Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 21 maj 2013

Uppfostran pågår


I min familj är det alltid husse som vaknar näst först. Därför har jag tagit som min uppgift att lära matte litet sundare morgonvanor. Husse vet jag ändå kommer kliva upp ganska snart efter att jag vaknat. Min energi inriktas alltså på att väcka matte, så hon inte ligger och sover bort dagen.

Nu är det ju också så fördelaktigt, att det börjar bli ljust, och morgonen börjar i anständig tid. För inte så längesedan kunde man ju vara litet osäker på om morgonen verkligen
infunnit sig? Nu vet man att det är dags att börja dagens arbete runt fyra ungefär
HÖG TID ATT KLIVA UPP, MATTE!


Det är denna kunskap jag idogt försöker förmedla till matte medelst klo i ansiktet och bestämda jam. Husse låter jag sova en liten stund till. Hittills har mina försök mest lyckats till hälften. Alltså, jag har fått upp matte, men bara så långt att hon gått upp och stängt sängkammardörren. Med mig på fel sida.

Nu är jag rätt envis av mig, så nog kommer jag stå som segrare inom en snart framtid. Tills dess får jag nöja mig med att vänta på kontoret på husse. Han brukar inte dröja så länge. 

     

18 kommentarer:

 1. Snälla Gustav!
  LÅT matte sova till kl sex i alla fall :)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte riktigt? Då har ju arbetsdagen pågått i flera timmar redan?? *undrande*

   Radera
 2. Jag tycker det visar prov på stor omtanke om matte att se till så hon inte sover bort hela dagen. Det borde hon vara tacksam för istället för att stänga dörren till sovrummet med dig på fel sida. Men antagligen är hon väl inte riktigt vaken så hon inte vet vad hon gör?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frånsett nattarbete är tidigt morgonjobb det absolut bästa! När jag nu nu hindras att vara ute på natten, får hon faktiskt finna sig i att jag vill börja när det ljusnar åtminstone! Är säker på att hon också skulle vara effektiv om jag bara fick liv i henne?

   Radera
 3. Hm, vid fyra jamar du? Borde kanske göra samma sak här och inte låta slöhusse få sovmorgon ända till klockan 5.
  Varför stängde matte dörren med dig på fel sida? Hon måste missat att du stod där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker fyra är en lagom tid, då är jag utsövd. Osjälviskt av dig att avvakta en timme till.
   Dessvärre misstänker jag att hon var väl medveten om min närvaro på andra sidan dörren. Min matte har där avslöjat en märklig och negativ egenskap. Tur hon är hygglig för det mesta annars.

   Radera
 4. Jobba på du! Det ska nog lyckas till slut. Här är husse lättare att få upp, visserligen muttrar han men fyller på matskålen och så går han och lägger sig igen men då har han ju gjort det viktigaste!! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Er husse är ju exemplarisk på så många sätt och vis! Jag skulle också ha lättare att få upp husse, det är väl därför jag vill uppfostra matte.

   Radera
 5. Nu fick matte något konstigt medlidsamt uttryck i ansiktet och mumlade något om hennes tacksamhet för morgontrötta katter. Jag förstår inte riktigt vad hon menade med det.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Morgontrötta katter? Finns det såna??? Ingen i det här huset i alla fall. Fast de andra har ju inga jobb att sköta, och har därför inga dörrar ut som ska öppnas. De skulle låta matte sova hur länge som helst, tror jag. Hur skulle det gå? Tur att jag finns!

   Radera
 6. Det där är rätta jam! så jag håller alla tassar och klor på att du vinner. Jag håller oxå på att försöka lära vår människa att komma upp i lagom tid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag vinner!!! Något annat alternativ finns inte! Upp med dem bara!

   Radera
 7. Det där med lagom tid är väldans svårt att lära människorna. Jag tror att de har fel på sitt sätt att mäta tid. Kattklockor skulle dom behöva! Men det är ju som du säger att enträgen katt vinner alltid! Så vi hejar på dig Gustav!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Kattklocka"! Vilken jamarbra idé!!! Tror jag ska uppfinna en. Den ska ha någon slags inbyggd detektor som känner av när matte somnar. Då snurrar visarna mycket fortare, och vips är klockan sju. Eller nio, kanske, så matte tror att hon försovit sig? Fast egentligen är den fyra! He-he, vad kul!!

   Radera
 8. Håller verkligen med om det dumma att sova bort morgonen. Sjunger för full hals och stampar lite extra för att väcka matte. Husse sover hårdare och vaknar inte så lätt. Om du provar att sjunga som jag? Då kanske matte öppnar dörren ut. Här händer det rätt ofta numera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, sjunger och sjunger...jag vet inte jag kan kalla det sång precis, det som jag utför? Men något åt det hållet är det allt. Kanske måste finslipa tekniken litet...Fast ibland skulle jag kunna tro att matte är för lat för att gå ända till ytterdörren, men så illa kan det väl inte vara?

   Radera
 9. Här är det inte lönt att försöka få liv i matte innan klockan ringer , husse däremot funkar det alltid att få upp i tid :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara att konstatera, det är minsann bättre ordning på hussar!!!

   Radera