Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 8 januari 2013

Skärpning!


Skärpning, husse!

Mitt hus är litet felkonstruerat. Eller felmöblerat. Det är nog hellre så. Flera fönster är oåtkomliga för spaning. Framför ett finns en helt onödig diskbänk. Ett annat är totalt belamrat med växter. 

Egentligen har jag bara två riktigt bra spaningsfönster. Det ena på kontoret, det andra i vardagsrummet. Vardagsrummet är allra bäst, där dras aldrig för någon gardin. Något som jag för övrigt anser vara ett riktigt otyg. Varför förstör matte möjligheten att se ut på kvällarna?? Totalt obegripligt. 

Nåjam, det näst bästa fönstret är det på kontoret. Jag är väldigt nöjd med att husse ställt ett skrivbord framför det, så man kan sitta eller ligga där och spana i lugn och ro. Självklart anser jag att skrivbordet huvudsakligen är min arbetsplats, men jag accepterar att husse stökar till där ibland, så jag knappt får plats.

Däremot vill jag definitivt inte höra klagomål på att papper förstörts av mina tassar, när jag hoppat upp på skrivbordet. Nyss inkommen efter jobb ute i regnet vore ett tack för idogt arbete i stället vara på sin plats. 


16 kommentarer:

 1. Märkligt hur vi katter och människor ser olika på saker och ting. Jag håller fullständigt med att det är ett otyg att dra för fönsterna på kvällen, det är ju då allt spännande händer.
  När det gäller skrivbordet är vi också överens. Fräckt att klaga på dig när du precis varit ute och jobbat så hårt. Lite beröm skulle passa bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man kommer in för att man inte kan jobba ute längre i regnet, borde det vara en självklarhet att man får fortsätta arbetet inifrån. Och husse VET att jag är plikttrogen och direkt hoppar upp på skrivbordet när jag kommer in. Varför då ha viktiga papper liggande på min landningsplats??

   Radera
 2. Där har vi lyckats, finns spaningsplatser i alla fönster hos oss. Vi tycker nog att det är en själklarhet att man ska uppskattas samt att få möjlighet att göra ett så bra jobb som det bara går.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni tillhör ju eliten när det gäller människouppfostran, på många områden! Ni har lyckats dressera er matte och husse så långt det bara är möjligt, tror jag? Ni har min stora beundran!

   Radera
 3. Nu fick matte något drömskt i blicken och mumlade att hon också vill ha ett fönster vid diskbänken... tok, då tittar hon ju rakt in i gammelmattes kök! Vad skall det vara bra för?!? Själv vill jag ha antingen bord eller breda fönsterbrädor vid fönstren, och absolut inget i vägen. Philemon är tuff och knuffar bort saker som står i vägen för honom, men det törs inte jag...

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle titta in över favoritgrannens tomt om jag hoppade upp på diskbänken. Men det gör jag aldrig. Har nog sett Puff där ibland, men hon tittar bara i vasken efter mat.
   "Absolut inget i vägen", det kan jag verkligen tassa under på! För ständiga förhandlingar med matte om detta. Blommor i fönsterna är en helt överskattad "prydnad", tycker jag! Vad går upp mot en stilig katt?

   Radera
 4. Jag tror att många katter känner igen i din beskrivning av våra behov av skrivbord. Många tvåbeningar tror att det är de som behöver dem, medan vi katter förväntas klara oss utan skrivbord. Hur tänker de?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle gott kunna tänka mig fler bord utställda strategiskt litet varstans. Tänk så praktiskt med många spaningsplatser. Och ett utmärkt sätt att komma i överläge gentemot de andra två här. För det skulle förstås vara MINA bord.

   Radera
 5. Vi har liksom Dui och Deco, bra spaningsplatser att kolla ut från, mjau
  Tycker vi är på sin plats, mjau
  Klart att det finns lite växter där vi brukar hoppa upp och kolla ut, men vi har ändå plats att sitta där.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som om ni också uppfostrat er människa på ett bra sätt!

   Radera
 6. Bra spaningsplatser är verkligen viktigt! Då får allt tvåbeningarna skylla sig själva om dom inte håller våra platser fria för spaningsarbete och något blir lite skrynkligt eller smutsigt.
  Jag skulle vilja se dom sköta allt spaningsarbete själva. Det skulle dom aldrig klara av. Dom har ju inget tålamod alls.
  NosGos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var allt ett sanningens jam, att de inte har något tålamod! De skulle ALDRIG orka sitta stilla och spana så länge som vi gör. Så är det bara.

   Radera
 7. Det märkligaste är ju att just såna dagar när det är ruskväder ute och man kommer in blöt och frusen efter ett hårt arbetspass, det är just DÅ som tvåbeningarna uppskattar en minst! Istället för att tacka för att man jobbar hårt och klappa om en och gosa, som ju vore det naturliga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju ingen hemlighet precis att det var blött ute? Synnerligen osmart att då placera viktiga papper där han vet att jag ska landa. Nä, jag bara skakar av mig de dumma kommentarerna han fällde.

   Radera
 8. Dumt att förvara papper på din arbetsplats! Synnerligen obetänkt. Och att klaga om de nu råkar bli en liten aning smutsiga är under all kritik.
  Jag måste ha en otrolig tur vad gäller spaningsmöjligheter. Ser nästan hela framsidan från mitt fönster på kontoret som jag delar med nåt stort och grönt som är bra att gömma sig bakom, garaget kan övervakas från lilla sovrummet på framsidan(inga blommor där)och i vardagsrummet finns platser utan onödigt skräp på fönsterbrädorna. Sen har jag hela långa balkongen här uppe också, om jag vill spana från utsidan.
  Och på bottenvåningen är det flera fönster, bara att välja och ett skrivbord framför ett fönster perfekt för utetittar.Tyvärr nu upptaget av gästande kissar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hördu, kan man få en vägbeskrivning?? Vad är det för ett lyxställe du bor på?? ;)

   Radera