Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 10 januari 2011

Hemlig kur på djursjukhuset?

Matte och husse funderar på att ringa djursjukhuset för att höra, om de gav mig någon slags busmedicin när jag bodde där? Eller kanske en föryngringskur, så att jag blev som en kattunge igen? Jag har nämligen inte varit mig riktigt lik på ett bra tag. 

Själv tycker jag nog, att allt jag hittar på är högst logiskt och befogat. Till exempel när jag hoppade in i bilen idag, och gömde mig där, medan husse lastade ur där bak. Klart jag visste att han skulle komma tillbaka senare och hitta mig, och jag hann ju utforska alla utrymmen ordentligt.

Och inte kunde väl jag veta att det stod tre blommor i papperspåsen på golvet? De syntes ju inte utifrån, och visst är det så, att papperspåsar tillverkas för att man ska hoppa in i dem? Dessutom är det bättre om blommor inte för höga.

Att jag efter det gjorde ett tigersprång och norpade åt mig en bit av husses kycklingklubba när han satt och åt, berodde ju enbart på att han satt där och viftade med den på ett otillbörligt sätt framför en totalt utsvulten, mager och eländig katt. Och sedan skällde han på mig? 

Litet senare lyckades jag peta upp dörren till skåpet där mina människor lägger fantastiskt god mat i en påse. Gör finfina fynd där emellanåt. Nu lyckades jag precis få tag i det som blivit kvar av kycklingen, när husse glufsat i sig allt han ville ha. Då kom matte och snodde min mat, och stängde sedan dörren hårt. Det var inte min dag idag.

Annars har jag haft en rätt lugn helg. Helblött där ute med sjövarning betydde mest inomhusjobb. Favoritgrannen hälsade på mig igen i lördags. Inte heller nu hade han med sig någon present till mig. Bara till husse, för att han hade hjälpt honom att skotta så mycket. Det var inte leverkorv, fast avlångt var det. Kanske tassar jag över till honom någon dag framöver, för om det fortsätter så här, är det snart grönt igen på hans tomt. Då hoppas jag han har sparat en snutt leverkorv till mig.

12 kommentarer:

 1. Föryngringskur? Vad heter din vettis? Kan vara bra att lägga på minnet. Varför ställer dina människor påsar på golvet om det inte är för att du ska undersöka dem? Mycket märkligt beteende. Och att sedan komma och stänga dörren till ditt matförråd. Annars skriver du storsint att du haft en ganska lugn helg! Fantastiskt!

  SvaraRadera
 2. KATTSON: De var flera stycken där på sjukhuset, så inte vet jag vem som gjorde vad med mig? Fast nu minns jag, jag fick ju en del vitaminer, kanske var det dom som satte fart på livsandarna?
  Det besvärliga med att bli yngre är att omgivningen inte hänger med i utvecklingen!

  SvaraRadera
 3. Puhjam så nervös jag blev först att varit hos vettisen i helgen. Men nu förstår jag ju precis vad du menar. Bara för att vi har blivit medelålders, så slutar vi inte upp att vara katter.

  Även jag brukar hoppas ner i papperskassar och pilla upp köksluckor med mera. Jag tycker det är jamarkul att du skuttar omkring och lever livet.

  Slutligen måste jag peka med tassen åt din husse som inte bjussade på kycklingklubban. Jag vet precis hur du kände dig, för min husse är likadan.

  SvaraRadera
 4. Vi tycker att du har gjort en fankattisk insats, inspektioner här och där, provsmakning av mat och mys med grannen. Tja det finns INGENTING att klaga på men vi vet ju att våra tvåbeningar har lite konstiga idéer ibland. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. SIPPO: Nädå, jag tänker inte åka till någon vettis igen *bestämd*
  Grejen är väl att jag varit litet väl lugn sedan jag kom hit, så de trodde väl att jag var sån för alltid. Alltså hög tid att visa upp en ny sida, nu när jag blivit så alert. Känner mig faktiskt som sisådär två år igen.
  Har faktiskt litet svårt att förlåta husse, för jama om något som doftade FÖRFÖRISKT!

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Ja, verkligen! De har förstås svårt att hänga med på våra avancerade tankegångar. Ständigt detta tålamod med dem som man måste ha!

  SvaraRadera
 7. Fullständigt logiska beteenden, tycker vi. Om våra mattar/hussar sitter och viftar med saker brukar det betyda en inbjudan till att fånga den, så det är klart att du blev till en hungrig tiger när du såg - och kände doften av - kycklingklubban. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. FINDUS, ISAK och RASMUS: Bra att ni håller med mig, för jag tycker det var SÅ orättvist att han skulle få sitta där och smaska upp allting själv. Men han blev allt rätt snopen när jag norpade en bit, he-he...

  SvaraRadera
 9. haha Föryngringskur!
  Den tyckte vi om.
  Fast vi vet ju att du bara är dig själv, och har en gnutta överskottsenergi när du inte är ute så mycket.
  Sedan är det så att allt som kan nås med en tass, är kattens! Eller hur?

  SvaraRadera
 10. MAX o MÅNS: "En gnutta"? Har inte varit så alert sedan jag kom hit, och då var jag bara tre år! Nackdelen är alla tillsägelser, det är jag inte van vid...
  Jag kunde ju till och med nå kycklingen med MUNNEN, så den var ju mer eller mindre tingad...tyckte jag...*sur*

  SvaraRadera
 11. *Fnissar* Det är inte så att de helt enkelt bytt ut dig mot en yngre version? Eller så är det helt enkelt så att när du var så sjuk och blev frisk så upps-katt-ar du livet på ett annat sätt. Tar för dig av det goda som man brukar jama. Och vad är godare än en kycklingklubba?

  Nosgos

  SvaraRadera
 12. NEA: BYTA UT MIG??? Hur skulle det gå till? Jag finns ju bara i ett exemplar? *grubblar* Då är nog den andra teorin mera trolig. Jag tar för mig...livet leker...jam-la-la-la!

  SvaraRadera