Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 25 januari 2011

Helt vanlig?

Stod det i er tidning idag om de mest populära raskatterna? Några av mina kompisar är raskatter. Det låter väldigt tjusigt. Ras-katt. Betyder visst att man ska se ut på ett särskilt sätt? Och så är de inte vanliga katter. Det står i tidningen att det finns en miljon vanliga katter, och så finns det 200-300.000 raskatter. Själv är jag nog en helt vanlig katt, och då får jag väl se ut hur som helst?

Det är konstigt att vi vanliga katter bara klumpas ihop sådär i en gigantisk massa. Nog borde vi kunna tilldelas olika grupperingar, som  Inspektionskatter, Ornitologkatter, Jaktkatter, Nosologer, Avknipsare med mera, med mera? Inom varje grupp skulle förstås olika färger vara tillåtna. Till exempel skulle jag kunna vara en guldfärgad katt av rasen Skånsk Jaktkatt. Då skulle matte kunna stoppa upp mushuvuden och sätta på väggen bredvid det diplomet jag skulle få för min jakttalang och stiliga svans. Det skulle se riktigt imponerande ut. Fast jag fick förstås uppoffra mig och lämna det gottaste på mössen. Får fundera på saken.

Förresten, grattis till alla Ragdollar och Heliga Birmor, ni är mest poppis av alla raskatter...

Skånsk Jaktkatt, guldfärgad?


 

20 kommentarer:

 1. Så sant! Det där med att klumpa ihop kissemissar kanske säger mer om den som står för grupperingen än om oss? ;) Skånsk Jaktkatt låter väldans flott. Och GISSA om vi skulle vilja se din samling jakttroféer! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker din idé om olika grupperingar bland oss katter skulle vara heltufft. Tänk vilka maffiga titlar vi skulle få. Då skulle du kunna pressentera dig som Skånsk Jaktkatt och jag skulle buga och pressentera mig som Östgötsk Nosologisk Säkerhetskatt!

  SvaraRadera
 3. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag skulle också vilja se troféerna, men det gör mig vankelmodig att lämna kvar huvudena. Kanske kan jag spara varannan? *grubblar*

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Östgötsk Nosologisk Säkerhetskatt, det är så svansen står i i givakt bara jag tänker på det. Ju mer jag funderar, desto mer fel tycker jag det är att vi bara ska vara en jättelik anonym gruppering.

  SvaraRadera
 5. Hittekatten säger .. Tyvärr, sorry, Gustav!! Även fast det är ställt bortom allt tvivel att Världen skulle bli en bättre plats om det fanns fler Guldfärgade Skånska Jaktkatter, så har din Människa förstört själva förutsättningen. Du vet .. den där "knipsningen" du nämde tidigare.

  Men hellre UNIK än en i högen av framavlade soffkuddar, eller hur Gustav!!
  Själv brukar jag titulera mig Svart-vit Trendkatt, Ledarkatt eller Människo-Coach .. ;-)

  SvaraRadera
 6. Hmm funderar på vad vi skulle kallas:
  Blir nog: Östgötsk Mus och Nosbuffs Jägare
  Lite vild och lite go! ;-)

  SvaraRadera
 7. Tassar genast in i denna intressanta debatt och jamar att både jag och matte tycker att jag tillhör rasen Skånsk Myskatt.
  Matte undrar om inte Huskatt är en ras eller är detta begrepp en följd av Den anonyma grupperings-filosofin?
  Klokt jamat Gustav, och du är som så ofta den som sätter tassen på ett viktigt problem.
  Tassklappar
  PS Din svans är verkligen stilig!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 8. Klokt och vältalat om oss "vanliga" katter men vi vet ju att vi är ovanligt fina förstås! Tror vi tillhör Stockholmska Gosexperter. Nosbuff

  SvaraRadera
 9. ja, jag får väl känna mej hedrad eftersom jag är en helig birma...men alla mina kompisar är ju av rasen bondkatt och det är minsann inte fy skam det inte. Det är nog ännu finare eftersom man får se ut hur som.... helst. Vi raskatter får ju inte se ut hur som helst för då duger vi inte...

