Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 14 juli 2010

Vad grannen hittar på!

Jag har ju med åren lärt mig känna igen ljudet när min favoritgranne kör in på sin parkeringsplats. Då har jag alltid genast rusat dit för att hälsa honom välkommen hem. Men idag, leverkorvsdagen, vet ni vad han hade gjort i tyska landet? Han hade bytt bort den gamla välkända bilen till en ny! Alltså reagerade jag inte ett dugg på bilen som ställde sig på hans plats. Vilket resulterade i att han inte fick något välkomstjam, och mitt intag av leverkorv blev flera timmar försenat! 

Vid det här laget har jag förstås inspekterat och lagt den nya bilen till mina tillhörigheter, men förmodligen tar det ett litet tag innan jag reagerar direkt på det nya brummisljudet. 

Leverkorven smakade himmelskt, det är nog det godaste jag vet. Det är betryggande att veta, att nu finns det gott om varan i hans kylskåp. Allt jag behöver göra, är att först artigt hälsa på honom, och sedan sätta mig nedanför kylskåpet och titta på handtaget. Funkar varje gång! Matte har varit litet dum, och förmanat honom att inte bjuda på så stora bitar. Därför har portionerna krympt en del, tyvärr. Men bättre än inget är det ju!                    

12 kommentarer:

 1. Fräckt att bara byta bil så där utan att först rådfråga dig. Ännu värre att ditt intag av leverkorv blev försenat! Jag misstänker att din matte bett honom ge dig mindre portioner, för hon är rädd att du ska flytta dit på heltid.

  SvaraRadera
 2. SIPPO: Visst, någon form av förvarning hade varit på sin plats.
  Till honom sa hon att jag kunde bli tjock, vilket jag anser helt uteslutet. Jag som passar precis i min päls! Det kan nog vara precis som du jamar. Fast flytta dit? Nä, det är rätt perfekt med delad vårdnad.

  SvaraRadera
 3. Att byta bil så där helt utan förvarning borde vara, och är nog enligt kattlagen, förbjudet! När nu skadan redan är skedd gäller det så klart att koncentrera sig på det som är väsentligt nu. Leverkorven! Varför matte lägger sig in storleken på korvbitarna är helt obegripligt. Hoppas grannen har mod att stå emot hennes instruktioner.

  SvaraRadera
 4. KATTSON: En liten tröst är väl att han inte diskuterat saken med matte heller, så på så sätt är det inte orättvist.
  Angående storleken på leverkorvsbitarna,kan jag bara jama att matte ju inte kan kontrollera hur förbudet efterlevs...

  SvaraRadera
 5. Men så förargligt att grannen går och byter bort sin bil sådär! Hur ska du då kunna hålla koll på honom? Mjauvisst lär man ju sig bilens dialekt så småningom, men fram till dess... Och på själva leverkorvsdagen dessutom! *skakar medlidsamt på huvudet* Angående portionerna tycker vi, att åtminstone idag borde du få en extra stor. Lite firande måste man ha, när favoritgrannen kommer. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Nog är det stor risk att han blir utan välkomstjam ett tag när han gör så där. Tror inte han tänkte på det. Och det blev nog en rätt stor bit idag, men säg inget till matte!

  SvaraRadera
 7. *drömmer* leverkorv... mums.

  Får ju jama det att byta brummis utan att fråga om lov går ju bara inte.

  Du får ta ett allvarligt jam med grannnen.

  Nosgos

  SvaraRadera
 8. Jag tror han fattade budskapet när jag inte dök upp som vanligt. Och förmodligen dröjer det innan han får för sig att kasta gamla brummisar igen. Tass!

  SvaraRadera
 9. *dreglar* leverkorv...och du fick vänta i flera timmar i onödan*suck*
  Du får lägga dej i hårdträning och lära dej det nya brummisljudet nu.
  Jag tycker att det var attans oförskämt att inte ens förvarna dej om bytet..*svansknyck*. Men han har nog lärt sej av sitt misstag nu när du inte hälsade honom välkommen hem.

  SvaraRadera
 10. Ja, det är inte klokt vilken tur jag har som har en sån granne. Åker till tyska landet bara för att köpa leverkorv till mig! *tacksamtass*

  SvaraRadera
 11. Det är stil på grannen i alla fall, Leverkorv låter väldigt gott, får man mindre bitar får man gå dit oftare så det jämnar ut sig! Nosbuff

  SvaraRadera
 12. Ha-ha, det har ni alldeles rätt i, smartingar!
  Tass!

  SvaraRadera