Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 6 maj 2013

En delikatess?


Helt plötsligt blev det sommar! Alldeles precis lagom pälsvarmt. Jag har kunnat ligga i solen och bara njuta, länge, länge. Faktum är, att jag måste erkänna att mitt arbete därmed blivit aningen lidande. Har mest varit hemma, och hos närmaste grannarna. De jag gillar, alltså. 

Hos grannen i söder har skällhunden varit på besök, så någon visit där har av naturliga skäl inte varit aktuell. Han har vid upprepade tillfällen talat om för mig hur mycket han ogillar mig. Fast en gång, när han skällt ut Piff (på den tiden hon fick vara ute på egen tass), tassade jag fram till skällisen och gav honom en smocka. Kanske är han sur på mig än?

Igår knep jag mig en liten fjäderkotlett. Det är inte så ofta det händer, men ibland utmanar de mig aningen för länge. Hade knappt hunnit börja smälta den i magen, förrän den knackade på och ville ut igen. Det blev en ganska stor hög på marken bredvid altanen. I morse var alltihop borta. Eftersom den knappast såg ut att vara i flygbart skick, måste någon annan tyckt att den hittat en delikatess? Pigge Kott, kanske? 

12 kommentarer:

 1. Ja, vem vet?
  Ibland är fjäderkottletterna bra närgångna, de får skylla sig själva om du tar dem. Fast det var nog ingen bra idé att äta upp den.
  Det var säkert Pigge Kott som gjorde slut på det som du "lämnade" vid altanen ;-)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det var ingen bra idé, det var rätt jobbigt att få ut den igen. Fast Pigge kanske blev glad över att hitta något lättätet?

   Radera
 2. Du har all rätt i världen att bara ligga och njuta i solen. Det förtjänar du efter allt du gjort för området.
  Det var en märklig fjäderkotlett som vände i magen och sedan mystiskt försvann från marken. Jag hoppas verkligen att det var en igelkott, för om fjäderfäna kan flyga iväg efter att vi käkat upp dem, då får vi rejäla problem...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det vågar jag knappt tänka på, att de skulle kunna flyga igen. "Fjäderkotlettens hämnd" skulle bli en riktig rysare...

   Radera
 3. Kul med lite jaktlycka! Sen är väl själva jakten det roligaste..Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ju sant! Fast det är dumt att bytet brukar ge sig så fort?

   Radera
 4. Man undrar ju om det kanske var skällhunden som fick sig ett lättuggat skrovmål. De är ju oftast inte så skickliga på att ordna mat åt sig själva, har jag hört. Om det var den, borde du ta ordentligt betalt för ditt arbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nädu, lyckligtvis kommer den inte in på min tomt! Som tur är har den staket runt om sin tomt. Annars skulle jag nog flytta.

   Radera
 5. Måste jama att det var ytterst gentlekattamässigt av dig att ge skällisen en tass när han skällde ut Piff! Skumt med fjäderkotletten!
  Här fick vi alla 3 rökt skinka idag och Mårrgan kräktes upp allt efter en stund men jag och Bosse mådde prima. Ibland mår man lite illa bara sådär utan nån större anledning tror jag.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan jama att matte blev ytterst förvånad när hon såg mig tassa fram och ge honom en rak höger!
   Jag tror jag hade tuggat kotletten för dåligt, det var nog därför den kom upp igen. Men visst kräks man litet då och då, även utan jaktbyten i magen.

   Radera
 6. Visst har det blivit häärligt pälsvarmt ute !
  Jag har varit ute på vift både igår och idag , ja ja inte på egen tass utan med matte fast i andra ändan på kopplet.
  Vilket betyder att det är totalt omöjligt att fånga någon Fjäderkotlett :(
  Synd att det var en dålig Fjäderkotlett du fångade , som ville upp igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre en påkopplad matte än ingen utetassning alls! Fast visst var det någon av våra kompisar som lyckades knipa sig en kotlett ändå? Jag har för mig att jag läste det för inte så länge sedan?

   Radera