Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 21 januari 2013

"Hej då", sa de


Jag har ju redan skvallrat om att mina människor inte skötte sina ålägganden i helgen. På fredagen bara övergav de oss helt fräckt. "Nu får ni passa huset, hej då!", fick vi höra, innan de stängde dörren från fel sida och försvann.

Visst blir det väldigt trist när man blir ensam, utan människor? I alla fall tycker vi det. Blir mest att man sover. Men på eftermiddagen dagen därpå hörde jag ett härligt ljud, motorbrummandet av vår bil. Och jag kan meddela, att det verkligen var i elfte timmen, för nu brann det i knutarna. Eller rättare jamat, höll det på att brista både här och där. Hade nämligen i det längsta avstått lådbesök.

Matte kunde inte öppna dörren fort nog, så jag hjälpte till med nosen, och sen rusade jag iväg fortare än blixten. Inom några sekunder var jag utom synhåll. Jag använder ju aldrig området runt mitt hus som toalett. Så diskret har jag varit, att på tio år har varken matte eller husse någonsin hittat något jag lämnat.

Nu har utevistelserna blivit som vanligt igen. Nästan inga, alltså. Några gånger har jag tagit flera tass-steg ut innan jag noterat den fruktansvärda kylan. Som en klok katt har jag då backat tillbaka, tacksam för att jag har ett varmt hus att retirera till.  

12 kommentarer:

 1. Känner igen situationen. Det har hänt här också att matte åkt bort och förväntat sig att vi ska använda lådan. Det gör vi ytterst motvilligt om det inte finns något annat sätt. Men annars gör vi som du och håller oss så länge vi bara kan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen, lådan är absolut sista nödlösningen när man inte på något vis kan hålla sig längre. Den här gången klarade jag mig, men det var verkligen en tidsfråga.

   Radera
 2. Oj, stackars dig som fick hålla dig så länge. Tycker faktiskt dina människor kan bygga en egen dörr åt dig som bara du kan öppna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag alltid tyckt också! Men icke att mina tjuriga människor inser det! De vill inte ha mig springande ute när de inte är hemma, skyller de på? *fnys*

   Radera
 3. Skönt att de äntligen är hemma. Förstår att det varit en jobbig helg för dig. Har man lådaversion så har man. Du har ju din fulla rätt tt uträtta dina behov där du tycker de ska uträttas, alltså ute!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag som annars tassar ut först efter MYCKET noga överväganden...Nu hade det kvittar om det regnat, snöat, haglat och stormat samtidigt. Tror jag åtminstone?

   Radera
 4. Det är trist när de är borta, men det brukar bli bra mys när de kommer hem.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns inget bättre mys än husses mjukmage! Att få ligga där igen kompenserade ALLT!

   Radera
 5. Ojoj, stackare att vara så nödig. Klart att lådan inte är en fullgod ersättning om man liksom är mer van vid friluftsvarianten. Det måste vara lyxigt med med naturlig air condition. Hoppas att matte och husse planerar in sina besök bättre i fortsättningen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det slarvigt på gränsen till nonchalant att vara borta så länge? De kunde gott ha pallrat sig hem på morgonen, om de nu tvunget måste vara borta på natten? Hoppas de har lärt sig av detta.

   Radera
 6. MEN vad är det du har för tvåbeningar, som bara försvinner utan vidare, och inte kommer hem förrän sent på kvällen, bara för att du måste uuuut, *suckjam*
  Hoppas dom bättrar sig.

  Tass på dig kompis


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får ingen riktig pli på dem, vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt? Bara att kämpa på...

   Radera