Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 7 januari 2013

En riktigt bra helg


Det har varit en riktigt bra helg för mig. Båda mina människor hemma, inget vitt ute, ingen blåst, favoritgrannen på besök på söndagskvällen. Jag har fått tassa ut och in precis som jag själv har velat. 

Även på matfronten har jag varit nöjd. Igår kokade matte en bit lax till oss. I vanliga fall är jag inte så förtjust i det. Inte i den norska. Men den jag fick igår kom från ett hav långt bort, och den var bara god! Vi blev alldeles till oss alla tre över den delikata smaken. Dessutom har jag lyckats nalla av Puffs blötmat flera gånger under helgen. Full pott på den fronten, alltså.

Idag har jag med stor möda besiktigat monsterskåpet i köket. Matte hade belamrat det mer än vanligt. För att kunna utföra ett grundligt arbete, var jag tvungen att förpassa ut en del saker på golvet. Att bara stå och kika in i skåpet duger inte. Jag måste förstås kolla längst inne i hörnet, det är ju där jag känner monsterlukten. Hittade dock inget av intresse idag. Men jag kommer givetvis fortsätta mina besiktningar. Aldrig ger jag upp.   

10 kommentarer:

 1. Så laxarna smakar olika beroende på nationalitet? Det hade jag ingen aning om, du måste vara en verklig finsmakare, Gustav.
  Bra att du gjorde en ordentlig nosologisk undersökning av skåpet, hoppas dina människor visar tillbörlig tacksamhet.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, till och med matte känner skillnad. Det finns tydligen olika sorts laxar. Goda och inte så goda. Fast matte har konstigt smaksinne, hon gillar mer den norska. Men vad kan man begära?
   Hon såg inte så värst tacksam ut över sakerna på golvet? Men det tror jag hon var.

   Radera
 2. Det låter som en kanonhelg. Men varför envisas din matte med att slänga in massa skräp i monsterskåpet för? Vet hon inte att du måste besiktiga det med jämna mellanrum?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt och fullt med dig! Tycker hon kan ha kastrullerna på spisen, och resten kan hon slänga. Det används ju nästan aldrig ändå. Det måste väl finnas lagar som reglerar arbetsförhållandena?

   Radera
 3. Purrfekt helg med andra jam! Just som det ska vara, god mat, tvåbeningarna hemm och så lite gos.nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, så ska varenda helg vara hädanefter, har jag beslutat.

   Radera
 4. Jag tror att det bästa är om sakerna du lagt fram på golvet ligger kvar där tills du löst mysteriet med skåpmonstret. Jama om det för matte så hon inte får för sig att lägga tillbaka allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, oj, det hade väl knappt slamrat klart innan hon var där och stoppade tillbaka alltihop. Hon fattar inte ens den allra tydligaste vink!

   Radera
 5. Låter som en alldeles purrfekt helg det där !
  Håller inte med dig gällande Laxen , den enda Lax jag äter är rökt Lax från Norge :)
  Kan du tänka dig att här har också både min matte o min husse varit hemma HELA helgen , nästan så man får sätta ett kryss i taket ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rökt lax har jag aldrig smakat. Kanske skulle gilla den lika mycket? Men det är kanske tur att inte alla gillar precis samma saker?
   Vad bra att du också haft en riktigt braig helg!

   Radera