Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 27 januari 2011

Det KAN gå!

Ställföreträdande säkerhetschef rapporterar att kartongen är fri från virus, maskar, trojaner och annan skadlig kod
Även om ni inte tror det, så finns det situationer, där jag inte ger mig en klo för påtryckningar. En sådan är, när en ny kartong finns tillgänglig. Såsom varande husets nestor, anser jag mig ha rätten att alltid få utföra den första -och viktigaste- besiktningen. Vem vet, vilka farligheter som kan döljas där? Endast en erfaren katt kan upptäcka lömskt dolda detaljer.

När jag precis påbörjat min undersökning av ovanstående kartong, tassade Piff förbi, och blev naturligtvis nyfiken på vad jag höll på med? Jamade till henne, att hon fick hålla sig undan tills jag slutfört mitt ansvarsfulla uppdrag. Gjorde det med sådan emfas, att hon fattade galoppen och förskräckt drog vidare. Men jag är ju inte sämre katt än att hon sedan, när jag grundligt genomsökt och godkänt allt, också fick göra en egen, liten kontroll. Det är ju inte helt fel, att hon också får lära sig grunderna i kartonginspektion.

Man får inte glömma kanterna, jamade Gustav...


För övrigt kan jag meddela, att jag arbetar allt längre ut i mitt arbetsområde för varje dag nu. Började redan tidigt i morse med favoritgrannens tomt, och fortsatte sedan med ett antal tomter på andra sidan gatan. Så här års är det tomt i de husen. Det är rätt skönt att få jobba i lugn och ro.


I morse tassade jag också hej då till min husse. Tråkigt att inte ha hans mjuka mage att massera och ligga på i flera veckor, bara för att han envisas med att åka till norra landet. Det där jobbet tar alldeles för mycket tid, tycker jag. Fördelen är, att matte kanske får litet mera tid för mig. Funderar på att sätta henne på en snabbkurs i jamiska. "Mat" kan hon ju redan hjälpligt. Ska försöka slå in "gos" och "leka" också. Det kan gå.

16 kommentarer:

 1. Det verkar lovande för framtiden, att Piff visar sådant intresse för säkerhetsarbete. Nya potentiella säkerhetshot inomhus kanske kan bli hennes nisch? Så kan syrran biträda dig i utomhuspatrulleringen. Här får du rätta oss om vi har fel. Vi har lite svårt att skilja på om det är Piff eller Puff som tycker det är läskigt ute. Vore trevligt med någon käckt komihågjam som att I finns i INNE och PIFF, och U finns i UTE och PUFF. Fast ändå brukar man minnas ramsorna tvärtom, så det vete mjausingen om de hjälper, egentligen. Tråkigt med att husse ska norrut. Visserligen tycker vi matte är borta på jobbet länge, men flera veckor brukar det förstås inte gå. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Jamarns tur att du finns i hemmet för att säkerhetskontrollera kartonger och annat farligt. Tänk om det råkat ligga en ilsken bäver i kartongen, den skulle ju skrämt slag på halva hushållet i så fall.

  Lycka till med att slå in orden gos och matt i skallen på matte. Meddela oss gärna hur det går.

  SvaraRadera
 3. Jovisst är det viktigt att kontrollera nya lådor ! Ser ut som om din assistent verkar lättlärd oxå :)
  Låter trist att din/er husse ska åka bort i flera veckor :(
  Jag var jitte lissen bara matte var borta i 5 dagar ! Husse är INTE lika bra lekledare som matte nämligen :)

  SvaraRadera
 4. FINDUS, ISAK och RASMUS: Bra idé med i och u, men då får det bli tvärtom. Puff är bara ute i sin lilla gård, medan Piff tassar omkring hur hon vill. Jag tror att om någon ska biträda mig så är det Piff, för Puff och jag är inte riktigt 'on jaming terms'. Inte än i alla fall.

  SvaraRadera
 5. KJELLE BUS: När man väl kontrollerat den nya lådan, blir den rätt ointressant, tycker jag. Ibland kan man återvända nån gång, det är allt.
  Har uppmanat husse att hålla sig hemma, men han är helt oemottaglig för mina sakskäl. *suckjam*

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Om det legat en ilsken bäver där hade jag nog behövt en viss tassräckning för att klara av den. Jama om gaddar! BRUKAR det ligga bävrar i lådor? *orolig*
  Har redan börjat så smått med mina lektioner. Inser att det kommer ta tid.

  SvaraRadera
 7. Tänk att det finns kurser i en massa konstiga språk som väldigt få har nytta av, men nån kurs i jamiska går inte att finna. När det finns kattiljoner katter som jamar det språket! Varför finns det inga såna kurser?

  SvaraRadera
 8. Kartonger brukar vi också inspektera. Här brukar det ju drälla av mususlingar, som du vet.

  Kurr kurr och pussa på din go´a matte från oss

  SvaraRadera
 9. KATTSON: Jag har inte heller hittat någon, det är därför jag utarbetat en på egen tass. Det är inte så lätt, eftersom man måste ta hänsyn till människors begränsade fattningsförmåga för våra jamljud.

  SvaraRadera
 10. CHINOOK O CHEROKEE: Jag att alla katter inser vikten av kartonginspektioner. Tänk om man ändå en gång kunde hitta en mususling i kartongen, hittills har jag nog som mest hittat en spindel. Tassen!

  SvaraRadera
 11. Generöst av dig att lära Piff grunderna i kattonginspektion. Vi tycker att de där jobben tar alldeles för mycket tid från det allra viktigaste-oss. nosbuff

  SvaraRadera
 12. Phu!
  Vi var rädda att du skulle posta dig själv till Amerikatt när vi såg kortet!
  Bra att du jamade ifrån!
  Självklart har du 1a tjing på alla nyheter i huset.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 13. DUI och DECO: Det är helt obegripligt vilka underliga prioriteringar de gör. De behöver ju så väl vår dagliga omvårdnad. Buff, buff!

  SvaraRadera
 14. MAX och MÅNS: Nä ni, inte vill jag till Amerikatt! Då skulle de ju gå under här hemma, utan min ledning och tillsyn.
  Alla nyheter vet jag inte...men KARTONGER, där släpper jag inte efter en lillklolängd. Och så Undercover-musen förstås...

  SvaraRadera
 15. Känns så tryggt att du fortsätter hålla din vakande tass över alla. Toffelvarningen var ju högst motiverad och vem vet vad som kan dölja sig i en ytligt sett totalt harmlös kattong?
  Älskar själv kattonger men gör precis som du alltid en grundig nosologisk undersökning innan jag tar dem i besittning.
  Du vet redan vad jag tycker om våra människors jobbande så jag ska inte jama mer om det... Bra idé att passa på att utöka mattes jamiska ordförråd!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 16. GUNILLA o FRASSE: Visst, det finns ju springor där vad som helst kan gömma sig, för att inte jama om bakom de nerfällda flikarna.
  Jag kämpar på med att nöta in nya jam hos matte. Trägen vinner. Kanske.

  SvaraRadera