Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 22 maj 2013

Innan jobbetJag har precis tassat ut. Ibland skyndar jag mig iväg direkt till någon av alla mina kontrollstationer. Men oftast stannar jag en stund och funderar. Iakttar omgivningen runt omkring mig i lugn och ro. Man kan se det som en del i säkerhetsarbetet, att utesluta närvaron av fientliga element i närmiljön. Det kan förstås också vara tillfälle till upptäckande av godsaker i träd och buskar, eller allra helst på marken. 

Hur som helst är det för det mesta klokt att stanna upp en stund och rekognosera, innan man på allvar börjar dagens rsta arbetspass. 

14 kommentarer:

 1. Själv brukar jag tassa iväg en bit från porten innan jag stannar till. Man vet ju aldrig ifall det ligger en lömsk skällis å lurar bakom dörren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vi kör samma taktik i alla fall, med en stunds iakttagande. Det är nog därför att vi är säkerhetskatter? Här finns visserligen många skällisar, men jag har aldrig förväntat mig någon bakom dörren! Vilken fasa!

   Radera
 2. Min matte håller med dig om att det är klokt att stanna upp en stund och rekognosera innan man på allvar börjar på dagens arbetspass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske gör hon också det? Det kanske finns människor som är lika kloka som katter? Åtminstone på någon punkt?

   Radera
 3. Undra på att allt är så välskött på din tomt! Många (inte katter) skulle väl bara rusa ut och vem vet hur det skulle gå? Om man däremot stannar upp och känner av vad som finns runtomkring, då vet man ju direkt vad man ska prioritera i sitt arbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just den där avkänningen är det viktiga. Det kan ju finnas både onda och goda saker att ta ställning till. Något för människor att ta efter.

   Radera
 4. Klokt jamat! Att kolla så man vet OM det nu skulle ligga någon på lur.. Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller om det sitter någon liten läckerbit och trycker inom räckhåll. Det gäller att vara observant på allt!

   Radera
 5. Den där lilla pausen för att reka omgivningarna är ovärderlig! Man vill ju inte springa rakt på en inkräktare utan att vara förvarnad om det. Då är det trevligare att upptäck favoritgrannen, eller kanske en lite för kaxig fjäderkotlett i närheten. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är också därför jag alltid tar den lilla pausen när jag tassat ut. Ibland stannar jag uppe på bron, ibland sätter jag mig nedanför i gräset. Men jag springer aldrig iväg förrän jag sett mig noga omkring. Som ni jamar, en ovärderlig paus!

   Radera
 6. Låter som en mycket klok strategi! Men vi katter gör sällan något överilat utan tänker igenom vårt agerande innan. Tänk om ändå tvåbeningar gjorde samma sak, då skulle mycket dumt förhindras.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är bara ett område som de skulle behöva efterlikna oss på. Men nog så viktigt. De ställer till många dumheter när de bara hetsar på.

   Radera
 7. Så jamar en erfaren och proffsig yrkeskatt, som vet vilka faror och fällor även till synes oskyldiga miljöer kan innehålla. Jamar med Alice - man önskar innerligt att somliga tvåbeningar kunde lära sig använda samma kloka strategi...
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många drömmar man kan ha om våra kära människors beteenden. Tyvärr kan jag inte hjälpa att jag känner en viss pessimism beträffande att de ska slå in?

   Radera