Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 13 juli 2010

Ovälkommet besök

Den gångna natten fick mitt arbete ett abrupt slut, när Åskar helt plötsligt dök upp, och han var på sitt mest våldsamma humör. Som tur var såg matte mig när jag kom springande från stranden. Vet inte varför hon stod vid fönstret och tittade klockan två? Hon brukar mest ligga och lata sig så dags. 

Som jamat, hade jag högsta fart, för det var alldeles vitt av blixtar och det vräkte ner blött. Kunde inte låta bli att klaga litet på matte, när hon öppnade altandörren. Jag kan ju inte vara helt säker på, om hon har något med ovädret att göra, eller inte?

Idag ringde min favoritgranne. Ja, jag var ute då, och kunde inte jama med honom, men han hälsade så mycket till mig via matte. Hon måste komma ihåg att hälsa, sa han, för "annars blir Gustav sur." Så rätt, så rätt! Fast mest sur blir jag, om han inte har med sig leverkorv, när han kommer hem igen i morgon eftermiddag!

8 kommentarer:

 1. Mörtigt av Åskar att komma mitt i ditt nattskift. Tur att matte var på alerten, trots den sena timmen. Det märks att din favoritgranne har de rätta prioriteringarna! Klart han måste hälsa till sin favoritkisse i telefonen. Hoppas på en snar avsmakning av leverkorven för din del. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Vad bra att du sprang in när Åskar kom, han är inte kul. Tror nog matte spanade lite efter dig. Vad bra att grannen tänker på dig när han är borta, han kommer säkert ihåg korven. nosbuff

  SvaraRadera
 3. FINDUS, ISAK och RASMUS: Är MYCKET spänd på morgondagen. Det var evigheter sedan jag åt leverkorv senast...

  DUI och DECO: Ja, det var en rackare till att vara våldsam. Han kan gott hålla sig hemma i fortsättningen.

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att din matte var vaken när du kom springandes hem. Du hade ju kunnat bli pälsblöt om du inte blivit insläppt. Väntar med spänning på att få höra hur mycket leverkorv din granne har med sig hem åt dig.

  SvaraRadera
 5. SIPPO: Nja, inte hann jag fram till dörren innan pälsen blev blöt, det var ju ingen hejd på ösandet där ute. Men visst var det skönt att komma in, det var litet kusligt med alla blixtarna!

  SvaraRadera
 6. DEt finns tillfällen då inte ens en rutinerad katt ska vara ute. När Åskar dundrar på som värst är ett sånt tillfälle. Nu gäller så klart hårdbevakning i eftermiddag av grannens hemkomst. Hoppas han förvarat leverkorven svalt på hemresan bara.

  SvaraRadera
 7. Så Åskar var sur redan när han hälsa på dej! Han var sur när han kom hit oxå och förde ett väldans oväsen. Du ska se att din favvogranne har med sej lite godsaker till dej när han kommer hem. Vad skulle han annars ringa och förvarna för?

  SvaraRadera
 8. KATTSON: Nä, du har rätt, ingen rutin är bra nog för att klara blixtar och blött. Eller rättare jamat, den bästa rutinen är att skyndsamt söka skydd, helst i eget hem, om man har ett sådant. Tur att jag har det!

  MAYA: Han verkade jamarförbannad och lyste upp himlen hela tiden. Det var inte alls mörkt och trevligt som jag vill ha det. Dum typ, den där Åskar!

  SvaraRadera