Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 7 januari 2011

Lovjamar altanen och vitfisk på diskbänken

Luktar det inte litet, litet sommar här?


Alla vi som har en altan, vet hur värdefull den är. Man är ute, men ändå inte riktigt. En del av er har väggar och fönster på er altan, och det är förstås ännu bättre än den öppna altan, som jag har. På min altan yr det in snö, men den blir inte magdjup. Knappt klodjup. På altanen står mina stolar, de som jag gillar att ligga under när det är jättehett ute.  Där finns också byrån, som jag sitter på, när jag vill in. Matte har lagt dit något jag kan sitta på. Det känns varmt när jag sätter mig. Därifrån ser jag direkt in på min fåtölj. Om de inte är uppmärksamma nog där inne, reser jag mig i min fulla längd, och tassar till rutan. Proceduren förstärks med kraftfulla mjaouanden. Effektivt.

Idag har jag inte behövt använda mig av det, har inte varit ute särskilt mycket. Utelivet begränsas verkligen nu, när man mest kan tassa fram i gångar. Dessutom är dessa dragna på fel ställen, enligt min mening. Intressanta buskar och restauranger är helt utan förbindelser. Så det blir mest slappande här inne, med avbrott för undersökande av något skåp. 


Nu är det fredagkväll, och helgen verkar börja lovande. På diskbänken ligger nämligen en hög med vitfisk! Kan aldrig tro att matte och husse orkar äta upp allting själva? Naturligtvis är det beräknat till en stor portion och två små portioner extra. Hoppas att ni också får något gott i skålarna, och får en skön helg allihopa! Vi tassas på måndag!

12 kommentarer:

 1. Vi har ju bara en liten uteplats och den här helt översnöad. Vitfisk låter som en bra början på helgen. Tassa lugnt så jamas vi nästa vecka igen.

  SvaraRadera
 2. SIPPO: Den eländiga snön...överallt förstör den för oss. En liten plätt skulle ni väl kunna få att bedriva spaning ifrån?
  Vitfisk är bästa inledningen på en helg!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker du skulle rita en karta och ge till dem som plogar hos er, så vederbörande vet hur/var han/hon ska ploga. Så här kan det ju inte fortsätta.Du har i alla fall jobbar fram bra rutiner när det gäller att komma in. Se nu till att få magen full av vitfisk medan det bjuds.

  SvaraRadera
 4. Visst är det skönt med altanen ändå eftersom man kan få lite luft utan att simma i en massa vitt. Låter MYCKET lovande med vitfisken. Trevlig helg! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. KATTSON: Ska ta helgen på mig och tassa ner en karta till husse. Mycket bra förslag!
  Vitfisken är avnjuten, det gick fort. Men jamarns, så gott!

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Ja, ni har ju också en bra altan. Simma i vitt vill väl ingen normal katt? Hoppas ni också får det bra!

  SvaraRadera
 7. Vitfisk ja...
  Undrar om husse någonsin kommer att ge oss det. Vi har jamat massor om det utan resultat hitills. :-(
  Angående våran "rymdgubbe" är vi lite osäkra på vad det är, men kanske du är smart och kan lista ut det. Kolla här:
  http://sorpingskatterna.blogg.se/2010/december/mysteriet-med-den-roda-pricken.html

  SvaraRadera
 8. MAX o MÅNS: Men vad katten...då får ni allt ta med hårdtassarna och KRÄVA att han köper litet till er! Finns små förpackningar i frysen, bara att tina och njuta!
  Jaså, det finns ett samband mellan rymdgubben och röda pricken...här har också funnits en röd prick, men ingen av oss tyckte att den var något kul. Önskar er en goshelg!

  SvaraRadera
 9. Här har det börjat komma otäckt blött istället för otäckt vitt. Tycket inte det är någon vidare förbättring - tvärtom!

  Hoppas du fick massor med vitfisk! Kan det kanske också vara så att HELA högen med vifisk var till Gustav?

  SvaraRadera
 10. Vi hoppas verkligen på en förbättring av vägdragningen. Det vore ju illa om provianteringen försvårades genom att restaurangerna ligger ute i ingen-katts-land. Mumsigt med vitfisk! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. NEA: Samma här - MASSOR med blött. Bara att fortsätta vara inne...
  Så väl var det inte, att hela högen var min. Men inte hade det varit några problem!

  SvaraRadera
 12. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det verkar stört omöjligt att förhandla om annan vägdragning här. "För jobbigt?" Struntjam!!

  SvaraRadera