Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 6 januari 2011

Jo, så här gick det...

(fortsättning från gårdagen)

Puff kommer rusande från ett angränsande rum för att undsätta sin syster. Hon rusar fram mot mig, och...

...stannar tvärt, alldeles framför mig. Hon stirrar ilsket på mig, och jag bara väntar på det oundvikliga. Då ser jag att Piff har flytt fältet, och gömt sig under en byrå. Jag ser min chans, smiter i blixtfart förbi Puff och kryper in under soffan. Puff följer efter, och står uppfordrande och vaktar framför mig. När Piff kommer fram för att göra gemensam sak med sin syster, kör matte iväg dem. 

Jag ligger kvar en lång stund under soffan, väl medveten om att de har ett mycket bra minne, och att jag brukar bli morrad åt oproportionerligt länge efter ett missförstånd. Äntligen slapp jag tvåkattspåhoppning i alla fall! Och jag kan ju alltid hoppas att Piffs flykt in under byrån berodde på, att hon inte vågade vara med och flyga på mig. Det skulle ställa framtida skärmytslingar i ett helt nytt läge. Jag, som motat iväg inkräktarkatter stora som lejon, måste ju kunna klara av en ensam Piff eller Puff lätt som en plätt? Väl?

Har de glömt nu, eller? Annars har jag haft det bara lugnt. Min favoritgranne har hälsat på mig idag. Samtidigt passade han på att titta på bollen på teven. Jag höll honom sällskap, för han fick låna min fåtölj. Vi satt där båda två, förstås. Han fick sitta underst. Och så klagade han på, att jag inte hälsat på honom på jättelänge. Inte vet jag när det kan bli heller, för han har inte skottat min gång till honom. Den som går till fönstret, där han kan se att jag väntar. Inte ens leverkorv kan förmå mig att plöja fram i snö, som går upp till ryggen på mig. Det finns gränser även för mig.
Och förresten, det där med stora som lejon kanske var att ta i? Åtminstone litet...

10 kommentarer:

 1. Tänk om Piff fått respekt för dig och inte vågade anfalla. Det skulle verkligen vara på tiden. Men jag tycker nog att Puff skulle behöva gå på en sån där humörkontrollerar-kurs, för hon verkar ju tokig ju.

  Så får du be dina människor att börja ploga vägen till din favoritgranne så du kan titta till honom då och då. Man ska vara snäll mot sina grannar ju.

  Förresten så är jag säker på att inkräktarna du kört bort, var stora som lejon.

  SvaraRadera
 2. SIPPO: Det bästa för Puff vore en 'lita-på-att-Gustav-är-snäll-kurs'. Hon misstror mig konstant. Man kan tycka att hon borde ha lärt sig efter de här åren? Min husse har faktiskt skottat hos grannen, men bara till hans ytterdörr, och där syns inte jag. Till hans köksdörr, där jag syns, är det jäääättelångt, och husse var rätt nöjd på skottning efter ha skottat hela vår plan, + grannens gång och hans garageplats!

  SvaraRadera
 3. Det var i alla fall en tass framåt! Piff kanske inte vill bråka ändå. Trevligt att grannen kom och hälsade på, det var förståss dig han ville träffa.Synd att han inte hade med sig leverkorv till dig. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. DUI och DECO: Det ju det jag hoppas på, för det är första gången hon gett sig iväg. Vi får väl se nästa gång jag höjer t...nästa gång jag tänker klia mig i örat nära henne...Han kunde gott haft med litet leverkorv i stället för det där han hade med till husse...

  SvaraRadera
 5. Besvärligt med de där syskonen! Vet inte vad man ska göra åt dem. Men, kankse finns det en liten öppning för ett anständigare beteende hos dem? Men sen hör jag ju att du måste sätte ner tassen ordentligt mot din favoritgranne. Vad menar han med att inte skotta fram din leverkorvsgångstig? Vad gör han hela dagarna?

  SvaraRadera
 6. KATTSON: Besvärligt var ordet. Man får försöka tackla problemen så gott det går.
  Man kan tycka att han borde dra vissa slutledningar. Ingen gång = ingen Gustav. Tyvärr är han en urusel skottare. Han har nog en skadad skott-gen.

  SvaraRadera
 7. Skönt att slippa bli attackerad av båda kattsystrarna. Piff blev nog så imponerad av din jakt på musen att hon gömde sig. Får hoppas att de blir distraherade av något, så de glömmer att vara sura på dig. Desto bättre att få besök av favoritgrannen. Mys i stol är aldrig fel! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Vår dröm gick inte i uppfyllelse, så synd för ni skulle ha så mycket mysigare.
  Skicka iväg tjejerna på den där Gustav-ÄR-SNÄLL-kursen, dom behöver den definitivt.
  Nosgos

  SvaraRadera
 9. FINDUS, ISAK och RASMUS: Gissa om det var skönt att ligga där under soffan, och för en gångs skull slippa pälsriv. Mys är aldrig fel, någonstans!

  SvaraRadera
 10. HJULIA o alla andra: Inte den här gången i alla fall...men vem vet, det jamas ju att det KAN hända mirakel?

  SvaraRadera