Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 14 maj 2013

Vilket är knepet?


Idag blev jag i alla fall inte inlåst

Nu vill jag inte vara inne mer än absolut nödvändigt. Ibland kan matte och/eller husse få för sig såna idéer, att jag ska vara...inne? Till detta ställer jag mig givetvis totalt frågande och protesterande! Då demonstrerar jag, och visar mitt stora missnöje med deras felaktigt fattade beslut. Deras snälle och timide Gustav försvinner ut bakvägen, och i stället springer en ilsken tiger från dörr till dörr, i hopp om att människorna av ren utmattning ska upphäva frihetsberövandet. 

Tyvärr sker det nästan aldrig. De brukar anföra märkliga anledningar, som till exempel att de ska åka iväg och bli borta ett tag? Och??? Vad har det med mig att göra?

Tänk om jag bara kunde komma på knepet hur man öppnar dörrar?

16 kommentarer:

 1. Det gör du säkert snart! Det är bara att komma på det rätta knycket med dörrhantaget ;-) (din matte mins kanske vem som sa så där, då för lääänge sen om båtsnurror till farbror Melker.... Tjorven!)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Är det bara ett rätt knyck det handlar om? Jag har inte ens varit i närheten av förstå hur det går till? Att stirra på dörrhandtaget fungerar i alla fall INTE!

  SvaraRadera
 3. Jag förstår inte heller varför du skall straffas för att de rymmer hemifrån. Dessutom skall mattar och hussar alltid hålla sig hemma tycker jag.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag med, de ska ALDRIG försvinna hemifrån. Allt är ju så mycket bättre när de är hemma. *suckjam*

   Radera
 4. Väldigt fräckt av dina människor att låsa in dig bara för att de ska nånstans.
  Husse säger att hans första katt Simba, kunde öppna dörren i lägenheten. Husse blev tvungen att låsa den för att han inte skulle rymma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det jag hört talas om, att det finns katter som kommit på knepet. Att låsa upp ett lås är nog överkurs, men jag skulle nog kunna nöja mig med att kunna öppna när jag är instängd helt utan anledning. Åtminstone utan för mig godtagbar anledning.

   Radera
 5. Lite märkliga idéer har de allt ibland men gissar att det beror på att de är rädda om dig. De förstår inte bättre helt enkelt.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, tänk att det ska vara så svårt att fatta att jag klarar mig alldeles utmärkt på egen tass??

   Radera
 6. Nu är det så, att en katt ska inte behöva lära sig hur man öppnar en dörr. Det är tvåbeningarnas uppgift att se till så att dörrar öppnas när en katt ska ut. Detta gäller ALLA katter. Deras svepskäl att de "bara ska åka iväg" är ju lika befängda som löjeväckande. Tvåbeningar ska vara där VI bestämmer och göra det VI vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajam, jag VET! Men hur i hela Jamhult lyckas man uppfostra sina människor så väl? Jag har försökt i över tio år utan framgång. Har någon kommit på hur, är jag tacksam för tips!

   Radera
 7. Mjau, vi vet inte heller hur man öppnar dörrar på egen tass,vi får nog lära oss det, *Fniss* Har sett några videos på det däringa YouTube hur några katter öppnar dörrar själv.
  Men vi tror säkert att våra tvåbeningar är rädda om oss, så därför vill dom inte att vi ska vara ute, när dom åker ngn stans, OM dom nu måste åka ngn stans?
  Nu har vi en rastgård, så vi får ju vara ute ibland iaf.

  Tass mjau

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också en altan, men jag måste erkänna att jag inte är nöjd med bara den. Därför söker jag ständigt lösningen på hur dörrhandtagen kan tryckas ner. Hur?

   Radera
 8. Här har vi Tassa som är dörröppnare. Men det fungerar bara om dörren inte är låst.
  När matte låser kan inte ens Tassa öppna. Vi borde ju ha en egen nyckel. Eller en egen ingång.
  Men någon kattlucka kan vi tydligen inte ha i vårat hus. *suck*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att kunna öppna en olåst dörr skulle vara en STOR framgång, ALLT är bättre än inget! För visst händer det rätt ofta att jag är inne av misstag. Kanske har jag ätit, och så har matte gått ut i trädgården under tiden. Tänk att kunna öppna själv då!Synd att jag inte har Tassa här och kan lära mig!

   Radera
 9. Katten Sixten som bodde här innan mig , han var visst en hejare på att öppna dörrar av alla dess slag som tur var inte dom låsta säger min matte :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt dumt att ingen kan visa mig tricket! Mycket irriterande!

   Radera