Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 30 januari 2013

Hur mycket?


Hur mycket kan man sova egentligen? Jag anser, att det är en vetenskapligt intressant fråga. Under den kalla tid som varit, kändes det som om jag tangerat något världsrekord? Möjligen slagen av husrekordhållaren Piff, som mitt på dagen har den rutinen att gräva in sig under något täcke/madrass och inte återkomma förrän sent på eftermiddagen. 

Så länge i ett sträck klarar inte jag. Styrkt av litet mat emellanåt är jag emellertid fullt kapabel till fler sovtimmar totalt. Eller åtminstone har varit. Nu, när kylan är något mindre bitande i pälsen, har jag dragit ner på sovandet. Rätt mycket, faktiskt.

Så man kan undra. Sover man för att man är trött, eller för att det är trist? Eller blir man trött när det är tråkigt? Får fundera på det. Nu ska jag njuta av att jag inte vill sova så mycket längre.

6 kommentarer:

 1. Väldigt intressanta frågor du tar upp. Sånt här borde det forskas på. Tror att det vimlar av forskare som ändå inte kommer nån vart med den forskning de håller på med, så de kunde jobba med detta istället. Fast, det blir väl som vanligt. Vi får ta tass i detta själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag ska bli professor i sömnforskning. För visst, vi får säkert ta tass i det här själva om det ska bli något resultat.

   Radera
 2. Hm, verkligen en intressant fråga. Vår art har ju liksom en naturlig begåvning när det gäller att vila.
  Men jag tror då inte att man kan sova för mycket. För lite däremot...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du inte man kan sova för mycket? Hoppas du har rätt, för det är ju faktiskt rätt skönt att sova!

   Radera
 3. mjausan vilken intressant fråga du har fått till.
  För mycket sömn är nog inte bra, *funderar* Visst det är bra att sova, men för mycket?
  Vi katter måste ju kunna sova för att orka med att *busa* oxå på nätterna kanske, *Fniss*
  Fast det gillar ju inte våra tvåbeningar, att vi busar för mycket på näterna


  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte säker på om jag sov för mycket eller inte? Undrar just hur man vet det? Nä, det var nog bara alldeles precis lagom, tror jag!

   Radera