Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 5 juli 2010

Hur få pälssvalka?

Jag tror att den allmänna jamisen ett tag framöver kommer vara ugnen där ute. Det verkar inte som någon allmän nedsättning av gradtalet kommer ske på ett bra tag. Tvärtom ska vredet vridas upp till helgen.

Frågan är,  hur vi ska få största möjliga svalka i våra pälsar? Att hålla sig i skuggan är ju en självklarhet. Själv tassar jag in litet då och då, för inne i mitt hus har jag det riktigt skönt. Jag har en kalluftssprut på väggen. På vintern är det mysigt att ligga på bänken under den, för då sprutar det varm luft ur den. Men nu, som jamat, gör den att jag gärna ligger inne och pausar. 

I kväll har jag något att se fram emot. Min husse har varit på fiskaffären igen, och i kassen låg ett litet paket till oss katter. Med vitfisk! Det bästa jag vet! Tänk att få fest en helt vanlig måndag. Då gör det nästan inget att pälsstråna är överhettade.

5 kommentarer:

 1. Härligt med vitfisk, det spelar ingen roll vilken dag det är för det är för det är lika gott oavsett dag. Tänk att det aldrig kan vara lagom -antingen för varmt eller för kallt..Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Vilken husse ni har! Och vilken fiskhandlare! Vitfiskfest på en måndag! Och i ett svalt hus dessutom. Du har då verkligen tur Gustav. Eller är det skicklighet?

  SvaraRadera
 3. Tänk så bra vi har det trots allt. Måste jama att du har uppfostrat din husse väl, som kommer med massa gott på en vanlig måndag. *imponeradtass*

  SvaraRadera
 4. Den där luftspruten låter som en väldigt bra mojäng! Att den fattar, att ibland passar det bäst att spruta kallt, medan det andra gånger måste vara varmluft. Vitfiskfest låter härligt! Heja, husse! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. DUI och DECO: Det håller jag verkligen med om - att vitfisk alltid smakar lika underbart!

  KATTSON: Ja, här finns fisk alla dagar nu. Husse har berättat att förut hade fiskhandlaren STÄNGT på måndagar *ryser*

  SIPPO: Visst börjar han arta sig, men det ligger mycket jobb bakom, ska du veta! Tass!

  FINDUS, ISAK och RASMUS: He-he, ja det är då tur att den fattar det, för tänk om det gjorde tvärtom! Varmt nu och kallt på vintern! Vad otrivsamt det skulle bli här...

  SvaraRadera