Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 16 maj 2013

En perfekt sommar, om inte...


Nu har jag på kort tid haft tre fästingar på mig, trots klet i nacken. På hela förra sommaren hade jag inte så många fler på mig, så nu har matte köpt en ny mojäng och hängt i mitt halsband. En likadan typ som förra året, en sån som sänder ultraljudssignaler fästingar och loppor inte tycks gilla. Förra sommaren slapp jag klet helt och hållet, så någon effekt måste den ju ha?
Mojängad


Sommaren skulle vara perfekt utan 1) fästingar, och 2) ormar. Kanske måste jag ta med 3) inkräktare också. Fast de kan förstås komma året om. Dessutom är de inte så lömska, utan mera rakt på sak. De jamar direkt att de är intresserade av lägga tassarna på Mitt Område, och man kan förhålla sig därtill. 

Fästingar däremot, de bara smyger sig på en, utan att man har en ärlig chans att försvara sig. Ormar vet jag inte riktigt vad jag ska tro om? De syns ju tydligt, till skillnad från fästingarna, och ser helt ofarliga ut. Riktiga luringar tror jag, matte har varnat mig många gånger för dem. Finns ett gäng i utkanten av Mitt Område. Fast ärligt jamat, är de nog ett problem mer för henne än för mig. Jag aktar mig förstås!
 

10 kommentarer:

 1. Håller med dig om att de där fästingarna är ena lömska typer. En av fördelarna med att bo på katthem är att de sällan finns här. Utom i karantän förstås. Där kan de sitta på katter som nyss kommit in. Men de plockas bort ganska omgående.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stackars katter som har många fästingar på sig, vad skönt det ska kännas att bli av med dem! Nä, fästingar skulle inte få finnas!!!

   Radera
 2. Fyjam för såna där fästingar. Helt onödiga och jamarns otrevliga att ha att göra med. *ryser*
  Hoppas du nu slipper fler resten av sommaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan väl tyvärr finnas en och annan hos dig också? Det är helt obegripligt vad de ska finnas till för???

   Radera
 3. Fästingar är riktigt otäcka kryp som dessutom kan göra en ordentligt sjuk. Mattes mamma blev biten för många år sen och har fortfarande problem med lederna och vissa nerver som smärtar.
  Vi håller tassarna för att ditt nya halsband håller otäckingarna borta.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min matte blev också biten och sjuk efter det i höstas, och har fått äta en massa medicin. Det var visserligen trevligt när hon låg mycket i sängen, men det är nog bättre när hon är uppe ändå.

   Radera
 4. fyjamas för fästingar, suckjam alltså
  dom borde inte få finnas alls, mjau

  Vi håller oxå tassarna för att ditt halsband
  håller fästingarna borta från din päls

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, de borde verkligen inte få finnas. *stampar bestämt med tassen"

   Radera
 5. Fyjam, de där fästingarna verkar vara några riktigt lömska lurifaxar. Att anfalla en intet ont anande katt som inte har gjort något ont, det är så fräckt att jag saknar jam. Ormarna syns ju i alla fall, så där har man ju en ärlig chans. Hoppas du hittar ett riktigt effektivt vapen snart.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft den där grejen hängande på mig några dagar nu, och hittills ingen otäcking i alla fall, så jag har vissa förhoppningar på mojängen. Det har ju varit riktigt fästingväder, och jag är ute precis hela dagarna. Och kvällarna. Så hoppas, hoppas!

   Radera