Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 11 februari 2011

Jamiska, lektion två


Kan meddela, att första veckans hårdgnuggning med jamet "ut" har gått relativt hyfsat. Den enda riktiga plumpen i protokollet var den där dagen, när matte skulle iväg, och inte tänkte släppa ut mig. För övrigt har hon förstått mig, vad jag kan påminna mig nu.

Så nu tassar jag på med nästa jam. Har redan börjat tjuvträna litet på det. Gosjamet. Matte tycker nästan att jag morrar litet när jag gosjamar, men det är förstås den tidigare påjamade avsaknaden av nyanshörning som spökar. Därför ska jag särskilt träna henne i att uppfatta olikheterna mellan kurrmorr och argmorr. Vad jag vet nu, så kommer hon hålla sig hemma i helgen. Förhoppningsvis avsätter hon mesta tiden till studier.

På eftermiddagen idag började det falla ner hemska vita saker igen. De hade alltså inte tagit slut? Nu får det bli hur som helst med det, jag tänker i alla fall glädja mig åt en skön helg. Hoppas att alla mina kompisar kan göra detsamma! Vi tassas igen på måndag.

20 kommentarer:

 1. MAX och MÅNS: Nu måste jag ju påjama, att det här är min jamiska lärobok. Det är möjligt, till och med trolig att vissa dialektala skillnader finns. Kolla om ni behöver göra justeringar. Kanske till och med ett eget undervisningshäfte?

  SvaraRadera
 2. Som det är nu med allt vitt nedfall så är gos det enda vettiga man kan ägna sig åt Trevlig helg! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. DUI och DECO: Tänkte just att detta var en lämplig helg för det här jamet! Tass!

  SvaraRadera
 4. Jag ska skriva ut dina instruktioner och dänga dem i skallen på husse tills han fattar riktig jamiska! *stampar* Hoppas du får en härlig helg kompis. Tassen så länge.

  SvaraRadera
 5. Min matte fattar galoppen ganska bra , men husse *stönar o tar mig för pannan*
  Han skulle minsann behövt den här kursen slängd i huvvet :)

  SvaraRadera
 6. Kanske matte får ordentligt med tid över till jamiskaplugg den här helgen. Då ska nog goskurret sitta där till slut. Här har vi nästan gett upp om att med enbart ljudeffekter få vår matte att förstå. Det krävs övertydliga gester och kroppsspråk som ackompanjemang om hon ska fatta vad som efterfrågas. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. SIPPO: Men Sippo...inte DÄNGA...tror det är opsykologiskt...Kanske kan du prova att PUFFA litet försiktigt? Det är ju ändå helg! Tass, tass!

  SvaraRadera
 8. KJELLE BUS: Tror det är samma förhållande här. Men jag har på nåt sätt gett upp om husse. Bättre att rikta energin på den som jag tror har NÅGON möjlighet till förkovran.

  SvaraRadera
 9. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jo, nog kör jag också med kroppsspråk, det är förstås nödvändigt. I undervisning får man ta till alla pedagogiska metoder man kan. Men man får aldrig ge upp!

  SvaraRadera
 10. läsa, läsa, läsa, öva, öva, öva...

  SvaraRadera
 11. Med din fanTASStiska pedagogik ska det nog gå att råda bot på språkförbistringen. Ett jam i taget är säkert den bästa vägen att tassa,mer orkar nog inte tvåbeningarna med.
  Jamiska-kursen kan också bli en bra tv-grej tror jag... :-)
  Vi håller tassarna att det vita bara var tillfälligt!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 12. MAYA: Hoppas nu att min matte gör så också...Tass!

  SvaraRadera
 13. GUNILLA och FRASSE: Absolut som mest ett jam i veckan, och sedan säkert en hel del repetition. Vi har nog att göra hela våren.
  Jo, det skulle vara intressant att lära ut till flera genom tv, och då skulle man kunna ha katter från hela landet. Jag tycker det skulle vara intressant att höra våra olika dialekter.
  Det är fortfarande inte vitt så det täcker hela marken. Alltid något.

  SvaraRadera
 14. Väldigt pedagogiskt och psykoligiskt att lägga ut denna lektion precis till helgen. Då har de flesta tvåbeningar inget jobb att skylla på, utan den kan intesivstudera språket hela helgen. Borde visa åtminstone något resultat på måndag!

  SvaraRadera
 15. KATTSON: Jo, det är precis så jag räknat ut det också. Alla undanflykter typ "jag måste städa" kommer avslås. Det gäller att prioritera RÄTT. Någon liten förbättring kanske det är redan till måndagen, man kan ju hoppas!

  SvaraRadera
 16. OK, det är det här lillie får ägna sig åt i helgen, det hör vi det!!!

  Gustav - du är en hyvens kille du! Och borde bli professor i pedagogik och kattifisisk linguistik!

  Tassen, tack och buff!
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 17. MAURICE och KAJSA: Ååååh! Professor?! Men måste man inte plugga på kurriversitetet då? Det vore allt något att skriva på visitkortet. Gustav, kattifierad professor. Tassen!

  SvaraRadera
 18. Jättebra och tydliga lektioner. Inte kan väl matte misslyckas med detta kan man tycka?

  Jag har gett upp med jamiska när det gäller gos. Får helt enkelt gå tassgripligen till väga där. Lägga upp en tass på mattes ben brukar funka bra.

  Simba sätter sig bara brevid matte och sätter på spinnverket. Då kan hon inte motstå honom utan börjar gosa.

  Nosgos.

  SvaraRadera
 19. NEA: Jag brukar först prova med det här jamet, särskilt om matte står upp och är alldeles för lång för mig. Det är alltid lättare om hon eller husse sitter/ligger ner. Spinnverket är säkert effektivt, har sett att särskilt Puff brukar praktisera det. Tassen!

  SvaraRadera