  SvaraRadera
 10. HITTEKATTEN: Ibland får jag en känsla av att ha missat något? Knipsning, ja, jag tänkte FÖRSTÅS på en av mina kompisar som är expert på just detta. Vad har min matte med det att göra? *förvirrad*
  Att vara människocoach kräver sin katt förstår jag, att vara trendkatt låter kul, och ledarkatt oerhört hedrande. Du är då ingen dussinkatt, det ser jag, och vad jag hört av matte är din människa också något alldeles speciellt. Men så är hon ju också coachad av dig!

  SvaraRadera
 11. MAX o MÅNS: Vad spännande! Nosbuffar har jag aldrig jagat! Var hittar man såna?

  SvaraRadera
 12. GUNILLA o FRASSE: Skånsk myskatt, det låter riktigt hemtrevligt, tycker jag. Varmt och välkomnande på nåt sätt. Egentligen tror jag att alla vi vanliga katter kallas européer på raskattsspråket. Och då får man nog lägga till några nollor på den där miljonen om man ska räkna med alla katter i hela Europa. Tänk om allihopa skulle dela in sig, wow, det här kan bli en riktig kattrörelse!
  Vi har ju i alla fall början på en liten skånsk gruppering, en mys- och en jaktkatt. Bra så.

  SvaraRadera
 13. DUI och DECO: Det är inte illa att vara gosexperter, det är en mycket viktig kunskap när det gäller umgänge med tvåbenta. En skicklig gosexpert tillskansar sig lättare förmåner av olika slag. Som att förvandla sin husse till hiss mm. Tass, tass!

  SvaraRadera
 14. MAYA: Ja, du har ett så vackert rasnamn, Helig Birma, jag blir litet andaktsfull av att jama det. Det bästa är att även om du är raskatt, och måste se ut på ett särskilt sätt, så fräser du inte på oss vanliga katter. Vi kan vara kompisar ändå! Tassen!

  SvaraRadera
 15. Här har det inte listats dom populäraste raserna i vår lokaltidning idag :(
  Jag tillhör visst en av dom populäraste raserna ser jag = Helig Birma :)
  Håller med Maya om att det är rätt strängt att vara raskatt = man kammas vareviga dag o inte får man gå ut när det är det minsta fuktigt ute för man kan ju bli smutsig = suck !!!
  Fast busa inne som bare den det får jag (för matte i alla fall :).
  Kan inte begripa hur man bara kan med att klumpa ihop er andra trevliga katter i en sån där hög som vanlig katt ??!!
  Högst olämpligt tycker jag oxå !!!

  SvaraRadera
 16. Visst är det konstigt att man utan vidare får tycka att vissa raser av katter är finare än andra, medan det kallas diskriminering om man indelar tvåbeningar i olika raser och föredrar den ena eller andra. Blogghjälpen brukar alltid säg att man inte ska skaffa katt efter utseendet, utan efter hur katten är. Jag är en huskatt och de stod inte ens nämnda i artikeln som blogghjälpen visade mig.

  SvaraRadera
 17. KJELLE BUS: Mmm, du är också en av de där fina. Fast det är klart, inte skulle jag vilja vara inne för att inte bli smutsig. Kamning tycker jag är helt okej, det är nästan skönt i min korta päls. Tur att du får busa i alla fall, utan att man ska vara rädd att du ska bryta klorna, eller nåt.
  Jag tror att vi skrotar begreppet "vanlig katt" från och med nu.

  SvaraRadera
 18. Kjelle Bus här igen :)
  Mmm, det är en himla tur att man får busa bäst man vill inne i alla fall !!!
  Kan du tänka dig att jag fått en Award ända från Amerikatt ?!
  Nu vill jag gärna skicka den vidare till dig !
  Den finns att hämta på min blogg :)

  SvaraRadera
 19. KATTSON: Jag missunnar inte alls en del katter att kosta många tusenlappar att få hem till sitt hus för tvåbeningar. Det underliga är att så många katter förblir oönskade? Bara för att det inte inte står RAS på dom?
  Jag är katt och bor i ett hus, så jag är väl också huskatt. OCH skånsk jaktkatt. Guldfärgad.

  SvaraRadera
 20. KJELLE BUS: Från Amerikatt? Oj, så långt bort! Vilken ära för dig! Och så får jag också en, känner mig väldans hedrad. Tänk...från Amerikatt! *lycklig*

  SvaraRadera