Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 24 januari 2011

Att uppskatta en katt efter förtjänst

Alla mina förväntningar om lördagens kalas infriades med råge. En av de yngre tvåbenta har den trevliga egenskapen att hon alltid är trött när hon är här. Matte har berättat att människor i den åldern nästan jämt är trötta. Tonår kallas det på människospråk. Hur som jamat innebar det, att jag fick flera timmars mys och gos med henne i soffan.

Äntligen nån som har vett att ligga still en längre stund!
Sedan kan jag stolt meddela att jag varit vägvisare till nya minisen. Förut låg han ju bara i en vagn, men nu har han rest på sig, och går när någon håller i honom. Med min intuition förstod jag att ytterligare stöd behövdes, så jag tassade tätt, tätt före honom hela tiden, och höll samtidigt ett vakande öga på om han hängde med. I bakgrunden hörde jag det gamla vanliga "i-vägen-köret". Naturligtvis ignorerade jag dylika insinuationer, och fortsatte min lotsverksamhet. Jag visste nämligen att minisen uppskattade min närvaro, och det var det som räknades.


Har inte riktigt kommit igång med patrullerandet där ute. Blir som mest en sväng runt grannens hus. Det gör jag några gånger varje dag. Piff tittar så långt efter mig, när jag tassar omkring på hans tomt, men hon vågar ju inte hoppa över staketet. Så länge som han har sin grind stängd, är det faktiskt den enda helt fredade zonen jag har. 

Förresten kom min älskade granne på besök igår kväll. Som vanligt hoppade jag direkt upp i hans knä, och lade mig tillrätta. Sedan skulle visst han och husse äta litet, men då fick husse langa mat till grannen hela tiden "för jag vill inte störa Gustav", som grannen så riktigt påpekade. Jag skulle ju blivit alldeles klämd, om han sträckt sig över bordet. Det är härligt med människor som förstår att till fullo uppskatta en katt i knäet.

14 kommentarer:

 1. Du har verkligen tagit hand om dina gäster på bästa sätt, till ömsesidig glädje. Nog var det alldeles säkert ett välkommet sällskap för tonåringen, och hur skulle minisens promenad ha gått om inte du varit instruktör? Denne granne verkar vara en synnerligen sympatisk herre. Tänk om man kunde få matte att sitta stilla när vi är i knät... Fast i rättvisans namn har hon ingen som kan räcka fram maten. Fast vi hjälper så gärna till med att tömma faten. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag tror faktiskt jag kan berömma mig om att vara en god värd. Min granne, ja, det finns inte jam nog för hur jag uppskattar honom. Ni har ju ingen sådan att tillgå, men nog är det skaplig kompensation om ni får hjälpa till att tömma faten!

  SvaraRadera
 3. Låter som om du har haft en underbar helg!
  Timvis med gos, varit vägledare och myst i den förståndiga grannens knä.

  SvaraRadera
 4. Jag håller med Findus & co. Du är ett föredöme när det gäller att ta tass om gäster. Måste erkänna att jag är väldigt imponerad av att du lotsade minisen rätt. Med sådan vägledning så kan det ju bara bli bra.
  Så måste jag återigen jama att du har en kanongranne som uppskattar en katt.

  SvaraRadera
 5. MAX o MÅNS: Absolut! En av de bättre, för att vara vinter, åtminstone.

  SvaraRadera
 6. SIPPO: En av mina styrkor som värd är att jag försöker se alla som kommit, så att ingen ska känna sig utanför.
  Funderar allvarligt på om jag ska tassa ner någon slags diplom till grannen. "Bästa kattvännen", eller nåt liknande. Få se vad jag kommer på.

  SvaraRadera
 7. DEt är roligt att läsa när du får besök av såna som gör som DU vill. Man blir ju lite ledsen när man läser hur Piff och Puff behandlar dig, så du är verkligen värd gäster som sover med dig på magen och såna som förstår att ta hänsyn till dig när du sitter i knäet. Fick du smaka nåt godis vid bordet också?

  SvaraRadera
 8. KATTSON: Jag var faktiskt inte särskilt intresserad av den maten de åt, det enda jag ville var att ligga och må gott och bli klappad. Lika bra det, för husse sa att maten var alldeles för salt för mig. Men jag fick några Dentabits senare i alla fall.

  SvaraRadera
 9. Riktig klapp o kelhelg du verkar haft !
  Vi hade en kaffegäst här i lördags o han var snäll för jag fick minsann gosa ner mig i hans jacka som så påpassligt ramlat ner från hatthyllan :)

  SvaraRadera
 10. KJELLE BUS: Ja, det gäller att passa på. Nu dröjer det nog tills nästa gång det kommer så många och hälsar på mig. Jackgos låter också härligt, varmt och skönt och med gosiga dofter!

  SvaraRadera
 11. Tonåringen verkade vara en riktigt trevlig bekantskap, kliade säkert jättebra också. Minisen hade ju aldrig orkat gå så långt om inte du gått före det säger sig sjäv! Bra att du vårdar grannen, han har verkligen känsla för hur en katt ska behandlas. Nosbuff

  SvaraRadera
 12. heder åt din granne!!!! Han har full förståelse för oss katter. hade det varit här hemma hade vi åkt ner ifrån knät med buller och bång.Jag hoppas verkligen att din människa ser och lär

  SvaraRadera
 13. DUI och DECO: Tonåringen var helt perfekt, även om hon inte var lika mjuk som husse. Men hon låg stilla i alla fall, flera timmar. För minisen var jag bästa stödet, även om de tvåbenta ansåg att jag var en stoppkloss. *fnys*

  SvaraRadera
 14. MAYA: Han är en riktig hedersman, verkligen. Är dock väldigt tveksam till att mina människor tar efter hans goda manér. Men hoppas kan man ju...

  SvaraRadera