Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 17 januari 2011

Den katten visste vad den gjorde!

Har haft en riktigt skön helg. Det har försvunnit massor med vitt, och gången till favoritgrannen är helt fri från snö. Alltså passade jag på att göra en riktigt grundlig besiktning runt hela huset. Där var musfritt och fint. Brydde mig inte om att tassa på hos honom, han var inbjuden att hälsa på mig på kvällen. Han och jag skulle kolla boll på teven tillsammans. Ja, husse fick också vara med, förstås.

Och så kan jag ge ett tips till Sippo, Max och Måns. Läste i tidningen om en katt, Kajsa, som tagit saken i egna tassar när det gäller hennes människors stinkpinnebruk. När Kajsas människor gick ut på balkongen för att suga på pinnar, tog hon resolut och låste balkongdörren! Där fick människorna stå i två timmar och fundera på vad de höll på med för dumheter. De hade bara tunna kläder på sig, så de blev rätt frusna. Till slut fick de hjälp av någon som gick in i lägenheten, och låste upp balkongdörren. Frågan är om två timmars balkongstraff räcker för att få människorna att sluta pinnstinka? Mycket handlingskraftig katt i alla fall, måste jag jama.

En sak till måste jag berätta om. Igår fick jag en liten bit med det allra godaste kött man kan tänka sig. Jag kände förstås hur ljuvligt det doftade i köket, och höll mig vid mattes fötter. Vidtog sedan den smartaste taktiken, nämligen att inte jama något, utan bara koppla på den bedjande blicken. Jamanden har bara den effekten, att det kommer springande två oönskade katter. Allt gick som smort. Matte såg att jag var ensam, och en godbit ramlade ner framför mina tassar. Strax efter kom Puff och ville ha, men jag jamade åt henne att dra nånstans. Filé får jag definitivt alltför sällan. Mer sånt på menyn, tack!
Mattes anm: Puff tål nästan ingenting utom torrfoder och fisk, därav denna orättvisa.

16 kommentarer:

 1. Vi noterade det där med att låsa ute husse härom dagen. Och nu är husse jätterädd att vi ska göra det mot honom. För han undrar om någon skulle höra om han ropade så som vi bor. tihi

  Smart drag att inte jama!
  Nosbuff

  SvaraRadera
 2. MAX o MÅNS: Nu har ni trumf på tass! Problemet är kanske att ni inte har någon balkong? Men ni hittar säkert på någon lösning, så fiffiga som ni är. Kanske går det att manipulera ytterdörren?

  SvaraRadera
 3. Den där kissen, Kajsa dörrvakt, läste vi också om. Hon visste vad hon gjorde! Nog borde det väl ta skruv om människorna fick stå ute i timtal? Skönt att du äntligen har framkomlig väg till favoritgrannen. Det kan finnas andra tillfällen, då fotboll inte står på programmet, då det kan vara bra att ha tillträde dit. Vem vet, kanske serveras det filé där med? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Skönt att du äntligen kan tassa över till grannen igen.

  Det där med att stänga ute husse har jag funderat på många gånger. Problemet är att jag själv befinner mig utomhus samtidigt. *suckar*

  Grattis till filén. Tycker du gjorde helt rätt som använde bedjande blick och dessutom jamade åt Puff att försvinna. *imponerad*

  SvaraRadera
 5. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jahajam, den har spridit sig, den historien. Bra att det skrivs om påhittiga kissar! Nu är nästan allt vitt borta här, bara högarna ligger kvar. Skönt att kunna tassa till grannen oftare, han behöver mig.

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Det är riktigt jamarskönt. Han har klagat så på att jag inte hälsat på.
  Beträffande att få husse att sluta med stinket: När ni båda är ute, låtsas få ett ärende inne helt plötsligt, och så passar du på innan din husse hinner med in. Borde funka.
  Jag börjar tuffa till mig mot tjejerna. Allt sedan jag fick den där kuren på sjukhuset. Undrar just vad som var i den?

  SvaraRadera
 7. Toppen, då är leverkorven säkrad nu då.

  Visst var det en smart katt som satte ner tassen när det gällde stinkpinnar!

  PS Du får jama om för dina människor att filé är jamarns bra för tänderna, då kanske du får lite mer godbitar

  Nosgos

  SvaraRadera
 8. Väldigt smart det där med ljudlös strategi. Tror den kommer gå hem, även i andra sammanhang. Till exempel vid musjakt, vid gostillfällen och annat.

  SvaraRadera
 9. NEA: Wow, vilket bra tips du gav mig! "Mer filé till katten!" ska hädanefter bli mitt slagjam! Bara för att få fina tänder, alltså...

  SvaraRadera
 10. KATTSON: Vid musjakt är den strategin absolut att rekommendera. Där brukar jag ändå vara ensam om maten. Det är värre här inne. Minsta jam så kommer båda tjejerna springande. Och det vill jag förstås undvika. Bäst får mest, som jag brukar jama.

  SvaraRadera
 11. Min matte började darra av skräck när hon hörde om balkonggrejen. Tills hon kom på att vi inte har balkong :-)
  Hon brukar sitta i fönstret och tyvärr får hon inte plats på fönsterbrädan utanför, annars hade man ju kunnat göra en variant där.
  Mycket smart drag att bara se vemodig och bedjande ut. Den taktiken kör jag ofta själv, som omväxling till mitt hesa, kraxande jam...
  Säg mjau till grannen från mig, folk som har leverkorv i kylen vill man gärna vara vän med :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 12. tassa dej lycklig över en filébit. Det är riktigt mumsigt kan jag jama.

  SvaraRadera
 13. Härligt att du kommer fram till grannen då kanske det vankas leverkorv snart! Filé är mums det! Nosbuff

  SvaraRadera
 14. GUNILLA o FRASSE: Måste tillstå att det kan bli aningen knepigt för dig att köra någon slags balkongvariant. Det vore ju illa om hon trillade ner från fönsterbrädan, det är det ju faktiskt inte värt.
  Ett hest, kraxande jam låter som bra förstärkning till en bedjande blick. Du har tur som slipper konkurrens om maten andra fyrtassade!
  Ska hälsa grannen från dig. Leverkorven räcker säkert till dig med. Tass!

  SvaraRadera
 15. MAYA: Håller med dig, det var något av det godaste jag ätit. Försöker uppmuntra husse att äta det varenda dag, men det går inte säger han. Varför kan jag inte förstå, när det var så gott?

  SvaraRadera
 16. DUI och DECO: Det är helt underbart att det knappt finns något vitt alls kvar. Få se om jag tassar på där i morgon... Buff, buff!

  SvaraRadera