Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 19 januari 2011

Mycket ska man höra....

Jag höll matte sällskap som vanligt idag, när hon satt på sin cykel och trampade. Samtidigt lyssnade vi på ett program om katter. Nu är det ju så, att hur mycket somliga kallar sig experter på oss katter, så gör ju deras naturligt begränsade hjärnor, att en del blir helt galet. Visst, jag kan villigt erkänna att mycket klokt också kom fram. Tror jag tar det kloka först. 

"Katter lever i nuet, något som också vi människor borde lära oss mera". Det var nog det klokaste jag hört på länge i radion. En katt noterar och begrundar, till exempel, när något sorgligt hänt. Sedan anpassar den sig fort till den nya situationen, och låter livet gå vidare. Det här är ju en av våra styrkor, som vi alla vet. Och bara ett område av många, som våra människor borde lära sig av.

Sedan pratade hon om att man lätt kunde slippa 74 oönskade katter, och det låter verkligen helt fantastiskt! Hur det skulle gå till förstod jag inte riktigt, men tydligen skulle något plockas bort på oss killar. Om man gjorde det på bara en kille, skulle alla de oönskade slippa födas. Jag tror att jag redan är plockad. Hoppas det, för inte vill jag ha några fler katter här.

Nu måste jag ta det dumma också. Det, som tydligt blottlade begränsningen i människors empatiska förmåga. En matte undrade hur hon skulle få katten att sluta väcka henne klocka fyra och begära mat? Ja, ni hör ju?! Stackars katt, som är utan mat vid den tidpunkten! Riktigt häpnadsväckande var sedan svaret från "experten". Sätt in öronproppar och stäng dörren. VA? Jama om brutalt! Riktigt pälsresande. "Efter en vecka har katten lärt sig, och slutar väcka sin matte," påstod hon. Nä, det är klart, katten håller väl på att tyna bort av svält vid det laget. 

Man lär sig en hel del om de tvåbenta genom att lyssna på kattprogram.

16 kommentarer:

 1. Öronproggar??
  Stänga dörren??
  Säga vad man vill om husse, men han ler när vi väcker honom. Och de 2beningar som inte vill bli väckta borde inte ha en misse. Tvärt om menar jag... synd att missen valde den 2beningen. Kanske kan man reklamera 2beningen?

  SvaraRadera
 2. MAX och MÅNS: Ni har nog lyckats välja ut ett praktexemplar till husse. Eller så har ni uppfostrat honom väl! Det är väl det som är kruxet för många av oss annars. Reklamation? Missen verkade nöjd för övrigt, jag tror bara det behövs mera bestämda tassar där.

  SvaraRadera
 3. Fyjam så elakt att låta kissen svälta på morgonen. Det är ju värre än att förbjuda mig att spela persiennharpa vid samma tid. Tänk vad vi katter får finna oss i. *suckar*

  SvaraRadera
 4. Fyjam, vilket uttalande. Det låter nästan som om det var rysarhistorier ni hade rattat in istället! Kattexpert? Mjaaa, vet inte det, vi. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Men vad menade hon? Är dörren stängd kan man ju inte sova hos matte och husse!! Och att vara utan mat är ju inget alternativ. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Men detta om något är väl nåt att anmäla till radionämnden? Dessutom är det ju falsk varubeteckning att kalla sig kattexpert och komma med nåt så dumt. Ska man inte ens kunna lyssna på radio utan risk att svälta ihjäl.

  SvaraRadera
 7. SIPPO: Javisst, det kan väl inte vara så besvärligt att gå upp ge katten mat? Dessutom är det bara bra att stiga upp tidigt. Då får man ju massor av tid att gosa på!

  SvaraRadera
 8. FINDUS, ISAK och RASMUS: Problemet är förstås att hon inte kunde låta bli att se allt ur ett människoperspektiv. Naturligtvis skulle en katt också fått tycka till, så det blev mera jamlikt.

  SvaraRadera
 9. DUI och DECO: Har en otäck känsla att detta var något som kalkylerades med, helt kallt. Det är så man får morrhårsdarr...

  SvaraRadera
 10. KATTSON: Hoppas den drabbade katten tassar ner något. Det är rent märkligt att det ska vara så viktigt att sova just klockan fyra? Man kan ju vila sedan på dagen litet då och då i stället. Det mår man mycket bättre på.

  SvaraRadera
 11. Hmm undrar var de där killarna gömmer 74 andra katter någonstans? Jag tittade extra noga på Simba men han kan definitivt inte gömma katter någonstans.

  Det var verkligen pälsresande råd den där 2beningen fick. Ignorera sin katt det var det dummaste jag läst! Bästaste sättet att få sin katt att sluta be om mat klockan fyra på morgonen är att ge den mat klockan fyra på morgonen!

  Nosgos

  SvaraRadera
 12. NEA: Puh, det var ju tur med Simba. Tänk om du fått 74 småbröder?? Inte en lugn stund hade det blivit!
  Visst var det ett märkligt råd? Typiskt tvåbeningar, skulle man kunna jama!

  SvaraRadera
 13. Jama vad man vill om mattes sjusovarvanor men hur trött hon än är så säger hon alltid "Jag kommer Frasse" med svag röst. På helgerna kan hon vara lite svårstartad men då brukar jag boxa till henne ett par gånger med tassen. En förträfflig teknik som alltid funkar!
  Fast fyra låter rätt tufft, jag föreslår en kattpromiss där...
  Tassklappar
  PS Nu kan du läsa om provsvaren och vad vettisen sa på vår blogg!

  SvaraRadera
 14. Måste bara hålla med om att det var det mest korkade jag hört , det där med öronproppar o stänga dörren !!!
  Hemma hos mig har jag dresserat mina 2-benta till att fylla på matskålen ordentligt innan dom går o lägger sig :)
  Jag = Kjelle Bus har precis fått en alldeles egen blogg att rumstera på , innan fick jag dela med min matte Lillagul.
  Vet i hundan hur vi hittade in på din trevliga sida ?!
  Men trevligt var det här , så jag lägger till mig som följare o hoppas det är OK ?
  Kika gärna in en sväng till mig :)
  P.S Matte säger att du är lik hennes föräldrars katt som oxå heter Gustav :)

  SvaraRadera
 15. GUNILLA o FRASSE: Min erfarenhet är att fyra inte är bästa tiden för umgänge med mina människor. Det är jättetrögt att få upp dem då. Tasstekniken brukar jag också använda, den funkar bäst.
  Har varit och kollat provsvaren. :-)

  SvaraRadera
 16. KJELLE BUS: Vad kul med en ny kompis! Och att det finns en Gustav till här. Ska absolut tassa över och hälsa på!

  SvaraRadera