Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 2 juli 2010

Nu blir det heltäckande bevakning (?)

Piff har nedlagt sitt första byte, en hyfsat stor mus. Jag menar nedlagt rent bokstavligt, för hon har inte riktigt fattat grejen med jakten, nämligen att få sig en delikat måltid. Hon bara placerade musen i gräset bakom mitt hus. Man tar sig med tassen för pannan, vilket slöseri med den goda maten!

Piffs mamma måste ha missat något i uppfostran. Tror att jag svårligen kan få matte att nu bättra på denna brist? Hon verkar allmänt ovillig till viltätande. Och mig låter Piff förstås inte komma så nära, annars hade jag naturligtvis bidragit med tassfasta anvisningar.

Fick ett jättebra tips av Kattson härom dagen, apropå mitt utökade behov av vakthållning nu när alla semestrande katter väller in, som vill göra Mitt Område till sitt. Matte och husse ska förstås bistå mig med tjänstgöringstimmar! 

Har därför tassat ner ett schema för att få till en relativt heltäckande bevakning. Matte får sitta bakom rhododendronbusken från sex på morgonen till nio på kvällen. Litet långt pass, kanske, men det kan inte hjälpas. Husse får bedriva sin spaning utanför vedboden från nio på kvällen till sex på morgonen. Eftersom det är natt, får det bli ett litet kortare pass. Han brukar inte vara så vital på nätterna, har jag noterat. Själv ska jag ha det övergripande ansvaret, kila emellan, och kolla så att allt flyter på. Och så ska de givetvis få några matraster också, jag är väl inte inkattlig heller!

Det är ju inte så länge de måste hålla på och jobba med det här, bara sex veckor, eller så. Möjligen kan Piff vara avbytare. Hon är rätt morgonpigg, så eventuellt skulle matte kunna få någon sovmorgon. Får göra en senare utvärdering av sådana försök. Piff har helt kass uthållighet, så jag kan inte lita på att hon stannar kvar på sin post.

Ska nu skriva ut det här och ha det som underlag till en MKL-förhandling. Är beredd på tufft motstånd.

Pusta lugnt i hettan och drick mycket vatten! En jätteskön helg önskas alla mina kompisar!

10 kommentarer:

 1. Bra av Piff att nedlägga ett byte, hon kanske förstår så småningom att det ska ätas också.
  Låter som ett utmärkt schema för varkthållningen, väl fördelat så att säga. Trevlig helg på er också!Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Fankattisk schemaläggning. Heltäckande. Klart att passen kan uppfattas som lite långa, men de måste ju inse att den som gör det verkligt avancerade jobbet är DU. Trevlig helg på dig.

  SvaraRadera
 3. DUI och DECO: Det blir väl om hon av misstag råkar få i sig en köttbit. Kanske går det upp en talgdank.
  Är riktigt nöjd med schemaläggningen själv. Buff, buff!

  KATTSON: Vi har inte kommit så långt i förhandlingarna än. Passlängden verkar bli knivig att lösa. Jag kämpar på med argumentationen. Trevlig helg, du med!

  SvaraRadera
 4. Aj, jag skrattar morrhåren av mig. *tassarna för magen* Jag ser framför mig hur din matte sitter bakom rhododendronbusken och spanar efter inkräktare och din husse sitter vid vedbon och halvsover. Om du lyckas med detta, så måste du bara skriva en bok om ämnet. Den skulle bli en bästsäljare. Angående Piffs oförmåga att äta upp maten, du får kanske bidra med instruktioner via bilder.

  SvaraRadera
 5. En verkligt genialisk lösning på vakthållningen! *beundrande* Glöm inte, att framhålla fördelarna för matte och husse. Bilen blir inte oönskat sprutlackerad, till exempel. Dina människor förstår säkert att du inte hinner hålla efter allt själv, även om du är en enastående kompetent kisse. Ha en riktigt spinnande helg, du med. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Nämen, inte får husse halvsova, heller! Vem vet vilka som kan smyga förbi då? Han får väl dricka sånt där mörkt som han blir pigg av. En hel termos full kan han få. Är fortfarande inte klar med förhandlingarna, men jag jobbar på. Bilder till Piff? Bra idé. Ska ta tag i det när jag fått snurr på vakthållningen.

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag har nått viss framgång i förhandlingarna, så till vida att matte kan sitta vid rhododendronbusken. Framför, dock, eftersom vi har bord och stolar där. Vi ska bara komma överens om tiden. Det där med sprutlackeringen är ett viktigt argument! Tass!

  SvaraRadera
 7. Wow vilken bra ide att sätta människorna i riktigt arbete! De inser nog inte vilket slit det är att hålla ordning på ett Område. Kan vara en riktigt bra erfarenhet för dem.

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 8. Ja, det här blir annat än att sitta framför datorn och slöa. Jag tror också att de kommer få en helt annan förståelse för mitt arbete efter detta. Hoppas jag. Buffar tillbaka!

  SvaraRadera
 9. Det där tycker jag låter som ett alldeles förtassligt schema. jag förstår inte varför du skulle stöta på motstånd? Människorna borde vara glada över att få hjälpa till...

  SvaraRadera
 10. Njam, vissa problem har jag. Konstigt nog, jag tycker också förstås att jag varit riktigt hygglig...

  SvaraRadera