Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 13 januari 2011

Gissa vad jag har gjort idag?

Husse kommer hem sent från kursen, så jag vet ännu inte hur mycket han lärt sig om godistillverkning, matpåfyllning, jamiska och andra viktiga göranden. I väntan på hans ankomst har jag

solat!!! 
 Kan ni tänka er så härligt, det var verkligen länge sedan. Jag har ett litet bord på altanen, perfekt för ändamålet.  Där låg jag och mediterade och tänkte på, och gladde mig åt, att jag fått en peppaward av Dui och Deco:


Det kändes förstås stort och gott att veta att de gillar mig. Så här skrev de om varför jag fick den: Bloggar med humor och allvar. Vänner som stöttar med vänliga ord och uppmuntrande kommentarer och annan hjälp där det behövs. Vi gillar er! 
Jag gillar dem också, och är litet avundsjuk på den hussen de har, för han kan agera hiss åt dem. Vi andra, som ännu inte uppfostrat våra människor nog på den funktionen, får fortsätta vårt idoga arbete. Medan jag låg där, sände jag i tankarna awards till ALLA mina kompisar. Hoppas du kände när den damp ner hos just dig? Ni betyder ju alla jättemycket för mig! Det är ju för att du läser om mitt liv, som jag fortsätter berätta om det.

När nu solen låg på så fint där på altanen, passade jag också på att

tassa runt och Gustav-markera det mesta där. Tycker ni att det ser litet konstigt ut på bilden, som om jag vore en slags magikatt, som tränger igenom hårdplast?  Lugn, det har bara gått av en bit där, så det har blivit ett precis lagom stort klihål. Känns jätteskönt, kan jag jama.  
Sedan tog jag sats...

och tassade en sväng och kollade att allt stod rätt till uppe på stolarna. Det var en precis lagom rundtassning för min del. När matte gick mot dörren skyndade jag dit. Man ska inte överdriva utejobbet så här i början.

12 kommentarer:

 1. Åh, det såg så skönt ut i solen..Här är det bara grått och vitt nedfall, kallt är det också. Bra jobb med markeringarna! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Du verkar ha haft en härlig dag i solen och med perfekta kli-platser. jag tycker absolut du förtjänar awarden, så snäll och ödmjuk som du är.

  SvaraRadera
 3. Det är nog den första solkatten jag sett i år. Bra att du kollar att allt är som det ska på altanen. Man vet aldrig vad som hänt under vintern. Awarden har du helt klart förtjänat, och jag tycker du noga ska påpeka för Piff och Puff att det är DU som fått den!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt det såg ut där i solen!
  Smart att passa på medans solen var framme, man vet aldrig när man får se den igen.

  SvaraRadera
 5. DUI och DECO: Det var liiiite kallt i luften här med, men solen börjar kännas varm, så det var kanonskönt att ligga där. Hoppas ni får sol på altanen snart också!

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Det var väldigt bra att matte bröt av en bit på krukan, för det blev en precis lagom vass kant där. Inte ont-vass, bara skönt-vass.
  Och tack, tack...jag är nog precis lika snäll och ödmjuk som du!

  SvaraRadera
 7. KATTSON: "Solkatt"...den var bra! Och det var härligt att vara en, kan jag jama!
  Förra året hade möss byggt bo där, sånt måste ju hållas efter. Nu fanns inga.
  Klart jag jamat om VEM som fick en award. Tyckte de såg litet molokna ut...

  SvaraRadera
 8. MAX o MÅNS: Det var smart att vara ute just då, för sen blev det helt plötsligt alldeles mjölkigt i luften. Dimma, sa matte. Den tog med sig solen. Dumt.

  SvaraRadera
 9. fy så fuskigt, sol!
  Här har det minsann kommit ner lite vitt igen för ovanlighetensskull...*mutter*

  SvaraRadera
 10. MAYA: Fast jag tyckte inte det var fuskigt...inte ett enda dugg! :-)

  SvaraRadera
 11. Så härligt att få lapa lite sol! Awarden kunde inte ha hamnat hos en lämpligare mottagare. Stort grattis! Tur att du jamade om, att det var en kant borta från krukan, annars hade vi nog trott att det var ett abrakadabra som hade gått fel. Det vore trist att sitta fast där, för det kilar nog inte omkring så mycket restaurangpersonal, tror vi. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. FINDUS, ISAK och RASMUS: Idag har solen gömt sig hela dagen, tur att jag passade på igår.
  Upptäckte att det såg litet konstigt ut, så jag kände att en förklaring var av nöden. Så ingen kallade på djurambulansen, eller så.

  SvaraRadera