Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 29 januari 2013

Vidareutbildning


Även om kylan dämpats här, är det blött och otrevlig att sätta ner tassarna. Ett lämpligt tillfälle att ägna sig åt studier. Jag har därför valt att fördjupa mig i ornitologi. Ett omfattande studiematerial är tillgängligt precis utanför ett av mina fönster. 

Just på den här bilden ser det tomt ut. Synd att ni inte kan höra hur det låter! Hela rhododendronbusken är nämligen full av tjattrande pilfinkar. De verkar trivas väldigt bra där inne. Det gör jag med!

Ibland har jag berättat om en rhododendronbuske, som har en restaurang i bottenvåningen. Eller åtminstone en matsal. Det är just den här busken. Jag drar mig ofta tillbaka där för att njuta av en nyfångad läckerhet.

Men nu får allt sånt vara tills det torkat upp litet. Det är rätt okej att sitta inne och studera också.

16 kommentarer:

 1. Här är det också äckligt blött ute idag , så varken jag eller matte har någon som helst lust att gå ut !
  Kan tänka mig hur det tjattras där inne i Rhododendronen = Na Na Na Na Na Na , du kan inte tas oss :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett sånt tjatter att folk stannar ute på gatan och undrar vad det är frågan om? Naturligtvis är det som du jamar, de peppar upp varann att de är odödliga! Ha-ha-ha.....

   Radera
 2. Äsch... dom retas bara för du är innanför fönstret. Fegisar!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast de låter sådär nästan hela dagarna, och även när jag är ute. Man får ju nästan ont i huv'et!

   Radera
 3. Jag tror som Kjelle, att de sitter och tjattrar där ute om att du inte kan ta dem. Fast vi katter vet ju att detta bara är en del av din ofelbara strategi - att lura dem in i falsk säkerhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att vara inne i den där busken är kanske inte smartaste gömstället? Tror inte de har så stor hjärna?

   Radera
 4. Det är nog bäst för "studiematerialet" att det passar på att njuta. Snart har det torkat upp ute och är varmt och skönt. Då kanske de inte trivs så bra där inne längre...

  SvaraRadera
 5. Passa på att studera dem nu när de tror att ingen kan ta dem. tror de är upptagna med lite vårkänslor, de ska ju börja bygga bo snart, så vi kan få lite små delikatesser *slickar mig om munnen*
  Här är det ännu värre med det vita blöta. Tassade ut för att markera min grind för den fräcke grannkatten har varit på min trappa igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. HUR kan någon vara så fräck att komma ända till DIN trappa, jag fattar det inte? Har han inget hyfs alls som överskrider dina stoppmarkeringar? Och så blött vitt dessutom...Tycker faktiskt lite synd om dig!

   Radera
 6. Det är helt klart ett nöje att spana på fjäderkotletter! sen kan man ju alltid önska att en och annan flyger rätt..in på vår altan tex. nOsbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tur som inte är altanberoende. Hoppas det snart lyckas för er också, det var väl ett tag sen?

   Radera
 7. Pippifåglarna retas med Bröderna Bus & Busan också. Nu är det mildare och takdropp och man hör hur fåglarna fått "reta kissemiss-känslor"! ;-)
  Puss på gosenosen, snygging!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jamars vilka känslor de fått! Rena översvämningen!!

   Radera
 8. Så klokt av dig att passa på att vidareutbilda dig när vädret inte tillåter att du tassar på långrundor.
  När du jamar om alla läckerheter i din restaurang önskar jag att jag också hade bott i villa. För vi bor lite för högt för att fåglarna ska hitta upp till oss. På sommaren får vi många fler besök, så jag antar att vissa hittar oss, men på vintern minskar ju besökschanserna rent kattematiskt. Synd, för vi har ju mat till fjäderkotletterna hängande utanför våra fönster.
  Nåjam, jag får ge mig till tåls till våren kommer - mjau, som matte och jag längtar efter den...
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka lata fjäderkotletter ni har i Malmö! Fast det är klart, även om de skulle orka flyga upp till er mat skulle du inte komma åt dem.
   Jam, VÅREN, snälla kom fort!!!

   Radera