Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 15 juli 2010

Piff saknar matkultur

Piff har hittat min favoritrestaurang, den med kaninkött på menyn. När jag tassade förbi där häromdagen var det stängt, men tydligen har de haft nyöppning. Men det finns ett problem. Piff fattar fortfarande inte hur man beter sig på restauranger. Jag menar, avsikten med en restaurang är förstås att man ska äta där.

Hon, den dummingen, tog med sig maten och gick till matte med den!! Som var inne i mitt hus!! Matte uppskattade inte alls att få en stek som hoppade omkring där. Tydligen hade det blivit en hel del heta känslor både här och där, innan Piff och maten förpassades ut igen.

Det var då en jamrans otur att jag vid tillfället var ute och jobbade på fältet. Annars hade det varit ett gyllene tillfälle för mig att undervisa om grundläggande matkultur.

Nåjam, det kan bli nog så snart, för tillgången på stekar är enorm här. Om de inte blev stora och oätliga så fort, skulle jag aldrig behöva äta i matskålen. Nä, de får inte gå över en viss storlek. Precis den storleken Piff hade hittat, och så sumpar hon alltihop!

Hur det gick sedan? Jo, när matte slängt ut henne, gick hon och steken in under mattes bil. Där lade de sig att vila, båda två...

8 kommentarer:

 1. Det verkar som om du får starta en intensivkurs i matkultur. *skakar på huvudet* Jag tycker din matte borde varit tacksam när Piff gör sig omaket att komma in med mat till familjen. Du får nog uppfostra både katt och människa. *medlidandetass*

  SvaraRadera
 2. SIPPO: Jag tror inte matte blev det minsta tacksam, åtminstone fick jag inte den uppfattningen. Kanske tyckte hon att det var för litet att dela på? Men uppfostran behövs, det har du förjamat rätt i!

  SvaraRadera
 3. Oavsett Piffs uppfostran när det gällermatkultur är jag förvånad över att han dessutom verkar sakna naturliga instinkter. Nog för att nybörjare brukar vilja visa vad de åstadkommit, men att ta med restaurangmaten hem! Gustav, du verkar ha ett jättejobb med Piff innan allt fungerar som du vill.

  SvaraRadera
 4. KATTSON: Nån jamade att hennes mamma aldrig visat henne grundreglerna. Jag hoppas förstås på ett tillfälle att lära henne, men jag förstår att det kan bli ett styvt jobb!

  SvaraRadera
 5. Nog för att jag hört talas om "doggybag" men "kattybag" har jag inte hört! Det verkar som om du har ett enormt jobb framför dej för att få ordning på matte och Piff.

  SvaraRadera
 6. MAYA: Kanske var så hon räknat ut det? Mat på tillväxt så att jama? Litet nattamat? Nä, så väl är det nog inte. Det är ett tungt ansvar som vilar på mig nu.

  SvaraRadera
 7. Tror att Piff har utvecklat en alldeles egen jaktteknik. Kom med så får du se vilken fin morot jag har i kylskåpet, spinner hon nog för den lilla skuttisen. Sedan lockar hon in den intet ont anande kaninen i huset, och dörren slår igen...

  Vad i all sin dar, lade sig steken bredvid Piff och vilade under bilen? Alla verkar totalförvirrade, ju. Hoppas du får någon reda i det där. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Nja, lockar och lockar...den hade nog inte så mycket annat att välja på än att hänga med, så att jama...
  Det var nog så, att den ena vilade litet mer än den andra, har jag förstått. Den var nog mer trött än vad som är tillrådligt. Tror den sover än. Tass, tass!

  SvaraRadera