Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 3 januari 2011

Har ni märkt något?

Jahajam, så var det ett nytt år. God fortsättning ska man visst jama! Har ni märkt någon skillnad? Inte jag. Det är exakt lika noskallt utanför dörren som förut. 
En del pangande blev det förstås på nyårsafton, och husse och matte kom inte hem förrän långt efter att det slutat. Då fick vi i alla fall litet extra godis, och vi jammade loss en stund tillsammans. Eftersom det blev väldigt sent innan vi kom i fåtölj, stolar och sängar, beslutade vi att låta matte och husse få sovmorgon. Faktum är, att det fick sova hur länge de ville! Gissa om de blev förvånade?! Men jag tror att det uppskattades.

Trots vår välvilja med sovandet, blev det ingen ordning på matte eller husse den dagen. Får väl vara tacksam att de orkade fylla på min matskål. Turligt nog var jag inte så beroende av slöhögarna för övrigt den dagen, eftersom det faktiskt gick att tassa ut en del. Visserligen måste man undvika en massa vatten, men pälsen var precis lagom varm för att hålla ute kylan. Tänk att få njuta av det en endaste dag!

På söndagen var det min turdag. Då kom nämligen mina absoluta favoritkliare. För artighetens skull pratade de först litet med matte och husse, och de fick mat och så, men sedan kunde de ägna sig helt åt det de huvudsakligen kommit för: mig. Hela kvällen låg jag mitt emellan dem och blev gosad med. Hon kliade mig på kroppen och han på huvudet. För att de skulle få vila sig, tassade jag emellanåt över till mattes knä för en stund. Sedan höll jag magkliaren sällskap hela natten, eftersom jag förstod deras behov av en katt. Fåtöljen får anstå tills de har rest hem till sin egen katt. Ja, de är kvar fortfarande. Så nog förväntar jag mig en favorit i repris i kväll!

12 kommentarer:

 1. Jag förstår att matte och husse blev både glada och förvånade när det fick sova så länge de ville. Hoppas bara de inte tror det ska bli nån (o)vana. Vilken tur du hade på söndagen när dina favvogäster kom. Jag tror säkert det blir favorit i repris ikväll.

  SvaraRadera
 2. Min husse blir också förvånad när han får sovmorgon. Då tittar han alltid efter så vi katter inte ligger sjuka. Hehe.

  Vilket lyx med två favoritkliare som gosar med dig. Det måste ju bli dubbelt så mysigt då. Kurr!

  SvaraRadera
 3. Den där dagen efter smällarna var det VÄLDIGT lugnt här också. Härligt att kunna vara ute en stund, här är jättekallt nu igen. Såna där gäster som kliar och gosar så bra får gärna hälsa på ofta! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. KATTSON: Ja, vi visade förstås morgonen därpå när det var dags att vakna. Att få ligga tills morgonen är slut gäller bara dagen efter smällandet.

  SvaraRadera
 5. SIPPO: Det var nog litet så här också, matte gick och kollade så vi levde.
  Jag njöt i fulla drag, kan jag jama. Kände mig som om jag var på något exklusivt massageställe. Borde varenda katt få prova på.

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Jaså, var era människor också ovanligt långsamma den dagen?
  Ja, det var ju bara en dag som det var nästan behagligt ute. Nu är allt som vanligt igen, kallt är med. Buff, buff!

  SvaraRadera
 7. visst är det roligt att ändra på vanor så där ibland. Typ som den där obligatoriska väckningen..
  Va roligt att du har alldeles egna besökare! *tass*

  SvaraRadera
 8. MAYA: Jodå, bara de förstår att det var ett undantag. Man ska ju faktiskt kliva upp på MORGONEN.
  Jag får ju dela mina besökare med matte och husse, men det gör inget. Jag är generös.

  SvaraRadera
 9. Det var storsint att ge matte och husse sovmorgon. Själva brukar vi försöka med varianten tidig frukost, och så får matte lägga sig igen. Kan hon inte somna om är det väl inte vårt fel? Tänk att ha ett hemmaspa med besökande kattfotscertifierade massörer! Låter hur härligt som helst! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Låter som en jamarmysig dag. När det gäller sovmorgnar brukar jag antingen köra samma grej som Findus och Co eller så ger jag matte en vink på kvällen om att en extra dos torrisar kan löna sig framåt morgonkvisten...
  Så vill jag jubeljama om att du nu är min vän på bloggen! Tassa in här så får du se:
  http://gunillaofrasse.allas.se/ny-van-gustav-bloggare-med-en-vakande-tass-over-oss-alla/
  Tassklappar från Frasse

  SvaraRadera
 11. FINDUS, ISAK och RASMUS: Tidig frukost är en variant, men sedan vill/måste jag ut en stund, och då duger det inte att människorna ligger och snarkar. De måste ju vänta tills jag vill in.
  Ni har väl inget som helst ansvar för er mattes sovvanor. Det är väl bara att somna om när man lägger sig?
  Jo, det är bara synd att massörerna inte börjar heltidsarbeta här...

  SvaraRadera
 12. FRASSE: En extra dos tycker jag låter som ljuvliga ord, i alla sammanhang, ja ALLTID. Extra doser fyller sin funktion dygnet om. Väldigt klokt av dig att påjama det för din matte!
  Jag blir alldeles lycklig över att ha dig till vän också. Och jag känner mig väldigt hedrad, glad och nöjd över det du skrev om mig. Känner själv att jag har en slags övervakande uppgift här i livet. Ser fram emot vad vår vänskap ska leda till...*gladsvans*

  SvaraRadera