Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 21 januari 2011

Men jag, då?

Idag slog jag nog rekord i att vara ute sedan det hemska började med vitt och kallt. På något sätt har det mesta av det vita försvunnit. Men jag tycker nog att det är aningen kyligt för de riktigt tunga och avlägsna uppdragen på Mitt Område. Rätt många gånger under dagen vill jag in och värma pälsen.

Stå inte där och fåna dig, matte, släpp in mig i stället!
Jag var inte ensam, som ni ser. Piff hade paxat platsen närmast dörren. Ja, *host*, om jag ska vara alldeles ärlig, så klarar jag inte av att ta mig upp på räcket som hon gör. Hon drar sig nämligen upp på stolpen där, och klänger sen upp till där hon sitter. Hur som jamat, det här är alltid ett litet kritiskt moment, när vi båda vill in samtidigt.

För jag lägger i högsta växeln...

...klarar jag 0,008 blankt?

Det går undan så jag hinner knappt fastna på bilden
Den här gången hade jag tur. Ungefär samtidigt som bild två var Piff nere på bron och på väg in. Nu gällde det att hon inte stannat upp där innanför, alltså drog jag i bromsen när jag tassat över tröskeln. En Gustav i full karriär brukar inte mottas med jubel och hurrarop, precis. Nä, puh, ingen där. Men hon väntade i matrummet. Och så jamrans typiskt. Som vanligt ska hon nosa runt överallt på mig...


Ja, jag ÄR Gustav känner du väl...vi har ju träffats trillionersjuttiohundrafemton gånger!!!

Men jag, då?


Men när jag ska nosa litet på henne, då backas det och fy och aja, baja. 

Nu ska jag inte låta såna småsaker fördunkla mitt sinne. Jag har ju lärt mig ett och annat genom åren, hur jag ska agera, eller inte agera. Och om jag ska vara riktigt ärlig -igen- är vi ju faktiskt på rätt vänskaplig tass med varann för det mesta. 

Ser fram emot en skojig dag i morgon. Jag ska få hit många gäster som jag gillar. Då blir det säkert lek med undercover-musen. Och när det gäller den, då kan jag jama att den är min! Där får Piff och Puff allt snällt vänta på sin tur, eller att vi jagar litet tillsammans. Men jag ska göra det först! Önskar er alla kompisar och era människor en härlig helg! Vi tassas igen på måndag!

16 kommentarer:

 1. "En Gustav i full karriär brukar inte mottas med jubel och hurrarop, precis." Aj, jag skrattar morrhåren av mig! Stackars Gustav.

  Underligt hur hon ska få nosa på dig men inte tvärt om. Hon är kanske orolig för att lukta illa kanske.

  SvaraRadera
 2. SIPPO: Kanske ska jag investera i en flaska eau de mynta och förära damen?

  SvaraRadera
 3. En sådan tur att det inte blev köbildning innanför dörren när du kom i full karriär. Egentligen borde ni ha ett trafikledartorn som vinkar in er en och en för att undvika onödiga konflikter. En eau de mynta vore en särdeles fin present. Antyd bara inte att det är för doftförbättring, utan hänvisa till dess uppiggande effekter. Annars tror vi risken är stor för en Baloo-höger, hur ekorrlik damen än är i övrigt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Jo jag får väl erkänna att det var väldans dumt att dratta ner från taket !
  Kycklingen var jättegod , för visst fick jag smaka :)

  SvaraRadera
 5. önskar dej en skön helg också Gustav, jag hoppas att du får mycket gos och lek

  SvaraRadera
 6. Oh Jam!
  Nu förstår vi, du har ju nästan inget vitt kvar alls! Lyckost där.
  Klart att du skulle klara av att klättra upp på räcket, men du vet bättre och ödslar din energi på bättre saker.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Tänk att nästan allt det vita är borta hos er! Det är det INTE här kan vi jama. Klokt med kortare uteturer men flera ;-). Låter kul med besök imorgon! Trevlig helg! Nosbuff

  SvaraRadera
 8. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag TROR att matte brukar agera litet torn och försöka styra inflygningarna. Men då får hon inte missköta sig och mixtra med blixtapparaten i stället. Bra tips med uppiggningseffekten!

  SvaraRadera
 9. KJELLE BUS: Man lär sig av sina misstag. Tror jag? Lyckans kisse som fick kyckling! *slickar mig om munnen*

  SvaraRadera
 10. MAYA: Det är jag helt säker på. Jag kommer kunna välja och vraka bland alla som vill vara med mig. Hoppas du också får det bra!

  SvaraRadera
 11. MAX o MÅNS: Näpp, nästan inget vitt här! De högar som finns kan man lätt tassa runt.
  Jag har förstås aldrig provat att ta mig upp dit. Tror jag är mer hopptyp än klängtyp. Och hoppa verkar aningen vanskligt med tanke på avsaknaden av golv på andra sidan. Nä, det får vara. Buff, buff!

  SvaraRadera
 12. DUI och DECO: Jag förstår att inte många har det så bra som jag när det gäller vitt. Men ni kan väl göra några altanturer i alla fall, där är väl hyfsat vittfritt? Tass!

  SvaraRadera
 13. Helt rätt avvakta lite med större och tyngre utomhusuppdrag. Förstår ju att både Piff och Puff är chanslösa när du lägger in överväxeln. Fast visst är det orättvist att de får sniffa på dig men inte du på dom. Bra att du tar kommandot över undercover musen i alla fall.

  SvaraRadera
 14. KATTSON: Jag blir faktiskt litet frustrerad varenda gång över att jag ALDRIG får nosa på dom. Även om jag mycket väl vet vem det är, så är det PRINCIPEN. Men inte vet jag hur jag ska lösa på det?

  SvaraRadera
 15. Här behövs helt klart undervisning i vett och kattikett. För visst bör yngre katter lämna plats åt äldre så att det inte blir MISSförstånd i dörren.
  Skönt att det vita är på tillbakagång, här i "Södern" har vi knappt något kvar alls. Men jag väntar ändå med att tasse ut tills det blir varmare.
  Ser fram emot detaljerad rapport om helgbesök och undercover-mus :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 16. GUNILLA o FRASSE: Kattikett har Piff o Puff ingen aaaaaning om vad det är. Försöker undervisa dem ibland, men det är som att hälla vatten på en gås. Inte för att jag gjort det, men ändå.
  Vi bor ju i södern båda två, fast litet längre norrut finns jag. Tass!

  SvaraRadera