Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 12 juli 2010

Tänk om jag gått ut

Håller helt med Nea, det måste vara något fel på termostaten. Igår kan jag lova att det hade blivit grillad Gustav, om jag gått ut. Hade tänkt ta mig en liten sväng, och matte öppnade altandörren. Jag stack ut nosen, och var nästan på väg ut, när jag kände något läskigt hett på morrhåren. Jag bara hajade till, och skyndade mig in igen. Det var allt en väldans tur för mig, för sedan åkte matte iväg för att titta på den nya minimänniskan. Hon var borta hela eftermiddagen. Tänk om jag varit tvungen att vara ute så länge! Ve och fasa! Frågan är bara om jag varit kokt eller grillad, och det kan ju liksom kvitta.

I stället har det varit ljuvligt att nattarbeta. Förutom att det går att andas då, är det också aningen lugnare i Mitt Område. Skällisarna ligger inne och latar sig, liksom de flesta av deras människor. Det bara dräller av dem annars just nu. Överallt. Ett ytterligare plus är att jag inte sett till några inkräktare på ett tag. De har kanske fattat mitt budskap?

Har heller inte sett min favoritgranne på länge. Han berättade för mig att han skulle åka till tyska landet och köpa leverkorv. Väntar därför ivrigt. Eftersom jag patrullerar runt hans hus, och dessutom idkar hårdbevakning från soffan på hans altan, förväntar jag mig en rejäl belöning. 

12 kommentarer:

 1. Det är förjamarns varmt just nu! Nattspaning låter som det är det enda som fungerar. Hoppas att grannen har med sig riktigt mycket korv till dig med tanke på ditt uppoffrande arbete. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. DUI och DECO: Det är tur det finns nätter! Ja, han brukar ha med sig rejält, han vet ju min passion för korven! Buff, buff!

  SvaraRadera
 3. Jahajam, där försvann mitt långa inlägg igen. *fräser* Jo, jag jamade att du gjorde helt rätt i att hålla dig inne och invänta natten för dina patruller. Jag skulle verkligen inte vilja läsa om att du fått pälsen grillad. *ryser* Att du dessutom för patrullera i lugn och ro, utan skällisar som stör, är ju värt mycket. Håller tassarna för att din favoritgranne har med sig en hel kartong med leverkorv. Bara för dig.

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Förargligt med inlägg som försvinner *medfräser* Ja, att slippa påträngande skällisar är synnerligen skönt. För min del kunde de gärna få flytta nån annanstans. En hel kartong? Undrar just om matte skulle gå med på det *fundersam*

  SvaraRadera
 5. Grillad Gustav, hemska tanke! *ståpäls* Det var tur att dina morrhår var så känsliga att du uppfattade faran. Nattarbete låter som det enda rätta just nu. Hur går det med arbetsschemat för dina människor? Kan du få husse med dig ut till vedbon om nätterna? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. FINDUS, ISAK och RASMUS: Har tänkt skriva om schemat litet senare, vi har vissa igångkörningsproblem. Dessutom har husse svikit gänget genom att ge sig iväg på jobb i flera veckor. Förutom några dagar i helgen, men det är nog för kort tid att nå resultat. Får återuppta arbetet sedan.

  SvaraRadera
 7. Oj vilken tur! Vill varken ha en kokt eller grillad Gustav! Du e perfekt som du är!

  Tyska landet säger du, Leverkorv. Matte skall till Danska landet snart undrar om hon kommer att ha godis med hem till mig också.

  nosgos

  SvaraRadera
 8. NEA: Hoppas du har bättre tur än jag haft när mina människor åkt dit, för de har bara haft med sig burkar och flaskor därifrån. Totalt ointressant! Din matte kanske är bättre på att leta?

  SvaraRadera
 9. Det låter som ett klokt beslut att du börjat med nattskift istället. Dagskiftet är alldeles för ansträngande i den här värmen.

  SvaraRadera
 10. Ja, nog är det så, fast det kan vara problem då med, som jag berättar om idag!

  SvaraRadera
 11. Tur att du är så flexibel så du kan växla mellan dag- och nattarbete. Nu gäller det ju nästan dygnetruntbevakning på favoritgrannens hus, så du inte missar när han kommer hem med leverkorven?

  SvaraRadera
 12. Ja, jag har det bra som får göra NÄSTAN som jag vill. Jag vet ju att jag alltid har tak över huvudet på altanen, det gör mig rätt oberoende!

  SvaraRadera