onödiga. Men sommartid, det vill jag mer än gärna ha!

Önskar er alla en riktigt trevlig helg! 
10 kommentarer:

 1. Sommartider hejhej sommartider!!!!
  Det är någon i min stad som tog fasta på detta o skrev en sång om det några år efter att det infördes här 1980 (igen).
  Jam, tvåbeningarna är roliga med sina idéer.
  Klocka, vad är det för något?
  Vi vet ju alltid när vi ska sova, äta eller vara vakna utan att behöva något som tickar fram.
  Ha en riktigt härlig helg och hoppas att det blir någorlunda soligt för nu får du en timme längre på kvällen att njuta av solljuset i växthuset.

  Ozzy

  SvaraRadera
 2. Om det fortsätter så här kan man ju NÄSTAN inbilla sig att det är sommar. Åtminstone litet? I växthuset var det garanterat sommar idag!
  Det enda positiva med klockändringen blir när husse på morgonen tittar på klockan och tänker att "nu är klockan sex, då kan Gustav tassa ut". Fast innan ändringen var den ju fem, och det tyckte husse var för tidigt!? Det blir jamarbra! På eftermiddagarna ligger jag i växthuset precis hur länge jag vill, för då bryr sig ingen om klockan, inte ens människorna! Önskar er också en härlig helg!

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig - tid som tid, vad man sedan kallar det är väl egalt? Hoppas du får en fin helg och att åtminstone våren är på väg på allvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våren ÄR redan här! Har sett både en fjäril och myror! Nu väntar jag bara på första fästingen också...Små buskar är gröna och gräset är ätbart. Nu är det härligt att vara ute!

   Radera
  2. ooops, för börja om här. vet inte vad vårt tassande tog vägen.??

   Jamade så här, vi tycker också det ska bli skönt när våren och sommaren kommer, så matte kan bygga den däringa kattburen som hon har lovat så länge. Ska bli jamans skönt att få känna det gröna gräset under tassarna sedan, jamans

   Tass tass

   Radera
  3. Det är nästan så jag också längtar tills ni ska få er kattgård!

   Radera
 4. Det är ett rackarns lureri att kalla det sommartid när det fortfarande kommer otäckt vitt ibland. Tur man är en försiktig katt och inte litar blint på allt dumt våra människor säger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte ens föreställa mig något vitt längre! Nä, åtminstone kan man inte lita på vad de menar med sommartid, det är ett som är säkert!!

   Radera
 5. Du nämner fästingar - matte plockade bort en på en av oss igår!!!

  SvaraRadera