Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 29 september 2014

Jag vet vad som är viktigt


Så har det varit helg igen. Även om det blåste en del i lördags, kunde jag ändå ägna mig åt det jag helst gör när solen lyser. Ni vet nog vad? Som extra bonus hittade jag matte på eftermiddagen sittande på altanen i ett hörn, som är helt i lä. Där låg jag länge i hennes knä i solen, och vi hade det mysigt!

Igår gömde sig solen mest. Men i stället upptäckte jag till min glädje att grannarna mitt emot, de som bjuder på grädde, hade anlänt. Det är alltid trevligt att träffa gamla vänner! Annars har jag börjat begränsa mitt ansvarstagande för omgivningen. Tycker det är skönast hemma på min egen tomt. När jag var yngre sträckte sig Mitt Område från gatans början till dess slut, och på bägge sidorna. Men, som en numera mogen katt, prioriterar jag det viktigaste. Matte och husse är trots allt de som behöver min närvaro mest!
10 kommentarer:

 1. Vilken härlig helg du haft med din matte.
  Och som grädde på moset kom dina vänner till grannar också.
  Det kunde ju inte bli bättre.
  Jo, om husse också varit hemma förstås.
  Som du jamar är våra mattar o hussar det allra viktigaste i vårt liv.
  Igår hade jag besök av husses o mattes gamla kollega, men han är inget kul för han är allergisk mot mig + alla andra kissar också (säger han).

  Ozzy  SvaraRadera
  Svar
  1. Allergi är dumt! Jag har också några som tillhör mig familj som inte kan bo hos mig, för en av dem höll på att kvävas här för några år sedan. Det är synd, för vi gillar varann när vi träffas ute. Tur att de flesta kan träffa dig och mig i alla fall!

   Radera
 2. Det är viktigt att kunna begränsa sig, klokt beslut. Vilken härlig stund ni fick du och matte! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror man blir litet klokare (eller mer bekväm) med åren?

   Radera
 3. Jam så mysigt det lät att sitta i knät i solen och mysa. Jag tycker du gör helt rätt i att prioritera husse och matte. Vi katter bryr oss ju om våra människor trots allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ligga i solen är ju alltid mysigt, och i ett mjukt knä är det förstås extra härligt! Visst bryr vi oss om våra människor! Mycket!

   Radera
 4. Ibland måste man prioritera och det låter som om du har gjort kloka val.
  Gissar att matte hade det lika mysigt som dig på altanen
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som katt är det enkelt: Jag gör det jag vill! Och nu när jag är äldre vill jag det här. Och jag tror att mina människor tycker det är bra också, så alla är nöjda!
   Jo, vi hade verkligen en skön gemenskap på altanen. Annars är det sällan jag hoppar upp i knän där!

   Radera
 5. Vi katter är ju visserligen kloka redan från början, men eftersom vi blir ännu klokare med åren är det ju helt naturligt att du numer begränsar ditt ansvarstagande. Man måste ju också ta med i beräkningen att ens tvåbeningar blir äldre och behöver mer tillsyn med tilltagande ålder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så är det nog! Snart sitter vi väl bara inne och myser alla tre? Åtminstone när det blir litet kyligare...

   Radera