Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 11 juli 2011

Nu satte jag ner tassen

En av mina tre favoritgropar just nu. Jag väljer förstås grop efter var solen är. Det här är klockanhalvfemgropen.Det går ju inte an att bara ligga och dega. Passar på att göra litet svanstvätt...


Nu är det full fart där jag bor. Det är tvåbenta och skällisar i varenda buske. Åtminstone nästan. Alltså håller jag mig hemma eller hos favoritgrannen nästan hela tiden. Det jag inte kan förstå, är varför de så ofta måste föra sånt oväsen? Man får ingen jaktro ens på nätterna! 

Ändå har jag börjat idka campingliv vissa nätter. De flesta. Matte har fått acceptera mitt ställningstagande i denna fråga. Första natten i det fria markerade jag väldigt tydligt min avsikt att stanna kvar ute, och nu föll jag inte till föga, som vid ett tidigare tillfälle. Sedan har det bara rullat på. Matte har gjort i ordning en sovstol på altanen. Dit tar jag min tillflykt om det blir för stojigt här utanför.

Vilket härligt väder jag har haft några dagar! Såg att några av mina kompisar haft flämtvarmt, men jag tycker det har varit ganska lagomvarmt. Så varmt att jag kunnat ligga i någon av mina solgropar. När det blivit skugga i den på bilden, tassar jag vidare till den bredvid hasselbusken. Den är användarvänlig ända till rätt sent på kvällen.

Och så en kort sammanfattning av min helg: 
Lördag: Matte och husse på rymmen. Saknade dem inte.
Söndag: Övervakning av trädgårdsarbete. Rätt kul.

Nu ska jag tassa runt och kolla vad ni har haft för er? 

 

20 kommentarer:

 1. Jag blir rätt avundsjuk på dig som har sådan frihet, men du bor ju bättre till också. Att skällisar för oväsen hela tiden, är tyvärr ingen nyhet. Jag brukar själv höra grannens skällis och den bor på andra sidan gatan!

  SvaraRadera
 2. De där groparna återkommer man gärna till.
  Husse sabbade ett par med en trimmer igår, men vi har kvar favoritplatserna mellan Sigges och vårat hus.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 3. SIPPO: Att skällisarna för oväsen går väl an, men att de springer omkring utan vidhängande människor gillar jag INTE. Ibland kommer det flera stycken rusande. De är urdumma som inte kopplar sina människor, tycker jag.

  SvaraRadera
 4. MAX och MÅNS: Förra sommaren sabbades min hasselbuskgrop också. Den är sig fortfarande inte riktigt lik, men okej ändå. Man behöver ju ligga till en grop ett antal gånger innan den blir så platt och stor som man vill ha den. När man väl fått till den, återvänder man förstås!

  SvaraRadera
 5. Vi idkar också campingliv för det mesta. Inte just den här helgen som varit kanske (vi har ju haft våra blessyrer att ta hand om) men annars sover vi ute nästan varje natt.

  SvaraRadera
 6. SKRUTTEN och SKORPAN: Det är just det som är nackdelen med campinglivet. Man får så lätt blessyrer! Hittills har jag klarat mig, ingen Inkräktare har synts till än.
  Hoppas ni snart får vara ute som vanligt. Det är verkligen jamarskönt!

  SvaraRadera
 7. Vilka fina bilder! Sovgrop verkar bra, tyvärr hinner vi ju inte ligga så länge att det blir en grop när vi är ute. Campinglivet verkar trevligt tycker vi! Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Fina bilder på dig i solgroparna :)
  Säger som Dui o Deco att jag hinner inte heller ligga i några sånna när jag är ute på promenad :(
  Sova ute låter mysigt !!!
  Här var också mina 2-benta på rymmen mest hela lördagen = BLÄÄÄÄ !!!
  På söndagen sysselsatte jag mig med att övervaka arbetet som försegick i garaget = serva mattes bil.
  Ja , jag blev smutsig om tassarna :)

  SvaraRadera
 9. Väldigt bra designade gropar du gjort. Precis lagom för en precis lagom katt. Skällisar blir vi nog aldrig kloka på. Bara att acceptera att de är som de är, antar jag.

