Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 19 juli 2010

Huset läcker?

Nu ska ni få veta vilken cirkus det var här i lördags. Jag ska med en gång jama att jag själv låg och vilade på soffan på altanen när allt började. Var alltså bara en oskyldig iakttagare till det hela.

Det började med att jag helt plötsligt hörde ett våldsamt slagsmål på gräsmattan alldeles nedanför mig. Två katter slogs utanför rhododendronbusken. Jag såg ju direkt vilka kombattanterna var och brydde mig inte så mycket till en början. Desto mer brydde sig matte som kom efter en stund. Hon hade varit på andra sidan huset, så det tog ett tag innan hon hann dit. Då var slagsmålet över, och bara en arg Piff satt kvar och stirrade ilsket in i busken.

Hon undrade vem i all sin dar som Piff slagits med, "det var väl inte Gustav?" Jag måste tassa fram och visa mig i all min fredlighet, och att inga misshälligheter förelåg mellan Piff och mig. Matte tog in Piff i huset för att slippa mera slagsmål.

Efter en liten stund tittade matte ut, och såg då Piff glatt tassa omkring där ute. "Men vad i hela #*%xx@*?? Vi har ju ingen kattlucka, bara dörrar som vi behöver handnertryckningshjälp med, tyvärr.

Matte ut igen, och upptäckte sin förvåning Puff stående på altanen, bedjande tittande på dörrhandtaget för att bli insläppt! Aha, där trillade polletten ner, det var Puff som fått en omgång av Piff! Nu visste matte också. Men när hade Puff smitit ut?

Nåjam, en nöjd Puff fick komma in, och Piff följde med. Matte stängde dörren, och satte sig framför datorn igen. Det gick inte nån särskilt lång stund, innan Piff åter syntes tassa omkring där ute, med svansen stolt i vädret. Nu blev det fart på matte! Hade huset börjat läcka, eller vad? En inspektion var av nöden. Då upptäckte hon vad som måste ha hänt.

Vi hade en gäst hos oss i helgen, som ville ha ett fönster litet öppet. Med betoning på litet. Springan var bara någon decimeter. Men de måste ha pressat sig ut där, och hoppat ner på marken, en rätt bra bit. Jag, med min välväxta kropp, hade aldrig lyckats ta mig igenom.

Matte stängde dörren till gästrummet, och sedan upphörde rymningarna. Jag kunde återgå till min eftermiddagsslummer när allt blev lugnt och fridfullt igen. Sedan passerade helgen utan vidare incidenter. Har inte varit inne i mitt hus särskilt mycket, bara för att kolla matskålen emellanåt. Nattarbetet kommer jag fortsätta med så länge som det är så varmt och mycket skällisar ute på dagarrna. En riktigt härlig helg har det varit.

6 kommentarer:

 1. Mjau! Jag skrattar så morrhåren skakar. Det måste varit ett riktigt mysterium för matte innan hon kom på hur det låg till. Du var ju också rätt smart att du visade dig för matte, så hon förstod att du var helt oskyldig till sammandrabbningen. Men Piff & Puff verkar ju vara ena riktiga slagskämpar. Gaddar de inte ihop sig mot dig, så slåss de inbördes. Tjejer alltså... *tassen för ansiktet* Ska jag bädda en extrasäng åt dig eller?

  SvaraRadera
 2. SIPPO: Ha-ha, ja. du kan väl ha en i beredskap, utifallatt...man vet ju inte när situationen blir alldeles ohållbar här. Du kan väl lyssna med ett halvt öra så du hör om jag tassknackar på dörren?

  SvaraRadera
 3. Sån cirkus. Och du som bara ville ha lugn och ro. Jam, jam, så kan det vara ibland. Hyggligt av Sippo att erbjuda en extra bädd. Med den här utvecklingen vet man inte vad som kan hända. Du behöver ju vila på dagarna för att kunna orka med ditt nattpass. Du måste få Piff och Puff att förstå det på nåt sätt.

  SvaraRadera
 4. KATTSON: Det är riktigt bra att ha en reträtt-möjlighet. Nu hoppas jag förstås att kattläckan ska vara tätad, så jag slipper bli väckt av catfighter. Men bara Puff håller sig inne blir det lugnt. Då är dom bästa vänner. Konstiga katter...

  SvaraRadera
 5. Hihi, en kattläcka i stället för kattlucka på huset! Förstår att matte blev kattfunderad när Piff strosade omkring ute hela tiden. Det var ju för väl att allt fick sin förklaring, annars hade det väl inte blivit mycket annat gjort än att fånga in Piff hela tiden. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Ja, det var allt tur, för matte blir så konstig när sånt där händer. Jag vill ju bara ha lugn och ro...Tass!

  SvaraRadera