Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 9 januari 2013

När jag ville vara i någon annans päls


Det finns tillfällen jag helst skulle velat vara i någon annans päls. Som igår, till exempel.

Husse låg i sin säng och läste, och jag gjorde honom sällskap i mattes säng. Vi hade det lugnt och skönt. Då kom Piff och ville vara med, hon också. På sedvanligt sätt kröp hon in under överkastet nånstans vid huvudändan på sängen. Det gick en liten stund, och jag hade nästan somnat, när jag observerade något märkligt. Mattes kudde började röra på sig!? Och inte bara det, den höll på att falla ner över mig! 

Självklart måste detta mysterium undersökas! Jag reste på mig och kikade försiktigt bakom kudden. Såg ingenting. Alltså måste jag ta undan överkastet för att kunna se ordentligt. Det var ett stort misstag!! 

Ut rusade en tvärilsken Piff, skrikande otidigheter till mig. Inte nog med det. När hon fått ur sig det värsta kom nästa chock. Puff kom rusande, ställde sig mot sängen, funderade en liten stund. Sen kom högern, och jag fick mig en smocka rakt i nyllet. Efter det följde det jag tycker är allra värst: Det gemensamma påhoppet. Den som haft två ilskna kattfröknar på ryggen vet vad jag jamar om. 

Lyckligtvis blev de båda två bråkstakarna utvisade efter denna fula tackling. Matte stängde dörren med dem på andra sidan. Husse och jag fick ligga kvar och njuta av stillheten. Jag hörde minsann hur både Piff och Puff skrapade på dörren för att komma in till mig. Tji fick de!

Men jag ska nog inte undersöka bakom vältande kuddar någon mer gång.

20 kommentarer:

 1. Inte kul när tjejerna gaddar ihop sig sådär...

  =^.^=

  Tröstebuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det räcker MER än väl med EN!! :(

   Radera
 2. Det är ju en katts rättighet - ja nästan skyldighet - att undersöka märkliga rörelser. Att då bli påhoppad av inte bara en, utan TVÅ ilskna tjejer, det är mer än en katt ska behöva stå ut med! Bra att matte reagerade som hon gjorde så du fick lite mystid med husse på tu katt tass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad skulle jag göra när kudden kom farande?? Men det var rätt skönt att ligga där med husse och höra deras morranden där utanför. Med stängd dörr kände jag mig helt trygg. Och det dröjde rätt länge innan den öppnades igen. Då hade matte sprejat Felliway, och det var också skönt.

   Radera
 3. Nej men så väldigt fräckt gjort av tjejerna, mot dig som näturligtvis mäste undersöka vältande kudde och överkast. Å så går de till tassgripligheter också! Upprörande!
  Gudskelov att matte stängde dörren med dom på utsidan så att du fick din stund ned husse.
  Det är nästan så vi önskar att du inte vore en sådan gentlekatt, utan kunde ge igen och det med besked så de lärde sig att så gör man inte men vi förstår ju att du vill föregå med gott exempel istället. Hederskatt!
  Mars och Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag vet inte varför jag bara tar emot? Så är det minsann inte utanför huset, med andra katter! Men de här två blir så jamars arga, och PLÖTSLIGT! Jag blir liksom överrumplad. Och så det att de hjälper varandra, det är jättekonstigt. Egentligen är Puff rädd för mig. Men inte om hon tror att Piff behandlats illa. Vilket hon INTE hade. Jag hade ju bara kommit åt henne litet med tassen! LITET!

   Radera
 4. Jag ber om ursäkt Gustav .. men jag lånar lite plats för ett meddelande till matte som lämnade en kommentar inne hos mig för jul. Jag vill gärna svara på den, men inte på bloggen. Så frågan är .. eftersom du inte längre har en mailadress knuten till bloggen, kan jag skicka svaret på Husses jobbmail??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trodde mailadressen låg kvar, har lagt in den för länge sedan. Den är gustavsmatte@gmail.com
   Ser fram emot att få höra av dig! :)

   Radera
 5. Hederstass åt din matte som inte ställde sig på tjejernas sida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen, fattas bara! Nån * ordning får det väl ändå vara i mitt hus!!!

   Radera
 6. Så trist! När ni hade det så bra och det är sannerligen inte roligt att bli påhoppad av två.Tröstbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näst att slåss med inkräktare är de där påhoppen det värsta jag vet. Tur att det inte händer så ofta, det är faktiskt rätt länge sen sist. Jag har väl blivit försiktigare med åren.

   Radera
 7. MEN Gustav, vad är det du jamar om, bråkade Piff och Puff med dig, din stackare, så får dom väl inte göra.
  Ni alla tre måste ju hålla sams, mjau
  Tur att eran matte stängde ut både Piff och Puff så du och husse kunde få vila i fred,
  tasskram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, så får de inte göra, det har jag också jamat. Men bryr de sig???

   Radera
 8. Det var det värstaste jag läst på länge! Men vilken tur att de blev utvisade bägge två! Som dom miss-sköter sig ska dom knappt inte få vistas i samma rum som dej! Hälsar en mycket upprörd Mizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns ju litet skönt att någon mer än jag blir upprörd. När jag ligger där med båda två på ryggen känner jag mig rätt ensam, så att jama.

   Radera
 9. Men jamarns så läskigt. Kuddar som rör på sig utan anledning är ytterst ovanligt, så det är ju klart att du var tvungen att undersöka. Tycker det var väldigt fult av tjejerna att flyga på dig sådär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev ju jättebrydd när kudden börja gunga till. Hur skulle jag kunna veta att det var Piff och inte nån inkräktare??
   Det är så obegripligt att de blir så arga? Och aldrig blir jag klok på vad som utlöser dessa påhopp?

   Radera
 10. Verkligen oschysst att ligga i bakhåll och hoppa på en intet ont anande katt som av ren omsorg om familjen vill hålla koll på kuddarna. Och två mot en också, jag förstår att du blev upprörd. Dags att sätta ner tassen och jama ifrån på skarpen, tycker jag.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, oj, om jag bara visste hur man gör när man sätter ner tassen på skarpen?? Skulle behöva gå någon slags pepp-kurs. För jag KAN ju försvara mig, egentligen. *suckjam*

   Radera