  SvaraRadera
 10. Sova ute??? *stora ögon! utan säng? Utan täcke? Utan kudde? Utan magkli???? Utan någon som håller en i tassen???? Du är ju rena lodjuret du! Lodjurskung! Inte konstigt att du har gropar och en massa andra saker som vi inte har! Men, kan din matte sova då? Utan dig? våran lillie sover inte så mycket med oss och utan oss blir det ingenting.
  chockade
  maurice & kajsa

  SvaraRadera
 11. DUI och DECO: Förstår att det kan vara svårt, för att inte jama omöjligt, att uppfostra era människor till så mycket tålamod att de väntar när ni gör solgropar! Nä, det går nog inte...

  SvaraRadera
 12. KJELLE BUS: Nä, det blir ju så när man måste släpa på mattar/hussar.
  Att sova ute är livet på sommaren. Man kan tassa iväg precis när man vill. Hör man något intressant är det bara att tassa dit direkt. Och varmt och skönt är det hela natten. Sommaren är bäst!

  SvaraRadera
 13. KATTSON: De har naturligtvis specialdesign samt en hemtrevlig doft av mig. Man kanske skulle satsa på en framtid som gropdesignare?

  SvaraRadera
 14. MAURICE och KAJSA: Ingen säng, men en stol med en skön dyna på! Och en total frihet att komma och tassa iväg när man vill. Uppväger frånvaron av sängar, mattar och hussar med råge! Inget ont jamat om dem, men litet semester måste man unna sig! Och nog tror jag att matte sover, hon vet ju hur stor, klok och stark jag är!!

  SvaraRadera
 15. Måste vara härligt att kunna tassa omkring så fritt. Jag är riktigt avis, särskilt nu när jag vet vilka vackra trakter du bor i :-)
  Trist med skällandet och den allmänt höga ljudnivån. Jag har också problem med oväsen på min gård, vill inte gärna tassa ut när den är fullamockad med folk som kastar träbitar (kubb heter det visst) och grillar och pratar och har sig. Och så måsarna... suckjam, aldrig får man den ro man så väl behöver!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 16. FRASSE: Egentligen är det bara en liten tid nu på sommaren som det är litet bökigt här, och min frihet är beskuren. Snart växer Mitt Område till normalstorlek igen. Vackert? Matte säger att det är det, själv tycker nog mest det är praktiskt med en stor sandstrand och många kaninrestauranger! Måsar finns här med, men de håller sig vid havet. Tur det, räcker med alla kråkorna!

  SvaraRadera
 17. Du måste ha det riktigt bra omkring dig där du bor Gustav, som kan sova ute på eran altan.
  Vi har ju bara en rastgård, där vill inte matte ha oss nattetid, Ifall det skulle komma ngt blött från den däringa himlen, mjau
  Vi har ju inget tak över rastgården, så hon vill ha oss inne nattetid. Är ju så jamarsskönt det oxå, mjau


  Tass tass

  SvaraRadera
 18. Jaha, så du får en massa sommar inkräktare du också? Sixten har fullt upp med att få en massa sommarinkräktare att förstå vem som bestämmer. Igår stötte även Matte på en som hon aldrig sätt innan och som hon döpte till Sir Fräs då han fräste på henne hela tiden. Puma har även han råkat i luven på ngn för han har 2 stycken sårbölder i rumpan som nu kräver antibiotika.

  SvaraRadera
 19. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Jo, jag har det nog bättre än många andra. Här är lugnt för det mesta. Här finns en väg, men den tar slut en bit bort. Jättemånga cyklar här, det är mest dem man måste akta sig för.
  Jag har tak över mig på altanen, annars hade jag förstås protesterat!

  SvaraRadera
 20. PUMA och SIXTEN: Hittills har det kommit mest tvåbenta och skällisar faktiskt. Alla andra år har jag också fått tassfast jama om för några stycken vems område de gästar. Jag fattar inte hur de kan komma hit och tro att det är de som ÄGER marken här???
  Stackars Puma, har mitt fulla medlidande!

  SvaraRadera