Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 29 juli 2010

Grannbesök

Min favoritgranne kände sig litet ensam, så jag bestämde mig för att hålla honom sällskap ganska länge idag. Han är lika förundrad varje gång över min vana att alltid först undersöka en av hans garderober. "Det finns inget farligt där, som hundar eller så" menar han jämt, och det är klart det inte gör, eftersom jag håller efter alla otrevligheter där inne. Efter att jag lämnat diverse bomärken runt dörrkarmar och så, är det förstås ingen -eller inget- som vågar sig dit!

Först när det arbetet är gjort, tycker jag att det är dags för en vända till kylskåpet. I hans kylskåp finns alltid godsaker! Förstår inte att det ska vara så svårt att få mitt eget kylskåp lika välfyllt? Det är alldeles för sällan som matte eller husse plockar ut något spännande. Dessutom är de helt opåverkansbara för mina bedjande blickar där nedanför.  Tänk att jag lyckats bättre i uppfostran av grannen än med min egen matte och husse!

Sedan jag fått litet i magen, slog vi oss ner för en jamstund med gos i hans soffa. Han tog också fram sin kam och kammade mig, det gillar han att göra. Jag är väl inte överdrivet entusiastisk, men det skulle ju vara oartigt att hoppa ner därifrån.

Efter någon timme, var vi överens om, att var och en på sitt håll fortsätta dagens arbete. Hade massor att göra ute, men idag har jag kommit in och jamat hej till matte emellanåt. Allt för husfriden. 

8 kommentarer:

 1. Jag blir mer och mer övertygad om att din granne har varit katt i ett tidigare liv. Vem annars skulle förstå våra behov så bra? Du verkar ha jagat eventuella skåpmonster på flykt. *imponeradtass*

  SvaraRadera
 2. SIPPO: Fast själv säger han att varit romare i ett tidigare liv. Kanske strök han omkring som katt vid Colosseum...spännande!
  Skåpmonsterfördrivande är min specialitet!

  SvaraRadera
 3. Bussigt av dig att hålla din granne sällskap. Vänskap tar man ju normalt inte betalt för, men det är klart att det är ingen nackdel om ens kompis har ett välfyllt kylskåp. Kanske går det att lära dina egna människor vad man ska ha i ett kylskåp? Vi måsta ständigt jobba vidare på att lära tvåbeningar att fatta vissa elementära saker. Men, vi ger inte upp *knyter tassen*.

  SvaraRadera
 4. KATTSON: Näe, jag ser det väl inte heller som BETALNING, utan mer som normal gästfrihet. Det tillhör väl god ton att gäster erbjuds traktering? Att jag dessutom kvalitetssäkrat garderoben är ju ingen nackdel! Ja, nog försöker och försöker jag undervisa om vad som är basbehovet i kylskåpet, men de har väldigt svårt att ändra sina vanor. *suckjam*

  SvaraRadera
 5. Vilken toppengranne! *suckar beundrande* Tänk att det ska vara så svårt att överjama sina människor att ha mumsiga saker i kylskåpet? Tur att det finns snälla grannar då. Matte envisas med att ha morötter och andra oätliga saker i kylen. De tar ju bara en massa onödig plats, ju. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Du tar hand om grannen så bra! Klart att han förstår vilket fankattiskt jobb du gör och att det bör belönas! Nosbuff

  SvaraRadera
 7. FINDUS, ISAK och RASMUS: Morötter, precis som här! Så värdelöst! Hur kan de ställa in så mycket onödigt där, när det finns så mycket som är GOTT?
  Tass!

  DUI och DECO: Ja, han är faktiskt glad att han har mig. Vi är kompisar säger han. Och det är vi nog. Buff, buff!

  SvaraRadera
 8. Åh tänk att din granne inte förstår vilka faror som lurar i garderobsmörkret. Kanske lika bra. Han verkar i alla fall förstå att ge bra lön för gott arbete. :)

  Nosgos

  SvaraRadera