Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 14 januari 2011

Varför krånglar de till det?

Nu har jag förhört mig om husses kurs. Det visade sig, att kursledningen totalt missat alla viktiga kursavsnitt, och bara lärde ut helt ovidkommande saker som skatter, moms och annat dumt. Jag har levt ett helt liv utan att bekymra mig om såna saker. Tänk om människorna kunde ta lärdom av oss! De krånglar till tillvaron alldeles i onödan. Nånstans att bo, mat i magen och nån att gosa med, det är ju allt man behöver.

Nåjam, även om jag blev besviken på kursen innehåll, så blev jag desto mer förhoppningsfull, när jag kände dofterna i påsen, som husse kom hem med idag. "Fiskhallen" stod det utanpå, och gissa vilka förföriska dofter som sipprade ut därifrån? Det gick en stund, och sedan hörde jag det underbara ljudet av våra katt-tallrikar, som togs ut från skåpet. Inom en tiondels sekund var tre förväntansfulla nosar riktade upp mot skärbrädan på diskbänken, där husse skar upp småbitar vitfisk.

Varför tar mitt alltid slut först?

Piff kanske inte orkar allt sitt?

Aj då, där kommer en till intressent

Loppet är nog kört, är jag rädd

Helt kört...

Nu tror de JAG har nåt kvar...dumnosar!
Det blev litet väl tidigt fredagsmys idag, men det gör inget. Såna petitesser kan jag lätt överse med. 


Kanske har ni ert mys kvar, eller får ni lördagsgodis? Det viktigaste är, man får litet uppmuntran efter veckans arbete. Nu håller vi tassarna för Frasses tillfrisknande, och att vi ska få en bra helg allihopa. Vi tassas på måndag igen.

12 kommentarer:

 1. Men kursen verkar väl inte varit helt värdelös ändå? Tycker det verkar som om de gått igenom det viktiga avsnittet om matpåfyllning i alla fall? Nåjam, nu kan du påbörja helgen med lite fisk magen. Även om jag förstår att just din portion var i minsta laget.

  SvaraRadera
 2. KATTSON: Det kan du ha rätt i. Fast i så fall har de missat ta upp hur mycket som behövs för en dryga fem kilos katt. Men bättre än inget, jag ska inte klaga...

  SvaraRadera
 3. Jag håller med Kattson, det verkar som om husse lyckades få in lite vett i skallen i form av fiskhantering åt katter. Men jag tycker det är underligt att jämt får för lite...

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Vet du vad? De påstår att jag slukar maten som en SKÄLLIS?! Förstår inte vad de menar? Man kan väl inte sitta och småsmaka på kalasmat heller? *suckar*

  SvaraRadera
 5. Tänk vad bra det hade varit om husse hade varit på en VIKTIG kurs dvs, jamiska, kattgodis osv istället. Bra i alla fall att han fixade fisk. Mums! Trevlig helg på er! Nosbuff

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Nästa kurs ska i alla fall handla om väsentligheter, det har jag bestämt jamat till husse. Eller matte, det spelar ingen roll vem som går. Sedan kan de tipsa alla andra tvåbeningar. Det blir bra. Buff, buff!

  SvaraRadera
 7. Hellre "katter" och "mums" än skatter och moms! Nåja, kanske kommer det en bättre planerad kurs framöver. Vilken underbar inledning på helgen: en härlig portion vitfisk! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. FINDUS, ISAK och RASMUS: Hade husse vetat om den felskrivningen hade han förstås aldrig anmält sig. Nästa gång måste han ta bättre reda på fakta. Tassen!

  SvaraRadera
 9. Nåja, det verkar som Husse i allafall fick lära sig vikten av vitfisk till sina katter där på kursen. Med tvåbeningar får man vara glad för det lilla.

  Ha en härlig helg Gustav.

  Nosgos

  SvaraRadera
 10. NEA: Det har du så rätt i! Mycket klokt jamat av dig!
  Hoppas du har det bra, du med!

  SvaraRadera
 11. Nu får vi katter jama ifrån på skarpen. Med alla kurser och allt jobbande hinner ju våra hussar och mattar inte alls slappa med oss i den omfattningen de vill. Jag vet att min matte håller med mig där för varje morgon säger hon "oh, om jag ändå kunde stanna hos dig kise" (hon pratar skånska)
  Så jag förstår precis vad du menar med onödiga kurser.
  Att skaffa fisk till huset däremot - där jamar vi meningsfullt arbete!
  Tack så mycket för dina uppmuntrande tillrop nu när jag är dålig. Fast jag är mycket piggare nu. Och så kan jag sova igen - hurra och jubeljam!
  Kramar och tassklappar från Frasse och matte!

  SvaraRadera
 12. GUNILLA o FRASSE: Jag vet att jag är lyckligt lottad som har mina människor hemma för det mesta. Ibland åker husse till norra landet och är borta rätt länge varje gång. Matte är bra, för när hon jobbar (säger hon), får jag sitta i hennes knä och hjälpa till. Det får jag aldrig med husse. Han kan inte jobba då påstår han? Tur han är en bra fiskinköpare, det förlåter det mesta.
  Jag är så glad att du känner dig bättre!

  SvaraRadera