Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 28 januari 2011

Så får man väl inte luras?

Kan ni tro, idag har jag varit ute hela dagen! Inga istappar som kom i pälsen, nästan inget vitt på marken. Jag gjorde några racerlopp för att testa min maxhastighet, efter alla veckors degande i fåtöljen. Det gick riktigt hyggligt, kändes faktiskt precis som vanligt. 

När jag kom in på eftermiddagen, var det dags för stretching-passet. Helt nödvändigt efter en dags slit där ute. För att pigga upp mig litet, lät jag en mus ingå i programmet.

Först vänster tass...sträääck ut, och nudda musen 

Vänd sedan om, och sträck ut höger tass mot musen

Och liiitet längre bakåt...tänj..tänj...så långt det går!
Ovanstående ska förstås upprepas minst tre gånger på varje sida. Sedan känner man sig som en ny katt, vill jag lova. Då kan man med gott samvete hoppa upp i sin favoritmöbel och meditera en lång stund.


Måste förresten jama om att matte lurade oss igår kväll. Själv påstår hon, att det inte alls var meningen, att hon bara skulle sätta tillbaka en skål i köksskåpet. Men vi hörde alldeles klart och tydligt -alla tre!- ljudet av våra vitfisktallrikar, detta underbart spröda porslinljud, som den ljuvaste musik i våra öron. Självklart rusade vi dit i samlad trupp, bara för att mötas av - ingenting! Ingen vitfisk. Inget annat godis. Inget! Jama om besvikelse! Matte bad så hemskt mycket om ursäkt, och pratade om den där skålen, som tydligen skulle sättas in bakom våra tallrikar. Jag tycker det är helt oursäktligt. Skålar ska inte stå så, att sådana misstag ska kunna begås! Nu fick vi några godisar som kompensation, men litet sura var vi i alla fall.

Den här helgen ska jag hjälpa matte att räkna fåglar. Om jag sitter där de äter, blir det inte så många att räkna = lättare för henne. Annars har jag inget bestämt. Inga gäster, vad jag vet. Önskar er alla en riktigt bra helg! Vi tassas igen på måndag! 


 

18 kommentarer:

 1. Skönt med lite maxrusningar för att kolla formen. Så fräckt att luras med tallrikarna men matte förstår säkert att ni behöver fisk imorgon eller så eftersom hon kan lite jamiska i alla fall.Trevlig helg! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. DUI och DECO: Jag hoppas ni har rätt. En sådan besvikelse behöver faktiskt litet mer kompensation än några Dentisar! Buff, buff!

  SvaraRadera
 3. Underbart gymprogram du visar. Tvåbeningar borde stå i kö och betala dyrt för dessa instruktiva bilder. Men vad får ni? Några ynka godisar för att ni blivit lurade? Och ändå ställer du upp på att hjälpa matte räkna fåglar! Storsint är bara förnamnet.

  SvaraRadera
 4. Skönt att vårformen redan testats och befunnits acceptabel. Du ska se att du får längre och längre övervakningspass inom snar framtid. Vi ska nog visa matte dina suveräna stretchövningar. Hon har intagit så konstiga ställningar de här dagarna när möblerna skruvats ihop, så hon behöver tänja lite på sig. Be matte vänligt men bestämt att möblera om i köksskåpen. Inget borde få stå så galet till, att vitfisktallrikarna riskerar att utsända ett falsklarm. Vi håller med Dui och Deco, hoppas vitfisken bara är lite försenad. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. KATTSON: Stretching är väldigt viktigt, det vet varenda katt. Detta borde alla tvåbeningar också lära sig, då skulle de må mycket bättre. Kanske ska trycka upp litet bilder och sälja? *funderar*

  SvaraRadera
 6. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag är övertygad om att er matte skulle må bra av mitt stretchprogram. Hon kan få ta del av det alldeles gratis.
  Jag tror att matte redan vidtagit försiktighetsåtgärder i köksskåpet. Hon tyckte nog litet synd om oss i alla fall.

  SvaraRadera
 7. Förstår att det är viktigt att stretcha efter att ha haft racertassarna framme. Jag tycker faktiskt din matte borde bjuda på extra vitfisk för att hon lurade er. Du har helt rätt i att det är oursäktligt! *stampar bestämt*

  SvaraRadera
 8. SIPPO: Jag ser med förväntar fram emot vilken kompensation som ska bjudas till helgen *nickar instämmande*

  SvaraRadera
 9. jag håller fullständigt med dig om den där gymnastiken. Det är så skönt när man gjort den för då kan man vila med gott samvete.

  SvaraRadera
 10. MAYA: Ja, vi katter är nog alla duktiga på det planet. Då är det värre med våra människor. Riktigt tröga är de.

  SvaraRadera
 11. Som sagt så är jag ju nybadad nu , så det blev ingen promenad idag :(
  Inte för att jag ville , men man kan ju låtsas att man blir lite kinkig. Så får man några godisar ;-)
  Det var ju väldans dumt av er matte att skramla med era vitfiskstallrikar :(
  Jag ska visst hjälpa matte att räkna fåglar imorgon. Gissar att vi ska ligga på golvet o kika ut genom fönstret :)

  SvaraRadera
 12. KJELLE BUS: Ja, du din stackare, har knappt hämtat mig än efter att ha sett bilderna på dig...
  Ska ni ligga på golvet båda två och kika? Då kanske ni räknar varsina sorter? Du kan ta de svarta (störst och godast), så kan din matte ta de andra.

  SvaraRadera
 13. Tänk att luras så!
  Vi kan se hur det vattnades i era munnar.
  Elakt!

  SvaraRadera
 14. Ska genast börja använda dina stretchingbilder i mitt projekt "få-matte-att-ge-mig-mer-mat". Så mycket hemmagympa som vi katter utför borde det vara helt onödigt med bantningsdieter, eller vad jamar du?
  Förfärligt med porslinsklirrande som väcker falska förhoppningar. Hoppas er matte har insett vidden av misstaget och aldrig mer klirrar i onödan. Jamarns hyggligt av er att ställa upp på pippiräknandet ändå.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 15. Åh stretching med råtta är riktigt bra träning! Fina instruktionsbilder också! Jamarnsbra.

  Insjamar också med att man inte får luras på det sättet. Om vitfiskskålarna klingar förväntas givetvis vitfisk att finnas i skålarna. Enkel kattlogik så klart.


  Nosgos

  SvaraRadera
 16. MAX och MÅNS: Elakt är just precis vad det är! : (

  SvaraRadera
 17. GUNILLA och FRASSE: Bantningsdiet, ett så hemskt jam att jag knappt kan tassa ner det. Onödigt täcker inte vad det är. Tortyr tycker jag passar bättre.
  Jag tror faktiskt matte tyckte det var pinsamt också, så jag tror inte det ska upprepas. Tass!

  SvaraRadera
 18. NEA: Kanske du också brukar tillämpa den metoden? Tycker också det blir litet roligare med mus än utan.
  Nästa gång det klingar VET jag att det är på riktigt. Det har matte lovat.

  SvaraRadera