Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 3 maj 2016

Syns inte, men finns ändå
Nu, när det är varmt och soligt, står dörren till mitt växthus helt öppen hela dagarna. Idag skojade jag med matte litet grann. Först la jag mig som jag brukar, på det vita, varma golvet. Men när hon litet senare tittade in där, var jag försvunnen? Efter ytterligare en rätt lång stund kom matte för att titta efter mig igen, bara för att upptäcka, som hon trodde, ett tomt växthus. Åtminstone på katter. 

När solen så småningom försvunnit, återvände matte för tredje gången. Det var dags att stänga dörren. En sak har jag lärt mina människor, försökt i alla fall. Innan dörrar stängs, ska utrymmet noga kollas igenom, så att ingen katt befinner sig där. Som tur var, kom hon ihåg detta. Så hon gick in, böjde sig ner, och upptäckte mig, och vilken skön plats jag hittat. I ett gammalt skåp, på en hylla, hade jag gjort mig en bädd. 

Där hade jag förstås legat hela tiden! Jag är inte den som ger mig tillkänna utan anledning. Särskilt inte när utvisning riskeras. Nu hade jag faktiskt sovit klart, så att jag tassade ut därifrån var helt min egen vilja. Naturligtvis! 


 

10 kommentarer:

 1. Vilket härligt gömställe du hittat inne i växthuset.
  Ser precis ut som du har bäddat.
  Antar att du var trött efter all magmassage du gav husse i natt.
  Min matte o husse jamar o undrar hur det är med Puffisen.
  Imorgon efm ska jag till vettis Johan i Hbg för det årliga sticket.
  Tänk på mig är du snäll.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittar man litet mjuk fiberduk, är det klart man bäddar! Och att ha tak över huvudet känns alltid lugnt och tryggt, eller hur? Sanningen att jama har jag varit helt slut idag! Mycket sova har det blivit! Puff ska själv få jama litet på torsdag, har jag lovat, men jag kan avslöja att hon mår jamarbra!
   Absolut att jag ska tänka på dig. Sticket går väl an, men miljön på såna där ställen är alltid oroande obehaglig. Lycka till!

   Radera
 2. Visst är det roligt att skoja med tvåbeningarna? Men det gäller att man uppfostrar dom rätt också så det inte går fel med skojerierna. Väldigt bra plats du hittat. Kanske blir det sommarens favoritviloplats?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är en bra plats, jag har faktiskt legat där nån gång förut, men inte i år förstås. Det som är bra där är skuggan, åtminstone såna här varma dagar.
   Visst är det viktigt att uppfostra våra tvåbenta, på alla sätt och vis! Även om jag älskar mitt växthus, vill jag ju inte vara instängd där!

   Radera
 3. Bra att du uppfostrat dem väl! Såg ut att vara en riktigt skön plats! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Annars hade det varit stor risk att jag fått tillbringa natten där.
   Jo, man väljer förstås bara sköna platser!

   Radera
 4. Vilken mysig sovplats du hade ordnat. Förstår att du ville vila klart innan du gick ut - av egen vilja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De två första gångerna matte var där och tittade efter mig förstod jag att det gällde att hålla sig tyst. Och hade jag inte velat tassa in hade jag förstås gömt mig längre in!

   Radera
 5. Hihi, alltid kul att skoja lite med sina människor, det är så tacksamt, för de blir alltid lika förbryllade :D
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om matte haft instinkter som en katt hade hon förstås upptäckt mig redan första gången. Men nu är hon ju människa...

   Radera